probleme cauciuc Michelin
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
probleme cauciuc Michelin
Cauciucuri originale cu care a fost echipata masina de noua, fabr cauciuc(si masina) 2006, Michelin.
Incep sa se desprinda bucati de cauciuc de pe zona de rulare si se formeaza "solzi" prin ruperea cauciucului.
Fenomenul a inceput anul trecut si anu' asta parca avanseaza si mai repede.
Nu as putea sa zic ca cauciucurile sunt uzate, ar mai fii loc de rulaj inca 2 ani pe putin la ritmul in care folosesc eu.
Practic cauciucurile au 4 ani cel mai probabil.
Intrebare de 10 puncte. Poate fii riscant pt siguranta circulatiei?
Incep sa se desprinda bucati de cauciuc de pe zona de rulare si se formeaza "solzi" prin ruperea cauciucului.
Fenomenul a inceput anul trecut si anu' asta parca avanseaza si mai repede.
Nu as putea sa zic ca cauciucurile sunt uzate, ar mai fii loc de rulaj inca 2 ani pe putin la ritmul in care folosesc eu.
Practic cauciucurile au 4 ani cel mai probabil.
Intrebare de 10 puncte. Poate fii riscant pt siguranta circulatiei?
Eu unul n-as risca sa mai circul cu asa cauciucuri. Cu toate ca sunt fabricate de catre o firma consacrata, se pare ca sunt afectate destul de bine (din ceea ce spui tu). Poate pui si niste poze.
Inca ceva: siguranta inainte de toate, mai ales ca viata si sanatatea ta si a celor dragi este nepretuita!
Inca ceva: siguranta inainte de toate, mai ales ca viata si sanatatea ta si a celor dragi este nepretuita!
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
-
- pasionat
...
vezi DOT-ul masinii (e o grupare de 4 cifre, de ex: 4409 inseamna fabricatie sapt 44 din 2009)
poate ca masina e din 2006 dar anvelopele pot sa fie mai batrane (sau chiar schimbate la un service unde nu ai fost atent). In principiu o anvelopa are "valabilitate" de 5 ani.
eu recent am oferit (donat) 2 anvelope, una desi era din 2005 (adica deja a implinit 5 ani) e in stare f. ok, si are carne si mai poate rula 7000 - 10000 km, iar a doua anvelopa era din 2007 uzat (fara carne) si se usca la margini... deci
poate ca masina e din 2006 dar anvelopele pot sa fie mai batrane (sau chiar schimbate la un service unde nu ai fost atent). In principiu o anvelopa are "valabilitate" de 5 ani.
eu recent am oferit (donat) 2 anvelope, una desi era din 2005 (adica deja a implinit 5 ani) e in stare f. ok, si are carne si mai poate rula 7000 - 10000 km, iar a doua anvelopa era din 2007 uzat (fara carne) si se usca la margini... deci

beau cand sunt singur sau cand am cu cine...
Desi se recomanda schimbul anvelopelor la 4 ani, daca nu sunt uzate niste anvelope de marca pot tine 6 maxim 7 ani zic eu. F. important acest termen trebuie considerat din momentul fabricatiei, deci trebuie verificat DOT-ul.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
-
- pasionat
Anul fabricatiei la cauciucuri este 2006. din pacate rulez f mult pe drum pietruit si poate a avut o influenta la distrugerea trenului de rulare. Toate cauciucurile sunt uzate la fel si toate au solzi". Solzii formati au cam 2-3 mm adancime si 5-10mm lungime.
Presiunea din cauciucuri e de 2.2 bari, pe masina zice de 2.3 .. 2.4 bari, dar nu pot sa rulez cu rotile asa umflate ca i-mi rupe spatele.
Presiunea din cauciucuri e de 2.2 bari, pe masina zice de 2.3 .. 2.4 bari, dar nu pot sa rulez cu rotile asa umflate ca i-mi rupe spatele.
-
- pasionat
-
- pasionat
Aaa, pai ai carne pe ele, destula. Aleargale putin pe asfalt (frane, demaraj, curbe in viteza) si sa vezi ce se curata de solzii respectivi 

Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
n-arata fff bine, eu le-as schimba cit de repede, is cam coapte. eu suspectez o problema de material
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-
- pasionat
- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
-
- pasionat
- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
-
- pasionat
nu stiu ce sa zic. daca vrei sa fii "green" e bine sa iei resapat. Am vazut pe mai multe site-uri "eco" ca recomanda cauciucuri resapate.
Era si o emisiune pe Discovery "dirty jobs" unde zicea ca e safe sa folosesti resapat.
Mie mi-ar convenii daca mi-as putea resapa cauciucurile mele. Nu au fost lovite, in 3 ani nu am avut pana la ele.
Era si o emisiune pe Discovery "dirty jobs" unde zicea ca e safe sa folosesti resapat.
Mie mi-ar convenii daca mi-as putea resapa cauciucurile mele. Nu au fost lovite, in 3 ani nu am avut pana la ele.