Sper sa nu spun o mare prostie . . . defapt daca e o prostie nu e scoasa de mine ci de un batran care a avut pe vremuri un CX
Mi-a spus ca el a folosit ulei de avion care cica era rosu si se folosea la trenul de rulare al avioanelor acesta avand o suspensie asemenatoare cu ce hidropneumatica de la citroen
idei . . . . ?????
Inlocuitor Ulei hidraulic
Moderator: Echipa Tehnica
s-a mai scris in numeroase rinduri aici despre un inlocuitor de LHM dar singura concluzie a fost ca nu prea exista. sint multe retete de uleiuri hidraulice insa sint concepute pentru anumite specificatii, care pot avea mai multe sau mai putine puncte comune cu domeniul de aplicatie al lhm, dar un inlocuitor 1la1 nu am auzit sa existe. poate ca functioneaza si cu ala de avion de care zici, si eu am auzit de varianta asta, am mai auzit de varianta cu ulei de la locomotivele diesel hidraulice, dar cu siguranta ca sint domenii de temperatura sau presiune sau punct de scurgere sau de inghetare sau spumare care nu se potrivesc. ar fi ideal daca ar exista un ulei hidraulic care sa aiba un domeniu (de temperaturi, presiuni...etc) mai larg si care nici sa nu atace instalatia in vreun fel, dar eu unul nu stiu de vreunul. cred ca cel mai bine ar fi sa obtii specificatiile acelui ulei si sa le compari cu cele ale lhm-ului, sint puse undeva pe site (e un articol care se cheama "iata de ce nu trebuie sa folosim h46 in loc de lhm" - citez din memorie). important e de stiut si pretul si daca se pot achizitiona cantitati mai mari in cazul in care ar fi potrivit.
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-
- RETRAS LA PENSIE
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Am citit si eu despre uleiul renard (parca), dar masina mea e prea veche, iar eu am putini bani si timp ca sa ma apuc de experimente.
In concluzie inlocuitorul LHM-ului este alt ulei LHM!!!
In concluzie inlocuitorul LHM-ului este alt ulei LHM!!!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Si eu am fost surprins sa vad cati citroenisti merg cu altceva decat LHM.
In afara de cei pasionati, nu cred ca am intalnit pe cineva sa respecte reteta oficiala.
Zilele trecute, cand mi-a crapat hidraulica la munte, am zarit un BX la Pestera Muierilor. M-am gandit ca poate are LHM in plus (eu pierdusem vreun litru, mi-am dat seama ulterior). Aiurea! Omul mergea cu nu stiu ce ulei, nu mai retin.
Si cei mai multi asa fac...E mentalitate similara cu cea a celor care baga ulei de motor mai slab decat cel recomandat de constructor. Si, pana la un punct, vreau sa spun ca-i inteleg, mai intai pe acestia din urma, apoi chiar pe ceilalti. NU CRED CA RABLELE TREBUIE MENAJATE!
In afara de cei pasionati, nu cred ca am intalnit pe cineva sa respecte reteta oficiala.
Zilele trecute, cand mi-a crapat hidraulica la munte, am zarit un BX la Pestera Muierilor. M-am gandit ca poate are LHM in plus (eu pierdusem vreun litru, mi-am dat seama ulterior). Aiurea! Omul mergea cu nu stiu ce ulei, nu mai retin.
Si cei mai multi asa fac...E mentalitate similara cu cea a celor care baga ulei de motor mai slab decat cel recomandat de constructor. Si, pana la un punct, vreau sa spun ca-i inteleg, mai intai pe acestia din urma, apoi chiar pe ceilalti. NU CRED CA RABLELE TREBUIE MENAJATE!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Terminati o data cu timpeniile astea!!! Uleiul LHM+ pe care il folosim noi acum reprezinta un pas (penultimul) in evolutia uleiurilor hidraulice. DS-urile au mers cu doua tipuri de ulei hidraulic (din care ultimul se cheama LHM simplu). Acum la C5 se foloseste un ulei sintetic de culoare portocalie (incompatibil cu modelele anterioare, care merg cu ulei hidraulic mineral).
BX-urile in special, au o faima proasta, tocmai datorita folosirii a tot felul de mizerii pe post de ulei hidraulic. Mizeriile astea ataca retururile si e o chestiune de timp pina cind masina devine un soi de strecuratoare.
BX-urile in special, au o faima proasta, tocmai datorita folosirii a tot felul de mizerii pe post de ulei hidraulic. Mizeriile astea ataca retururile si e o chestiune de timp pina cind masina devine un soi de strecuratoare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
da parca nu demult o laudai, domnu paco
"cea mai tare masina, multumesc lui Ciocarlan ca mi-a dat masina buna....", etc, etc, sau ma insel ?
te-a suparat asa rau?
PS
la partea cu strecuratoarea lui Nicu s-ar putea sa te inseli destul de tare, el e singurul dintre noi (cred) care pune piese noi pe masina, inclusiv hidraulice....
"cea mai tare masina, multumesc lui Ciocarlan ca mi-a dat masina buna....", etc, etc, sau ma insel ?
te-a suparat asa rau?
PS
la partea cu strecuratoarea lui Nicu s-ar putea sa te inseli destul de tare, el e singurul dintre noi (cred) care pune piese noi pe masina, inclusiv hidraulice....
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.
Voi nu stiti de gluma?
Sau aveti hidraulic in vene la propriu?
Am scris mai sus ca multa lume merge cu alt ulei hidraulic decat cel recomandat de Citroen. E o constatare, nu o recomandare (eu, unul, nu fac recomadari, ca nu ma pricep). Eu insumi am pus LHM de la OMV si e foarte bun. Sau credeti ca doar Total stie sa faca ulei LHM? Hai sa fim seriosi.
Eu (mai si) glumesc, dar voi pareti a fi victimele reclamei de casa citroen si dezvoltati un atasament fata de etichetele din jurul acestei masini care mi se pare exagerat. E treaba voatra ca voi punei LHM+ pentru ca asa se vrea la Paris, sa se consume uleiurile lor, eu, unul, cred ca sunt si alternative (nu neaparat 100% compatibile). De exemplu, uleiul hidraulic de avion (despre care au scris si khan si Ford V6 cu intelegere, fara patima) poate fi o alternativa. Intreb si eu ca prostul: daca e bun de avioane, n-o fi bun (partial) si de BX-uri?
In ce priveste "aberatiile" mele, de care vorbea cel anterior mie, mi se pare cam mult. Te rog sa fii cuviincios, eu n-am scris de nimeni ca abereaza. E clar? Altfel, ne suparam...
Sau aveti hidraulic in vene la propriu?
Am scris mai sus ca multa lume merge cu alt ulei hidraulic decat cel recomandat de Citroen. E o constatare, nu o recomandare (eu, unul, nu fac recomadari, ca nu ma pricep). Eu insumi am pus LHM de la OMV si e foarte bun. Sau credeti ca doar Total stie sa faca ulei LHM? Hai sa fim seriosi.
Eu (mai si) glumesc, dar voi pareti a fi victimele reclamei de casa citroen si dezvoltati un atasament fata de etichetele din jurul acestei masini care mi se pare exagerat. E treaba voatra ca voi punei LHM+ pentru ca asa se vrea la Paris, sa se consume uleiurile lor, eu, unul, cred ca sunt si alternative (nu neaparat 100% compatibile). De exemplu, uleiul hidraulic de avion (despre care au scris si khan si Ford V6 cu intelegere, fara patima) poate fi o alternativa. Intreb si eu ca prostul: daca e bun de avioane, n-o fi bun (partial) si de BX-uri?
In ce priveste "aberatiile" mele, de care vorbea cel anterior mie, mi se pare cam mult. Te rog sa fii cuviincios, eu n-am scris de nimeni ca abereaza. E clar? Altfel, ne suparam...
Inlocuitor ulei hidraulic
Poate va dati si cate o palma. Nu cred ca cineva dintre noi vrea intradevar sa jigneasca. Sunt doar pareri si opinii formate din propria experienta a unor indivizi care nu au posibilitati si nici service-uri cu profesionisti la care sa apeleze cu incredere. Sigur ca ignoranta este cat casa, dar asta se intampla in toata lumea. Nu este de mirare ca am cunoscut indivizi care imi spuneau cat se poate de senini si de mandrii ca ei foloseau un amestec de ulei hidraulic cu motorina si ca nu au avut nici o problema. Din cauza asta vezi masini care merg cu suspensia ca a unei carute sau cu rotile din spate in X. Eu folosesc LHM Valvoline de o vreme buna si pot sa spun ca are avantajele lui: este mai fluid si din aceasta cauza suspensia este mai moale, mi-a curatat instalatia de mizerie (mi s-au blocat cu mizerie corectoarele). In acelasi timp insa, am vazut toate locurile pe unde sunt uzurile si am pierderi.