electromotor cx

Forum de discutii generale, restaurari, prezentari ale Citroen CX.

Moderator: Echipa Tehnica

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

electromotor cx

Mesajde dj01fad » Lun 26-Iun-2006 17:01

am nevoie disperata de un reductor (axul fara bendix) pentru un electromotor de cx diesel S1 (este electromotorul de diesel cu reductor cel gros), sau macar daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti de unde sa iau. am incercat de mai multe ori sa il sudez dar nu tine mai mult de 6 luni si m-am saturat sa tot demontez masina, unde mai pun si ca de cite ori se rupe imi strica si carbunii.
[URL=https://datesnow.life]Outstanding casual Dating[/URL]

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Lun 26-Iun-2006 17:37

Sa sudezi?Ce sa sudezi?Eu am pe masina un electromotor Bosch cu reductor. La modelul asta te referi?Iti pot da multe detalii despre acest electromotor :D

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 27-Iun-2006 02:04

@ MARIAN: breakul meu are electromotor valeo cu reductor, si este cel drept, nu cel putin excentric. exista o mica posibilitate sa fie la fel cu al tau, dar nu sunt sigur; eu am patit in felul urmator: axul original de la bendix s-a retezat de la mijloc, l-am sudat, incarcat si luat la strung, dar nu a tinut decit 4 luni; am facut rost dupa aia de un ax dar de electromotor pt benzinar care era mai scurt cu 15mm, adica ajungea exact pina unde se pune siguranta; pe ala l-am prelungit cu o tija de telescop, si a tinut de doua ori cite 6 luni; problema e ca pot sa il fac din nou dar sunt 100% sigur ca tot atit va tine si se va rupe iarasi de la sudura; daca ai cumva un ax in plus, ca sa vedem daca e la fel, sa il masori din capat si pina unde incep canelurile de la bendix si sa comparam lungimea cu al meu; eu o sa il masor miine si o sa revin cu un mesaj; in orice caz trebuie sa fac masina pina vineri neaparat ca am mare nevoie de ea :(

MARIAN
Admin CITROclub

Mesajde MARIAN » Mar 27-Iun-2006 08:20

Din cate stiu eu numai electromotoarele Bosch de pe cx diesel au avut reductor iar constructiv sunt drepte(in prelungirea axului rotorului).Cele Valeo nu au reductor ci un asamblu care continua rotorul(adica sunt in priza directa)
Am pus o poza cu reductorul de Bosch care are lungimea totala de 150mm dar problema este la partea din spate;
Imagine
Acesta este rotorul de Bosch
Imagine
Rotor valeo
Imagine
Este diferenta intre numarul de dinti ale pinioanelor deci nu poti folosi un reductor montat pe Bosch.Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult :(

magacit
just curious

Mesajde magacit » Mar 27-Iun-2006 09:15

Eu cred ca ar trebui sa schimbi acest electromotor, la A.T.S., gasesti un electromotor nou la 750,00 lei. Ma poti contacta la telefon 0722.241.873., FLORIN STANCIU.

E SUPER OFERTA.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 27-Iun-2006 22:56

@magacit: mersi foarte mult, dar am facut rost de un electromotor lucas in stere incredibil de buna la un pret muuult mai mic (second) si sper sa tina. azi mi-a venit, l-am pus si merge super. nu vreau sa mai dau banii pe piese noi pentru ca daca nu dau masina pina la 31 martie 2007 cind se termina impozitul si asigurarea o sa o dezmembrez si o radiez definitiv pt ca mai am inca 2 cx-uri.
ca fapt divers, la ATS exista cumva semnalizare+pozitie dreapta, intercooler si chedere (toate inclusiv trapa) pt CX S2 trd2?
@marian: reductorul ala este identic cu al meu, iar rotorul meu este la fel cu primul (cel bosch). culmea e ca la mine scrie valeo pe el, dar e identic cu boschul tau..... nu mai inteleg nimic. in fine, ai cumva un reductor din ala in plus? eu mai am unul dar e sparta cochilia aia de plastic de tine pinioanele si nu cred ca pot sa ii fac nimic, si as vrea totusi sa repar acel electromotor sa il am de rezerva ca nu se stie.

MARIAN
Admin CITROclub

Mesajde MARIAN » Mie 28-Iun-2006 07:55

Poti face cochilia din teflon la un strung.
Eu am schimbat acest tip de reductor cu unul in 4 pinioane cu coroana si carcasa metalica. :wink:
Reductor nou.
Imagine
Pretul a fost pe masura :)

Înapoi la “Citroen CX”