Vreau sa imi pun computer de bord sau doar afisajul su manet

Tot ce tine de Citroen Berlingo, dotari, oferte, versus, posesori etc.

Moderator: Echipa Tehnica

spike81
just curious

Vreau sa imi pun computer de bord sau doar afisajul su manet

Mesajde spike81 » Lun 02-Mar-2009 19:46

Vreau sa imi pun computer de bord sau doar afisajul su maneta aia

Am un berlingo de 1,9 diesel din 2006

Si a pus careva nu cred ca e pre greu se monteaza in locul ceasului

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 02-Mar-2009 20:28

Nu stiu nici eu prea multe. dar... eu am avut probleme cu blocul de lumini si mi-am luat unu de la dezmembradi, de pe un citroen berlingo. Cand am ajuns acasa am constatat ca nu avea butonul de computer pe maneta. M-am intors la ei si pentru ca nu aveau alt bloc de lumini cu totul au schimbat maneta lui cu a mea (eu aveam probleme cu cealalta maneta).
Deci pentru maneta stiu sigur ca o poti schimba. Ai doua variante.
1. mergi la reprezentanta si schimbi cu totul blocul de lumini (adica 24milioane, iar pe blocul vechi nu prea ai cum sa recuperezi sa spunem mai mult de 5-6milioane. Eu l-am luat pe ala de berlingo cu 4milioane.
2. Cauti o maneta cu buton de computer la dezmembrariprobabil cam 100ron sau blocul cu totul probabil 400-600RON si o montezi in locul manetei tale (sigur va fi compatibila). Cel mai ieftin ar fi sa o montezi tu, dar este destul de delicat. Iti recomand dezmembrari Stefanesti, cei de acolo m-au ajutat si pe mine si cred ca scapi ieftin.
Despre computerul preopriuzis nu mai stiu ce sa iti spun. Eu sunt sigur ca afisajul odata cumparat se poate lega la computerul masinii, blocul de lumini are deasemenea tot ce ii trebuie si aproape sigur ca computerului i se pot activa toate functiile necesare (de fapt cred ca aproape toate comenzile vin de pe placa din blocul de lumini,,care am stabilit ca este bun).
Foarte important, nu te descuraja, multa lume o sa iti spuna ca nu se poate sau ca costa foarte mult. Parerea mea este ca se poate si de la dezmembrari o sa te coste maxim 1000RON cu totul. Este posibil ca cei din Stefanesti sa iti spuna ca nu au pe stoc o piesa sau alta, dar poti cauta si in alte parti si dupa sa apelezi la ei sau la un electrician priceput sa iti monteze.
SUCCES.

Înapoi la “Berlingo I-III”