Inlocuitor Ulei hidraulic

Forum de discutii generale, restaurari, prezentari ale Citroen CX.

Moderator: Echipa Tehnica

Ford_V6
pasionat

Inlocuitor Ulei hidraulic

Mesajde Ford_V6 » Mie 18-Mai-2005 11:11

Sper sa nu spun o mare prostie . . . defapt daca e o prostie nu e scoasa de mine ci de un batran care a avut pe vremuri un CX

Mi-a spus ca el a folosit ulei de avion care cica era rosu si se folosea la trenul de rulare al avioanelor acesta avand o suspensie asemenatoare cu ce hidropneumatica de la citroen :?: :?: :?: :?:

idei . . . . ?????

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 18-Mai-2005 11:27

s-a mai scris in numeroase rinduri aici despre un inlocuitor de LHM dar singura concluzie a fost ca nu prea exista. sint multe retete de uleiuri hidraulice insa sint concepute pentru anumite specificatii, care pot avea mai multe sau mai putine puncte comune cu domeniul de aplicatie al lhm, dar un inlocuitor 1la1 nu am auzit sa existe. poate ca functioneaza si cu ala de avion de care zici, si eu am auzit de varianta asta, am mai auzit de varianta cu ulei de la locomotivele diesel hidraulice, dar cu siguranta ca sint domenii de temperatura sau presiune sau punct de scurgere sau de inghetare sau spumare care nu se potrivesc. ar fi ideal daca ar exista un ulei hidraulic care sa aiba un domeniu (de temperaturi, presiuni...etc) mai larg si care nici sa nu atace instalatia in vreun fel, dar eu unul nu stiu de vreunul. cred ca cel mai bine ar fi sa obtii specificatiile acelui ulei si sa le compari cu cele ale lhm-ului, sint puse undeva pe site (e un articol care se cheama "iata de ce nu trebuie sa folosim h46 in loc de lhm" - citez din memorie). important e de stiut si pretul si daca se pot achizitiona cantitati mai mari in cazul in care ar fi potrivit.
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 18-Mai-2005 12:06

Exista undeva in lume un producator care a creeat un inlocuitor pentru LHM, am citit odata despre asta. Interesant este ca are culoarea.... albastra!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 18-Mai-2005 12:28

Am citit si eu despre uleiul renard (parca), dar masina mea e prea veche, iar eu am putini bani si timp ca sa ma apuc de experimente.
In concluzie inlocuitorul LHM-ului este alt ulei LHM!!!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 18-Mai-2005 21:15

eu nu ziceam ca vreau sa ma apuc sa bag altceva decat LHM in masina mea . . . ziceam asa ca idee . . . sa vad ce pareri sunt pe aici

oricum LHM e sfant

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 19-Mai-2005 14:10

Buna asta ca inlocuitorul LHM-ului e alt ulei LHM!
:lol:

CristiT68
just curious

Mesajde CristiT68 » Sâm 25-Iun-2005 20:22

Iti spun eu ca inainte de CX am avut un BX, si desteptul de unde l-am cumparat i-a pus ulei de transformator si a mers..... pana iarna cad era sa raman fara frane.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 11-Aug-2005 02:43

eu am un prieten in craiova care merge de 5 ani cu ulei rosu (de avion) si nu a avut nici o problema; ba chiar masina merge impecabil. acum nu stiu ce sa zic. eu am tot LHM.
[URL=https://datesnow.life]Outstanding casual Dating[/URL]

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 11-Aug-2005 07:32

Si eu am fost surprins sa vad cati citroenisti merg cu altceva decat LHM.
In afara de cei pasionati, nu cred ca am intalnit pe cineva sa respecte reteta oficiala.
Zilele trecute, cand mi-a crapat hidraulica la munte, am zarit un BX la Pestera Muierilor. M-am gandit ca poate are LHM in plus (eu pierdusem vreun litru, mi-am dat seama ulterior). Aiurea! Omul mergea cu nu stiu ce ulei, nu mai retin.
Si cei mai multi asa fac...E mentalitate similara cu cea a celor care baga ulei de motor mai slab decat cel recomandat de constructor. Si, pana la un punct, vreau sa spun ca-i inteleg, mai intai pe acestia din urma, apoi chiar pe ceilalti. NU CRED CA RABLELE TREBUIE MENAJATE!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 11-Aug-2005 08:26

Terminati o data cu timpeniile astea!!! Uleiul LHM+ pe care il folosim noi acum reprezinta un pas (penultimul) in evolutia uleiurilor hidraulice. DS-urile au mers cu doua tipuri de ulei hidraulic (din care ultimul se cheama LHM simplu). Acum la C5 se foloseste un ulei sintetic de culoare portocalie (incompatibil cu modelele anterioare, care merg cu ulei hidraulic mineral).
BX-urile in special, au o faima proasta, tocmai datorita folosirii a tot felul de mizerii pe post de ulei hidraulic. Mizeriile astea ataca retururile si e o chestiune de timp pina cind masina devine un soi de strecuratoare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 11-Aug-2005 09:15

Nicu, fii linistit, nu e decat chestiune de timp ca si masina ta sa devina strecuratoare, indiferent de ulei 8)
Eu pe a mea as face-o clocitoare, mi se pare mai utila. :shock:

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Joi 11-Aug-2005 09:37

da parca nu demult o laudai, domnu paco
"cea mai tare masina, multumesc lui Ciocarlan ca mi-a dat masina buna....", etc, etc, sau ma insel ?
te-a suparat asa rau?

PS
la partea cu strecuratoarea lui Nicu s-ar putea sa te inseli destul de tare, el e singurul dintre noi (cred) care pune piese noi pe masina, inclusiv hidraulice....
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

paga
pasionat

Mesajde paga » Joi 11-Aug-2005 09:54

paco, de ce nu deschizi tu un subiect nou cu un titlu de genul Modificari inutile la citroenurile hidraulice unde sa-ti versi naduful si unde sa poti sa aberezi in voie despre modificarile suspensiei, inlocuirea lhm cu apa de ploaie si tot ce-ti mai trece prin cap... succes!!!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 11-Aug-2005 10:08

Voi nu stiti de gluma?
Sau aveti hidraulic in vene la propriu? :lol:

Am scris mai sus ca multa lume merge cu alt ulei hidraulic decat cel recomandat de Citroen. E o constatare, nu o recomandare (eu, unul, nu fac recomadari, ca nu ma pricep). Eu insumi am pus LHM de la OMV si e foarte bun. Sau credeti ca doar Total stie sa faca ulei LHM? Hai sa fim seriosi.
Eu (mai si) glumesc, dar voi pareti a fi victimele reclamei de casa citroen si dezvoltati un atasament fata de etichetele din jurul acestei masini care mi se pare exagerat. E treaba voatra ca voi punei LHM+ pentru ca asa se vrea la Paris, sa se consume uleiurile lor, eu, unul, cred ca sunt si alternative (nu neaparat 100% compatibile). De exemplu, uleiul hidraulic de avion (despre care au scris si khan si Ford V6 cu intelegere, fara patima) poate fi o alternativa. Intreb si eu ca prostul: daca e bun de avioane, n-o fi bun (partial) si de BX-uri?

In ce priveste "aberatiile" mele, de care vorbea cel anterior mie, mi se pare cam mult. Te rog sa fii cuviincios, eu n-am scris de nimeni ca abereaza. E clar? Altfel, ne suparam...

Dan Popa
pasionat

Inlocuitor ulei hidraulic

Mesajde Dan Popa » Joi 11-Aug-2005 10:27

Poate va dati si cate o palma. Nu cred ca cineva dintre noi vrea intradevar sa jigneasca. Sunt doar pareri si opinii formate din propria experienta a unor indivizi care nu au posibilitati si nici service-uri cu profesionisti la care sa apeleze cu incredere. Sigur ca ignoranta este cat casa, dar asta se intampla in toata lumea. Nu este de mirare ca am cunoscut indivizi care imi spuneau cat se poate de senini si de mandrii ca ei foloseau un amestec de ulei hidraulic cu motorina si ca nu au avut nici o problema. Din cauza asta vezi masini care merg cu suspensia ca a unei carute sau cu rotile din spate in X. Eu folosesc LHM Valvoline de o vreme buna si pot sa spun ca are avantajele lui: este mai fluid si din aceasta cauza suspensia este mai moale, mi-a curatat instalatia de mizerie (mi s-au blocat cu mizerie corectoarele). In acelasi timp insa, am vazut toate locurile pe unde sunt uzurile si am pierderi.

Înapoi la “Citroen CX”