Salutare,
am observat de curand ca furtunasul care aduce lichidul de spalare la hayon s-a rupt.
a mai intalnit careva problema? cum a rezolvat?
nu vreau sa fac o 'romaneasca' si sa il lipesc cu banda adeziva.
mersi.
Furtun spalator hayon
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- just curious
- Masina: C5 III 2.0HDi, 163CP, Tourer, Exclusive, Automat
- 2: Ford Mondeo
Re: Furtun spalator hayon
Am gasit o rezolvare:
http://www.citroen-owners-club.co.uk/ci ... c5-tourer/
o sa incerc sambata sa fac.
http://www.citroen-owners-club.co.uk/ci ... c5-tourer/
o sa incerc sambata sa fac.
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Eu am rezolvat la alta masina in felul urmator...am gasit de cumparat kit inlocuire furtunase dacia 1310. In pachet era un furtun siliconic foarte maleabil si un stut de legatura.
Nu stiu cum e furtunasul pe spate, ca eu nu am cu haion, dar daca e ceva mai dur il tai de acolo de unde s-a rupt sau il tai dintr-un loc unde nu se flexeaza il incalzesti putin la flacara unei brichete si il bagi pe stutul de legatura. In prealabil pe stut poti da cu putina vaselina sa alunece usor din prima.
Am vazut ca se mai gasesc kit-uri de furtunase pt. logan...sau pentru alte marci..in pachet stutul de legatura e in forma de litera T (cu 3 conexiuni) iar daca ai nevoie doar de 2 poti infunda una foarte usor cu o bricheta si o topesti.
Ai grija pe la masina la furtunele originale sa nu le scurtezi din prima prea mult..le mai lasi o toleranta in caz de ceva sa mai ai de unde taia.
Nu stiu cum e furtunasul pe spate, ca eu nu am cu haion, dar daca e ceva mai dur il tai de acolo de unde s-a rupt sau il tai dintr-un loc unde nu se flexeaza il incalzesti putin la flacara unei brichete si il bagi pe stutul de legatura. In prealabil pe stut poti da cu putina vaselina sa alunece usor din prima.
Am vazut ca se mai gasesc kit-uri de furtunase pt. logan...sau pentru alte marci..in pachet stutul de legatura e in forma de litera T (cu 3 conexiuni) iar daca ai nevoie doar de 2 poti infunda una foarte usor cu o bricheta si o topesti.
Ai grija pe la masina la furtunele originale sa nu le scurtezi din prima prea mult..le mai lasi o toleranta in caz de ceva sa mai ai de unde taia.
-
- just curious
- Masina: C5 III 2.0HDi, 163CP, Tourer, Exclusive, Automat
- 2: Ford Mondeo
Mersi de sfat, dar din pacate e rupt fix de langa marginea eleronului.
Trebuie neaparat sa dau jos, ca in imaginile din linkul urmator: http://s796.photobucket.com/user/nevcco ... t=3&page=1
Cosmin.
Trebuie neaparat sa dau jos, ca in imaginile din linkul urmator: http://s796.photobucket.com/user/nevcco ... t=3&page=1
Cosmin.
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Da, trebuie sa dai tapiseria jos ca sa ajungi in spate acolo sa poti prelungi furtunasul.
-
- pasionat
- Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
- 2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive
Am trecut si eu prin asta, eu am inlocuit cu un furtun normal din cauciuc transparent.
Din pacate pt. operatiunea asta trebuie demontat haionul si parte din plafoniera. Cateva detalii in link-ul de mai jos
viewtopic.php?f=125&t=24516
Din pacate pt. operatiunea asta trebuie demontat haionul si parte din plafoniera. Cateva detalii in link-ul de mai jos
viewtopic.php?f=125&t=24516