Achizitie auto maxim 13.000 eur

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

solovastru
simpatizant

Achizitie auto maxim 13.000 eur

Mesajde solovastru » Vin 10-Iul-2015 01:13

Buna, am o rugaminte. As dori sa stiu cam la ce ma pot astepta pentru un C5 la acest pret, Stiti pe careva care aduce asemenea auto (strict doar asemenea tipuri de auto) ?, deoarece pe mine m-ar interesa un exclusive dupa 2012, minim 163 cp, sedan si dotari cat mai full.
Momentan am vazut un http://autovit.ro/anunt/citron-c5-ID4pc ... b7d0d1fa4c, insa poate stiti careva dintre voi ceva ce eu nu am aflat despre aceasta masina / dealer .

mersi

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Vin 10-Iul-2015 06:50

masina aia cu nr de franta are cel putin 250-300.000 km

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Vin 10-Iul-2015 08:36

mai bine cauti la un dealer afara si cred ca iti da si garantie pe ea, atunci macar sti ca are km reali. Din ce stiu eu, astia ce vand second sunt masini care au toate serviceurile la ei si cunosc tot istoricul masinii (inclusiv schimburile anvelopelor). La noi daca apelezi la dealeri iti aduce de afara masina si isi mai pune peste suficient de mult incat sa iti merite sa o aduci chiar tu. Eu am apelat si la dealeri de aici si am primit oferte la masini ce apareau pe net in germania si erau cu un adaos intre 1500-2000euro. Iar la banii tai nu te incadrezi la una din 2012 de la dealerii din roamnia. Stiu asta din ofertele ce le-am primit eu.

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Vin 10-Iul-2015 10:46

Un lucru este clar ca la aceasta suma vei gasii rar o masina care sa aiba km decenti cf. nivelului de echipare ex: http://bit.ly/1HjG8NC sau http://bit.ly/1Gbl7Ra si cele din romania sarind lejer pragul de 300k km cand sunt aduse in tara, cele ''romanesti'' fiind excluse din start pentru ca PSA le-a ''numit'' groapa lor de gunoi din Europa.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 10-Iul-2015 14:08

calorifer4 scrie:cele ''romanesti'' fiind excluse din start pentru ca PSA le-a ''numit'' groapa lor de gunoi din Europa.

poti sa detaliezi putin? nu am inteles ce vrei sa spui .....

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Vin 10-Iul-2015 22:11

bogwol scrie:masina aia cu nr de franta are cel putin 250-300.000 km

sa inteleg ca ar trebui sa aiba 150.000 km/an doar fiindca e vanduta de un roman. Nu neg ca poate avea probleme insa e aiurea sa bagam pe toti in aceasi oala. Pe aceasi logica o masina din 2009 ar trebui sa aiba vreo 600.000 km.

Eu m-as duce pe masini aduse in tara deoarece:
- am banii prin credit si ar urma ca banca sa verse banii direct vanzatorului
- fiind vorba de un credit pe firma fara tva nu prea am cum sa iau cu taxare inversa de afara (fara TVA)
- sincer nu am timp sa pierd zile si bani prin afara. Banuiesc ca oricum vanzatorul face ce stie el mai bine (acum asta e, comisionul trebuie scos cumva)

Daca dintre voi toti cei care au luat C5-uri in ultima perioada stiti pe cineva care se ocupa doar cu asa ceva, e serios si nici nu rupe la comision v-as multumi anticipat daca maputeti pune in legatura cu acesta.
multumesc

manu144x
just curious

Mesajde manu144x » Vin 10-Iul-2015 23:46

Eu am cumparat 2 masini (Peugeot-uri ce-i drept) de la tipul de aici: www.vsimon.nl de ex.

E român, şi ştiu o grămadă de lume (prin oradea, cluj, zalău) care şi-au luat maşini de la ei şi toate au fost corecte la km.

Aduce şi la comandă, ale mele de ex le-a găsit în Belgia de fiecare dată, şi zicea că în general sunt mult mai îngrijite ca cele din franţa, cel puţin în cazul meu a avut dreptate. Desigur, sunt puţin mai scumpe decât cele de pe mobile.de nefiind date în spate.

Nu primesc nici un comision pentru reclamă, dar mie mi s-a părut serios, poţi măcar încerca.
Tipul lucrează totul în alb, cu factură şi tot.

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Sâm 11-Iul-2015 10:20

no offence @manu, corecte sau corectate?... o masina care are km putini este dubioasa, nu a circulat din simplul motiv ca afost avariata, posibil grav, reparatia fiind facuta de la diverse alte auto din dezmembrari cu piese originale pentru a nu bate la ochi, feriti-va de vanzatorii ''turci'', si alte specimene autohtone ''negricioase'' ... decat sa va cumparati un cazan care are @100k km si a stat la un ''batranel pe covor'' circa 3 ani toata ziua bibilit sa nu sa destrame pe sosea mai bine va orientati catre ceva corect si decent, asta e, nu sunt bani de noua, dar nici nu pot fi pretentii de masina noua, problemele fiind in egala masura cu trecerea timpului... conteaza cum o nimeresti si ai grija de ea.

Christiann
de-abia inscris

Mesajde Christiann » Sâm 11-Iul-2015 13:29

Salutare. Sunt nou pe forum si mi-am facut cont caci de curand am achizitionat un C5 2012 1.6 e-hdi. Intradevar mi-ar fi placut sa iau si eu motorul de 163 cp dar nu am avut bani suficienti. Am luat auto de pe alcopa (un site de licitatii cu auto care au fost pe firme si nu numai) prin cineva care mi-a perceput un comision de 250 euro la care se adauga 500 euro transportul, deci in total 750 euro +pretul de adjudecare al licitatiei.
Acum ca avantaje ai faptul ca iti alegi masina care corespunde criteriilor tale ,ca nu ai km dati inapoi, ca ai cartea service originala,ca iti prezinta toate zgarieturile masinii oricat de mici ar fi ele, ca iti arata o fisa tehnica cu problemele constatate de ei si nu in ultimul rand,pretul care e mai mic decat daca ai lua-o de la noi. Eu cred ca un samsar pune 1000-1500 euro la o masina de 10000-15000.
Dupa achizitie am fost cu ea la atelierul Totcitro din Ploiesti si am facut schimbul distributiei,ulei,filtre,antigel,ulei cutie si nu in ultimul rand testarea cu lexia unde s-a constatat corespondenta intre km scrisi in cartea de service cu cei inregistrati in sistemul masinii.
C5-ul meu are 160000 km in 3 ani,destul de mult ar spune multi dar arata mult mai bine decat unele masini de pe autovit cu km la jumatate.
Sper sa gasesti un c5 asa cum vrei tu dar daca nu gasesti iti pot da unele detalii despre modul in care am facut eu achizitia.

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Dum 12-Iul-2015 09:35

Stiu de alcopa insa aici nu vad masini decat la preturi mici si nu chiar foarte noi
ceea ce m-ar fi interesat era un min 2011, 163 cp insa preferabil 2.2, cu dotari cat mai full. Acuma partea cea mai nasoala e cu finantarea ca banca baga banii direct vanzatorului si aici s-ar putea sa fie probleme daca e prin afara masina.

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Dum 12-Iul-2015 14:26

Buna, am obtinut un cod de identificare VF7RDRHH4BL565486
Poate careva sa imi spuna cam cati km are ? Eu am verificat pe citroen service insa imi arata doar caracteristicile.

Va multumesc pentru ajutor.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 13-Iul-2015 07:06

solovastru scrie:
bogwol scrie:masina aia cu nr de franta are cel putin 250-300.000 km

sa inteleg ca ar trebui sa aiba 150.000 km/an doar fiindca e vanduta de un roman. Nu neg ca poate avea probleme insa e aiurea sa bagam pe toti in aceasi oala. Pe aceasi logica o masina din 2009 ar trebui sa aiba vreo 600.000 km.

Te ambalezi degeaba. Iti recomand sa intri pe siteurile de licitatii din Franta si sa vezi acolo masinile care se vand si preturile. Probabilitatea ca masina vazuta de tine sa fie din alta parte decat de pe siteurile de licitatii este mai mica de 5%. In general, acolo se vand masini de flota, masini care alearga si nu fac doar 15-20.000 km/an
Discutam odata cu un tip care se mai ocupa printre altele si cu aducerea de masini de afara si imi spunea care e masina ideala pentru samsari (si ei se arunca in primul rand la aceste masini): an cat mai mic si km cat mai mari (de ex, masina fabricata in 2015 cu 200.000 km e ideala pentru samsar). Ii coboara nr de km si ti-o vinde ca masina a unui batranel care a stat in garaj (masina, nu batranelul!!!!)
Incep sa imi doresc sa intru in bransa, vazand cati inca mai cred ca au facut o super-afacere cu o masina adusa de afara. De fiecare data ma minunez cum nimeni nu se intreaba cum masinile aduse de afara sunt vandute la preturi mai mici decat daca le-ai cumpara de acolo direct.

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Lun 13-Iul-2015 08:24

bogwol scrie:
Te ambalezi degeaba. Iti recomand sa intri pe siteurile de licitatii din Franta si sa vezi acolo masinile care se vand si preturile. Probabilitatea ca masina vazuta de tine sa fie din alta parte decat de pe siteurile de licitatii este mai mica de 5%. In general, acolo se vand masini de flota, masini care alearga si nu fac doar 15-20.000 km/an
Discutam odata cu un tip care se mai ocupa printre altele si cu aducerea de masini de afara si imi spunea care e masina ideala pentru samsari (si ei se arunca in primul rand la aceste masini): an cat mai mic si km cat mai mari (de ex, masina fabricata in 2015 cu 200.000 km e ideala pentru samsar). Ii coboara nr de km si ti-o vinde ca masina a unui batranel care a stat in garaj (masina, nu batranelul!!!!)
Incep sa imi doresc sa intru in bransa, vazand cati inca mai cred ca au facut o super-afacere cu o masina adusa de afara. De fiecare data ma minunez cum nimeni nu se intreaba cum masinile aduse de afara sunt vandute la preturi mai mici decat daca le-ai cumpara de acolo direct.

Ai perfecta dreptate, nu e obligatoriu sa intri chiar pe site de licitatii, ci e suficient sa te uiti pe orice site de afara de vanzari auto si iti dai seama ca preturile la masinile aduse in tara sunt mai mici decat preturile de vanzare de la ei. Din pacate voba aceea ca "Mama fraierilor e permanent insarcinata" e adevarata cand vine vorba de masini aduse de afara de samsari.

@solovastru eu iti recomand in cazult tau sa cauti pe cineva care aduce masini de afara cu acte si sa iti prezinte masina cand inca nu e cumparata (anuntul original al masinii), acolo vezi cam tot ce e prezentat despre masina in momentul vanzarii. Normal ca pretul nu va fi acelasi dar macar sti ce e cu masina.

james kilowatt
pasionat
Masina: Citroen C1 1.0 Auto
2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD

Mesajde james kilowatt » Lun 13-Iul-2015 09:09

bogwol scrie: De fiecare data ma minunez cum nimeni nu se intreaba cum masinile aduse de afara sunt vandute la preturi mai mici decat daca le-ai cumpara de acolo direct.

Eu ma minunez cum incet incet apare asa, un mit urban care spune ca e OK sa fie masini cu kilometri multi si dati inapoi. Ca masinile alea care fac 150.000km/an sunt mult mai bune decat rablele care care fac 15.000, ca alea stau si ruginesc prin garaje si le mananca termitele. Si ca oricum e OK si e inevitabil sa fii fraierit, ca toata lumea da kilometrii inapoi insa nu asta conteaza, conteaza sa fie "bine intretinuta", chestie care se vede imediat analizand pozele de pe olx sau mobile.de.
Astept cu interes ziua in care apare unul care o sa apara unul care sa ne explice ca o masina de 300000km e de fapt mai buna decat una noua, ca macar a fost bine rodata :D

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 13-Iul-2015 11:30

james kilowatt scrie:
bogwol scrie: De fiecare data ma minunez cum nimeni nu se intreaba cum masinile aduse de afara sunt vandute la preturi mai mici decat daca le-ai cumpara de acolo direct.

Eu ma minunez cum incet incet apare asa, un mit urban care spune ca e OK sa fie masini cu kilometri multi si dati inapoi. Ca masinile alea care fac 150.000km/an sunt mult mai bune decat rablele care care fac 15.000, ca alea stau si ruginesc prin garaje si le mananca termitele. Si ca oricum e OK si e inevitabil sa fii fraierit, ca toata lumea da kilometrii inapoi insa nu asta conteaza, conteaza sa fie "bine intretinuta", chestie care se vede imediat analizand pozele de pe olx sau mobile.de.
Astept cu interes ziua in care apare unul care o sa apara unul care sa ne explice ca o masina de 300000km e de fapt mai buna decat una noua, ca macar a fost bine rodata :D

Absolut de acord cu tine. Cred ca oamenii stiu ce se intampla in realitate, dar fiecare are convingerea ca "nu mi se intampla tocmai mie".
Fara intentia de a jigni pe cineva, va spun o zicala aflata tot de la un samsar "fiecare masina isi are fraierul pe care il merita".

Înapoi la “Citroen C5 III”