taxe...
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
taxe...
ati auzit ce taxe ni se pregatesc din 2006? o sa devina chiar un lux sa tii un cx. daca stie cineva cu exactitate ce impozit o sa se plateasca pentru motorasele de 2500 rog sa dea de veste pentru ca sunt cam trei versiuni.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu se stie inca si probabil nu stiu exact nici ei. Insa se aplica vechea tactica: se anunta intii niste impozite uriase, apoi se anunta unele mai coborite un pic. E o chestie psihologica pe care ne-o poate explica mai bine domnul paco.
Interesant mi se pare altceva: in Slovacia au fost manifestatii de strada, cele mai mari din istoria tarii, impotriva introducerii cotei unice de impozitare, care ii avantajeaza pe cei bogati si ii dezavantajeaza pe cei saraci. Daca ne aducem aminte, prima grija a noilor guvernanti, multi dintre ei oameni de afaceri sau avind grupuri de interese de afaceri in spate, a fost tocmai introducerea cotei unice
Sa fin seriosi, cine are bani pentru un Jeep Grand Cheroke, va avea bani si pentru un impozit de multe milioane, cine are un CX de 2500 cm3, va da din colt in colt sa plateasca impozitul.
Interesant mi se pare altceva: in Slovacia au fost manifestatii de strada, cele mai mari din istoria tarii, impotriva introducerii cotei unice de impozitare, care ii avantajeaza pe cei bogati si ii dezavantajeaza pe cei saraci. Daca ne aducem aminte, prima grija a noilor guvernanti, multi dintre ei oameni de afaceri sau avind grupuri de interese de afaceri in spate, a fost tocmai introducerea cotei unice

Sa fin seriosi, cine are bani pentru un Jeep Grand Cheroke, va avea bani si pentru un impozit de multe milioane, cine are un CX de 2500 cm3, va da din colt in colt sa plateasca impozitul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- RETRAS LA PENSIE
Din cate stiu eu, s-a renuntat la proiectul acela (am citit un reportaj cu niste ziaristi care au fost la sedinta publica a Min. de Finante)
Oricum, in cea mai nashpa situatie, ieseam cu un impozit la Cx-ul de 2500 cmc de 7.800.000 lei
Oricum, in cea mai nashpa situatie, ieseam cu un impozit la Cx-ul de 2500 cmc de 7.800.000 lei

Ultima oară modificat Mar 29-Noi-2005 14:31 de către jgr1001, modificat 1 dată în total.
Se pare ca totusi nu scapam.....
Un link cu ultima varianta a taxelor si impozitelor; la pag 64 sunt stipulate diversele taxe pt mijloacele de transport:
http://www.mfinante.ro/Proiect_21_nov_2005.pdf
Deci la un motor de 2500 cmc o sa platim 13 x 60 = 780 RON
Ce parere aveti? Mie mi se pare de tot rahatul...
Un link cu ultima varianta a taxelor si impozitelor; la pag 64 sunt stipulate diversele taxe pt mijloacele de transport:
http://www.mfinante.ro/Proiect_21_nov_2005.pdf
Deci la un motor de 2500 cmc o sa platim 13 x 60 = 780 RON
Ce parere aveti? Mie mi se pare de tot rahatul...
Ultima oară modificat Mar 29-Noi-2005 14:58 de către jgr1001, modificat 1 dată în total.
- Teo-Onesti
- pasionat
6
N-au decat sa mareasca asigurarea si taxele pentru masinile cu cilindree mare.Asa e peste tot in Europa.Daca tot se copie toate taxele din Occident,de ce nu se copie si toate facilitatile acordate acolo.De exemplu: in Italia,pentru o masina de capacitate de 2000 cm3 se plateste asigurarea cam 1200 euro/an,insa scade cu trecerea anilor in functie de cate accidente ai facut.Adica daca nu faci accidente,dupa vreo 10 ani poti sa platesti asigurarea cam la jumatate.Referitor la masinile vechi cu cilindree mare(tot in Italia):masinile mai vechi de 20 de ani sunt trecute la o categorie speciala("istorica" se numeste)iar asigurarea este doar 10% din asigurarea pt o masina pana in 20 de ani!De ce sa nu faca la fel si la noi???
- Teo-Onesti
- pasionat
S
Si cate o sa te mai enerveze!!!...Ati auzit ca f.recent,austriecii au facut un studiu despre Romania,si au ajuns la concluzia ca romanii vor ajunge sa aiba cam 70% din venitul mediu al unui cetatean din UE,in ritmul in care mergem noi de vreo cativa ani incoace, cam in 33 de ani!Inseamna ca e bine!Nu-i nimic,voi avea vreo 60 de ani atunci,si ce-o sa ma mai bucur!!!...Dar...cred ca o sa ma bucur de faptul ca am avut inspiratia si (cam in 2007) m-am instalat intr-o tara ...mai din vest!La 60 de ani,nu prea o sa ma mai intereseze asta!Daca era vorba de vreo 2-3-5-7 ani,era ceva,dar asa...Eu sunt hotarat(si convins) sa emigrez!