Club Citroën Forum Index Club Citroën
Comunitatea pasionatilor Citroën din România

Home Forum CITROshop About us Partners Search Register Log in Delete cookies Club Citroën topic RSS feed  Club Citroen Romania on Facebook  Club Citroen Romania on Twitter  Sitemap - Club Citroen Romania 

Board Menu
» Home
» Forum
» CITROshop
» Partners
» Memberlist
» FAQ
» CITROclub rules

Association Menu
» About us
» Association Forum
» Meetings
» Join us
» Redirect 2%

Utils Links
» ORGA Calculator
» Tyres calculator
» CITROEN paint code
» Romanian traffic laws (2006)
» Rules for Romanian traffic laws

Advertisment

Contact us
 Stropitor luneta
Post new topicReply to topic
Author Message
marsel
just curious

Car:
 C4, 1,6 hdi, 92cp, black, oct.2007
 Megane 2.2, 1,9 dci,

Post Posted: Sat 02-Feb-2008 20:32
Reply with quoteBack to top

De vreo doua zile nu mai imi tasneste lichidul pe diuza de la luneta.... Embarassed Pe parbriz imi stropeste dar in spate, nu..! Cand actionez maneta de comanda, se aude motorasul cum functioneaza dar nu stropeste nimic. Nu m-am uitat pe acolo ca n-am avut timp, in schimb va intreb pe voi cam ce ar putea fi..? O fi sarit vreun furtun de undeva? Pe unde sa arunc o privire sa verific?
tzun
simpatizant

Car:
 CitroenC4 1.6hdi 110
 Vw Passat 1.9 131 Cp

Post Posted: Sat 02-Feb-2008 23:31

verifica daca ai lichid ! la mine cand e pe terminate mai merge doar pe fata si pe spate nu imi mai arunca !
marsel
just curious

Car:
 C4, 1,6 hdi, 92cp, black, oct.2007
 Megane 2.2, 1,9 dci,

Post Posted: Sun 03-Feb-2008 10:48

Am specificat ca pe parbriz imi arunca, deci lichid este, completez tot timpul, nu las niciodata sa se goleasca vasul.
Panzer
just curious

Car:
 C4 1.6 110 HdI VTS
 Peugeot 1.1 2006
 Opel Corsa-B 2000

Post Posted: Tue 12-Apr-2011 20:54

Daca ai cat de cat indemanarea sa manuiesti putin o surubelnita/tubulara aici este ce trebuie sa verifici singur sau/si sa remediezi :

1. Ridici masina cu cricul din dotare pe partea dreapta fata, cat sa iti permita sa tragi de carenajul de la roata (eu am facut-o pe elevator, fiindu-mi la serviciu)
2. Desfaci scutul (in 9 suruburi in cruce si cateva cleme "apasa") sau tragi de carenaj pana iti permite sa iti bagi mana sa ajungi la pompa atasata vasului de spalare.
3. Scoti cele 2 conducte atasate pompei (una pentru spate si alta pentru fata) cu grija (TE VEI UDA!!). E bine sa ai un lighean in care sa lasi sa curga lichidul de spalare. Poti strangula si cele 2 conducte desi nu-ti recomand datorita constructiei lor.
4. Tragi cu grija de pompa.
5. Scoti pompa si deconectezi partea electrica.
6. Pui un ibric la fiert de apa.
7. Indepartezi partea de jos (cea cu cele 2 iesiri in sus, una alba si una neagra) de partea electrica. Nu umbla la partea electrica DELOC si ai grija sa o cureti bine la contacte (sa o sufli)
8. Iti faci o cafea cu jumatate de ibric si te pui sa bei.
9. In cealalta jumatate bagi ce ai scos din partea electrica
10. Bei cafeaua linistit
11. Pescuiesti piesa din pahar si o desfaci cu grija. Vei ramane cu 4 mici piese : 1 alba, 1 neagra identice care intra una in alta, 1 dop de guma si un mic inel in care e dopul.
12. Speli bine aceste 4 piese si le pui la loc.
13. Inainte de-a monta pompa la loc sufli prin conducte sa nu fie obturate de ceva (vei ausi fasaind la capete).
14. Montezi la loc si ai economisit 120 de lei contra unui mic efort si a gazului consumat la fiertul apei.

Problema este la toate autoturismele care folosesc acest tip de pompa (pentru informatia ta este AVEO care sunt cam prost fabricate) si se intampla la blocajul cauzat de dopul acela gumat a carui menire este sa blocheze o cale in favoarea alteia (pe care o actionezi tu din blocul de lumini adica fata/spate)

Ca sa te ajute mai mult am atasat si o schema a pompei, #5.

P.S : Aviz amatorilor care recomanda cuiva care acuza o problema tehnica sa bage lichid, abtineti-va Surprised)

Bafta si spor la lucru
mesersmith
Moderator C5

Car:
 c5 I 2.0 HDI 2004
 c5 II 2.0 HDI 2007
 peugeot308-2009,2buc

Post Posted: Tue 12-Apr-2011 21:19

da, dar gazul consumat la fierberea apei trebuie sa-l imparti la 2, ca ai baut si o cafea din apa aia. :P :P :P
intr-adevar, cam asa se curata pompita si as mai adauga eu, nu uita sa speli f bine si vasul, pt ca se aduna pe fund tot felul de bube, mucegaiuri si noroi si se va infunda din nou.
Panzer
just curious

Car:
 C4 1.6 110 HdI VTS
 Peugeot 1.1 2006
 Opel Corsa-B 2000

Post Posted: Tue 12-Apr-2011 22:00

Nu si daca se foloseste stropgel de calitate, recomand intotdeauna lichid degivrant de la Wurth (cei care stiu la ce ma refer vor intelege) in proportie de 2:1. Asta daca vreti sa reziste la -33 grade Celsius. Eu folosesc 1:1 si rezista la -63C deci probabil ca la Novosibirsk imi voi putea spala parbrizul (daca ma duc in excursie) doar sper sa nu mi se solidifice conductele si uleiul motor :P
Post new topicReply to topic
 Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts problema climatizare(climatronic)+diu... pianiny Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso 0 Sun 29-Jan-2012 22:41 View latest post
No new posts Brat stergator luneta toro Citroen Saxo 3 Fri 05-Aug-2011 15:58 View latest post
No new posts stergator luneta , capac roata the judge Vânzări/Cumpărări/Schimburi 2 Thu 28-Jul-2011 12:35 View latest post
No new posts Problema MARE se deschide luneta in m... l_tibi Electrica - C5 I-II 4 Wed 13-Jul-2011 16:21 View latest post
No new posts AJUTOR - Luneta spate mihaiteo Vânzări/Cumpărări/Schimburi 2 Fri 25-Mar-2011 12:10 View latest post

"CLUBCITROEN.RO" is not in any way affiliated with the companies "PSA Peugeot Citroen" and "Automobiles CITROEN" or any of their subsidiaries or branches. Any reference to the "CITROEN" is made for illustrative and non. Messages are published here only those which were not involved and the owners of this site or the Citroën brand.
Copyright © 2003-2011 - All rights reserved "Asociația Națională Club Citroen România". Hosting provided by C&V neTdesign
CNV Networking&Design veteran ACI Gutmann rallyrom autoexpert
© phpBB