Am o mica problema la masina , mica dar delicata

De ceva timp am observat ca operatiunea de ridicare a capotei este din ce in ce mai dificila , in sensul ca acea clapeta de care trebuie sa ridici cand o deschizi merge foarte greu .. in iarna , prin ianuarie cand am vrut sa ridic capota sa pun lichid de parbriz , am ridicat de clapeta si s-a rupt acel cablu.. l-am schimbat la Citroen la BV si tot greu mergea.. nu ma afecteaza foarte tare pt ca oricum ridic capota doar cand pun lichid de parbriz .. in fine. Ideea e ca azi am incercat iar sa o ridic si surpriza: s-a rupt respectiva clapeta despre care spuneam ca merge greu ... si in conditiile in care nu am fortat sau ceva, pur si simplu am incercat sa deschid... Tind sa cred ca nici cablu si nici restul pieselor de acolo nu au fost montate cum trebuie,dupa operatiunea de inlocuire a cablului , eu n-am mai auzit de asemenea problema la nicio masina... Si oricum , dupa ochiul meu , nu este un sistem prea stralucit acolo...
a mai patit cineva asa ceva? mai intampina cineva probleme la ridicarea capotei ?
O zi buna va doresc!