Mi-am luat sfere noi . . .

Forum de discutii generale, restaurari, prezentari ale Citroen CX.

Moderator: Echipa Tehnica

Ford_V6
pasionat

Mi-am luat sfere noi . . .

Mesajde Ford_V6 » Mie 01-Iun-2005 12:58

Azi mi-am achizitionat sfere noi . . .sau ma rog refurbished de fabrica TEHNOSIR

daca dupa cati bani am dat pe ala nu merge mai bine o sa auziti la stiri ca a luat foc un CX :wink:

o sa va spun ce si cum dupa ce le montez . . . .

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 01-Iun-2005 15:11

Iti dau banii pe sfere numai nu-i da foc :D Cu sferele de la Tecnosir CX-ul tau e in mare pericol. :D :D
Ultima oară modificat Mie 01-Iun-2005 19:08 de către MARIAN, modificat 1 dată în total.

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 01-Iun-2005 18:07

vedem vedem . . . oricum daca nu sunt bune le fac retur instant . . . . :wink: :wink: :wink: :wink:

paga
pasionat

Mesajde paga » Mie 01-Iun-2005 18:47

cat au costat? du-te de curiozitate si masoara presiunea din ele. Si uita-te la ce data au fost reconditionate. Azotul se poate pierde chiar daca sferele nu au fost folosite si au stat doar in raft.

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 01-Iun-2005 19:56

o sa le masor maine . . . .

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Sâm 18-Iun-2005 14:35

am montat sferele noi, am schimbat o-ringurile si am aerisit instalatia.

masina se comporta mult mai bine, este mult mai neutra la gropi, diravi-ul parca merge mult mai usor (asta poa sa fie de la hidraurincage). . . in rest vad ca nu am nici o pierdere si totul este ok . . .sa vedem cat o tine . . . .

horia
simpatizant

Mesajde horia » Mar 19-Iul-2005 20:31

Referitor la fluidul de spalare a instalatiei hidraulice - hidraurincage. Cei care l-ati folosit, ati avut vreo problema. Mie imi ramanea spatele blocat si ca urmare s-a curatit regulatorul de inaltime (desi lichidul din instalatie era curat- in interiorul dispozitivului s-a gasit ceva asemanator cu gemul) si totul a functionat perfect pentru doua zile. S-a inlocuit dispozitivul cu unul in perfecta stare si ... acelasi lucru - 2 zile merge apoi se blocheaza. Problema cea mai mare este ca dupa o frana mai brusca, fundul cade si nu se mai ridica. Cred ca mizeria e in floare in instalatie si am achizitionat bidonul cu lichid pentru curatire dar mi se spune sa nu-l folosesc ca strica garnituri, deschide pori etc. Nu am pierderi de LHM si vreau sa stiu parerea voastra in ceea ce priveste utilizarea acestui lichid.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 19-Iul-2005 21:26

nu cred ca e o problema de inlaturat cu hidraurincage. poate e vorba de pompa de frina (doseurul), dar in nici un caz nu cred ca e exclusiv din cauza mizeriei
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 20-Iul-2005 08:10

Lichidul de curatare nu ataca garniturile!
La masinile la care inlocuirea periodica a LHM-ului precum si curatarea instalatiei au fost neglijate ani multi, lichidul de curatare poate produce efecte care la prima vedere par ca agraveaza defectele.
De fapt dupa curatare iese la lumina adevarata stare a instalatiei hidraulice.
Lichidul de curatare este mai fluid si datorita faptului ca distruge depunerile de murdarie pune in evidenta toate scurgerile, pierderile de presiune, uzura, etc. Este similar cu utilizarea uleiurilor de motor moderne, sintetice, care curata toate gomele depuse in dreptul simeringurilor si din cauza asta motoarelel in cep sa curga pe la toate incheieturile.
In cazul masinilor cu hidraulica neglijata, cel mai bine este ca inainte de afolosi hidraurincage, sa se demonteze elementele principale si sa se curete de "gemul" depus. Deabea dupa aceea sa se foloseasca hidraurincage pentru a curata si conductele si restul elementelor.
Lichidul de curatare a fost facut pentru a curata mizeria depusa intr-un ciclu de utilizare normal, nu pentru instalatiile care nu au fost curatate niciodata.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 20-Iul-2005 09:25

Dupa ce vei face niste gimnastica cu masina (sus-jos), vei ramine uimit de cita mizerie vei gasi in rezervorul hidraulic, chiar si dupa citeva sute de km. De asemena e recomandat ca sa parchezi masina pe pozitia minima (pe burta) si sa circuli pe inaltime normala (in felul asta se mareste cantitatea de lichid care circula prin instalatie). Eu cind am folosit lichidul de curatare, spalam rezervorul aproximativ lunar si gaseam pe fundul lui mult mil (gem cum ii spui tu). Mie in vreo 1200km, cit am circulat cu uleiul asta, nu mi-a facut nici un fel de damage, efectele au fost doar pozitive: masina era mai elastica (pentru ca lichidul e mai fluid), se ridica de fata intotdeauna (asta a si fost motivul pentru care l-am folosit), etc. Daca crezi ca lichidul e prea puternic pentru masina ta, poti folosi o combinatie de LHM + hydraurincage: fie 1l LHM si restul hydraurincage, fie 50%/50% (cele doua uleiuri sint compatibile, pot fi amestecate).
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Lucian T
Stapanul Uleiului
Masina: CITROEN CX 20 RE, 1986

Mesajde Lucian T » Mie 20-Iul-2005 17:44

Am tinut lichidul de curatire 1 AN in instalatie. In acest interval am facut 5000 Km. Nu a curs nimic, nu a atacat nimic! Am pus LHM acum cateva saptamani, si vad ca-i place (nu curge nimic, deci nu s-a atacat nimic).
A! Curge pompa de apa! Poate doar ca sa dea satisfactie carcotasilor: vezi, tot curge ceva, v-am zis eu! Dar pe acolo nu a trecut lichidul de curatire.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 21-Iul-2005 16:06

Nu stiu cum e la motorul tau, dar daca pompa de apa e pe distributie, e foarte indicat sa o schimbi, pentru ca urmatorul pas e griparea ei si apoi, ruperea sau sarirea de la punct a curelei de distributie.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Citroen CX”