reparartie capitala cx gti 1978
Moderator: Echipa Tehnica
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Fa niste poze la ambii suporti de pe baile de ulei.
Iarasi nu cred ca acolo este ceva in neregula.De ce?Pt. ca avem acelasi motor,acelasi sasiu, acelasi tren rulare aceleasi prinderi de sasiu.Daca exista decalajul de care spui atunci acelasi decalaj ar trebui sa fie si pe cutia de viteze....asta inseamna ca planetara se va duce ori in spate ori in fata de normal.
Daca trebuie sa se aseze asa ca in desen nu este normal si nu va intra pe canelurile de la cv.
Iarasi nu cred ca acolo este ceva in neregula.De ce?Pt. ca avem acelasi motor,acelasi sasiu, acelasi tren rulare aceleasi prinderi de sasiu.Daca exista decalajul de care spui atunci acelasi decalaj ar trebui sa fie si pe cutia de viteze....asta inseamna ca planetara se va duce ori in spate ori in fata de normal.
Daca trebuie sa se aseze asa ca in desen nu este normal si nu va intra pe canelurile de la cv.
cutia hidramata avea diferentialul si ea putin mai decalat in afara . . .deci planetara venea perfect . . .cutia manuala are diferentialul se pare diferit si planetara nu se mai pupa . . . este simplu . . . la hidramata se folosea baia cu suportul ala decalat -> la manuala trebuie baia cu suportul pt. cutie manuala.
cutia cu 5 trepte este a masinii si ramane pe aceiasi pozitie . . .folosind baia de ulei de la motorul care a fost pe masina o sa fie si motorul nou pe pozitia celui vechi deci o sa se pupe perfect cu cutia de 5 trepte. in mod normal nu trebuie sa fie probleme . . .o sa fac poze in detaliu sa vedeti despre ce e vorba
am cele doua bai de ulei una langa alta . . . diferenta de la cer la pamant intre baia de ulei de la motorul de Pallas hidramat si baia motorului meu de pe GTi . . . . se potrivesc pe motor la fel dar evident suportii aia de planetara difera vizibil . . . deci pun baia de GTi pe motorul de la Pallas si problema este rezolvata . . . din pacate au plecat ai mei in concediu si le-am dat aparatu foto . . o sa fac niste poze cu telefonul . . .sper sa se vada ok.
-
- RETRAS LA PENSIE
Inseamna ca diferenta apare de la datele de productie atat de departate una de alta, motorul tau GTI este din '78, iar cel de la Pallas este din '83.
Pentru cele din aceeasi perioada, Pallas sau GTI au acelasi motor dar cutie automata respectiv manuala.
Inseamna ca trebuie sa existe o diferenta intre suportii motorului si ai cutiei de viteze intre anul '78 si ' 83, pentru ca este clar ca pozitionarea planetarelor trebuie sa fie aceeasi in raport cu caroseria, deci, daca suportul rulmentului intermediar de pe baie este mai lung rezulta ca motorul sta in alta pozitie fata de punte.
Pentru cele din aceeasi perioada, Pallas sau GTI au acelasi motor dar cutie automata respectiv manuala.
Inseamna ca trebuie sa existe o diferenta intre suportii motorului si ai cutiei de viteze intre anul '78 si ' 83, pentru ca este clar ca pozitionarea planetarelor trebuie sa fie aceeasi in raport cu caroseria, deci, daca suportul rulmentului intermediar de pe baie este mai lung rezulta ca motorul sta in alta pozitie fata de punte.
-
- RETRAS LA PENSIE
Original sunt coliere Ligarex, am pe undeva adresa web a unei firme care comercializeaza banda, cataramele si clestele special pt strangere doar ca e in alta tara si are preturi in valuta forte. Banda se vinde la rola de 25m, cataramele la punga de 100buc. Si eu sunt interesat, daca se mai gaseste cineva, poate ne unim si luam un set.
Daca nu ai, se pot pune si "soricei" adica bride de plastic cu autoblocare, se folosesc in instalatiile electrice in principal, se mai numesc si "tie wrap".
Daca nu ai, se pot pune si "soricei" adica bride de plastic cu autoblocare, se folosesc in instalatiile electrice in principal, se mai numesc si "tie wrap".
Am folosit soricei si au sarit burdufele dupa 200 km. Probabil ca in conditii normale de rulaj nu ar sari dar daca urci o bordura sau brachezi rotile la maxim tensiunea in burduf e destul de mare si soriceii nu tin bine.
Am uitat:
http://www.ligarex.com
-gasiti toata gama de produse. Au si un magazin virtual de unde, teoretic, se pot face cumparaturi (trebuie verificat daca fac livrari si in Romania).
Am uitat:
http://www.ligarex.com
-gasiti toata gama de produse. Au si un magazin virtual de unde, teoretic, se pot face cumparaturi (trebuie verificat daca fac livrari si in Romania).
Ultima oară modificat Mie 14-Sep-2005 12:55 de către tartorul, modificat 1 dată în total.
Fun Citroen
si eu am soricei la toate burdufele si n-a sarit nici unul. poate ca nu i-ai strins cum trebuie. eu unul i-am tensionat cu patentul si cu surubelnita si stau f bine
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available