Club Citroën Forum Index Club Citroën
Comunitatea pasionatilor Citroën din România

Home Forum CITROshop About us Partners Search Register Log in Delete cookies Club Citroën topic RSS feed  Club Citroen Romania on Facebook  Club Citroen Romania on Twitter  Sitemap - Club Citroen Romania 

Board Menu
» Home
» Forum
» CITROshop
» Partners
» Memberlist
» FAQ
» CITROclub rules

Association Menu
» About us
» Association Forum
» Meetings
» Join us
» Redirect 2%

Utils Links
» ORGA Calculator
» Tyres calculator
» CITROEN paint code
» Romanian traffic laws (2006)
» Rules for Romanian traffic laws

Advertisment

Contact us
 gaze carter c4 08 1.6 vti
Post new topicReply to topic
Author Message
nickysor
just curious

Car:
 C4 1.6 120 cp

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 18:15
Reply with quoteBack to top

Sunt posesor de 1 an si ceva si pana acum multumit, dar sunt mici probleme cu garniturile de ulei. In aprilie a acestui an am inlocuit garnitura de la capac ulei iar acum s-a dus si garnitura de la senzorul de ulei, sau ceva sus pe capac.

Mai am probleme cu gazeoe carter. Ies multe cand deschid capacul de ulei, masina avand 63.000 km. A mai avut cineva probleme de acest fel? Uleiul pus de service ultima oara, si dupa acel ulei par sa fi aparut aceste probleme este 10w40 total, desi inainte era 5 w40. Si poate au pus si mai mult decat e normal.

Apropos, cat e normal sa pui ulei in acest motor?

Va multumesc anticipat!

Nicky (Nicolae) Nica.
nickysor
just curious

Car:
 C4 1.6 120 cp

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 18:29

Masina a fost sh, fiind fabricatie 2008.

Nicky.
mbc
pasionat

Car:
 C5 2.0i 16v 143 cp
 acum gri
 rosu in viitor

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 18:49

la 63000k sa pui 10w40 nu stiu daca e o idee buna, mai ales daca a fost rece. cum adica "crezi" ca au pus prea mult? nu ai verificat la joja imediat dupa ce ai luat masina sau a doua dimineata?
nickysor
just curious

Car:
 C4 1.6 120 cp

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 18:52

Spre rusinea mea nu am verificat. Oricum e dificil de citit din punctul meu de vedere.

Interesant ca ei, cei de la service recomanda si acum 10w40 si am insistat eu pe 5w40, dar as incerca mobil 1.

Crezi ca merita? Sau total e ok?

Multumesc.

Nicky.
mbc
pasionat

Car:
 C5 2.0i 16v 143 cp
 acum gri
 rosu in viitor

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 19:53

Eu o sa pun Liqui Moly Top Tec 4100 5w40 dar am cu totul alt motor. La oil guide (LM) recomanda cateva timpuri de ulei, toate 5w40, nu stiu de ce cei de la service ziceau de 10w40.

Faza cu Liqui Moly nu e ca mi-ar placea mie nemtii sau ceva, ci pentru ca sunt sigur ca acest ulei e facut in Germania nu in Romania sau alta tara de genul. Total din auzite ar fi printre uleiurile inferioare calitativ. Nu sariti toti pe mine, am zis ca e din auzite. Si tot din auzite cica ar fi facut in Romania. Faza e ca atunci cand 10 persoane diferite care nu au nici o legatura intre ele iti zic asta, incepi sa te intrebi. Eu nu mai pun Total in masinile pe care le am pe langa mine.

Astea 2 se recomanda pentru tine (din gama LM):
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produkt...mp;land=DE
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produkt...mp;land=DE
nickysor
just curious

Car:
 C4 1.6 120 cp

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 20:21

Nici eu nu sunt mare fan al brandurilor supercomerciale. Faptul ca nu au atata publicitate nu inseamna ca sunt inferiori.

La ulei exista o plaja de uleiuri, o diagrama in functie de zona unde e masina, temperaturi externe, utilizare, etc.

Cred ca oricum 10 mii de km e max cu un schimb de ulei. Dc nu iese bine marti, o voi duce in Ungaria ca e aproape.

Gazele carter ma deranjeaza, si faptul ca etansietatea motorului lasa de dorit. In rest chiar o masina reusita.

Iti multumesc de sfaturi, recomandari.

Mai revin marti cu info suplimentare.

O seara placuta!

Nicky
mbc
pasionat

Car:
 C5 2.0i 16v 143 cp
 acum gri
 rosu in viitor

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 20:26

la masina ta, in conditii normale, intervalul de schimb al uleiului este de 30 000km. in conditii severe la 20 000km.
nu stiu nimic la gazele de carter. stiu ca daca ai prea mult ulei in motor pot aparea probleme cu partile din cauciuc
nickysor
just curious

Car:
 C4 1.6 120 cp

Post Posted: Fri 23-Sep-2011 21:12

Asa e cu intervalul service,dar fiindca sunt produse pt est (ulei, alte consumabile, combustibil si inclusiv masina in sine), e mai sigur asa.

Din pacate, serviciile post vanzare nu sunt la nivelul brandurilor! Pacat
Nicky
Post new topicReply to topic
 Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Gaze in cabina! flavius Probleme C4 6 Tue 22-Nov-2011 20:12 View latest post
No new posts Probleme scapari gaze turbina (afumar... dr.warez Probleme C4 8 Tue 03-Aug-2010 19:57 View latest post
No new posts Finala borla gaze f fierbinti pitonul Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso 17 Sat 06-Dec-2008 20:48 View latest post
No new posts Ulei pe pe furtunul de gaze carter florin_budea Mecanica - Xantia 8 Wed 03-May-2006 19:21 View latest post

"CLUBCITROEN.RO" is not in any way affiliated with the companies "PSA Peugeot Citroen" and "Automobiles CITROEN" or any of their subsidiaries or branches. Any reference to the "CITROEN" is made for illustrative and non. Messages are published here only those which were not involved and the owners of this site or the Citroën brand.
Copyright © 2003-2011 - All rights reserved "Asociația Națională Club Citroen România". Hosting provided by C&V neTdesign
CNV Networking&Design veteran ACI Gutmann rallyrom autoexpert
© phpBB