Stop frana 3 citroen c5 tourer

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Criminus
pasionat
Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive

Re: Stop frana 3 citroen c5 tourer

Mesajde Criminus » Mar 29-Noi-2016 15:42

Pana acum am avut arse, si nu am primit atentionare, pt urmatoarele becuri:
- pt luminile de zi
- pozitii spate (cele de pe haion)
- pozitii fata
- al 3-lea stop (de acesta am aflat cu diagnoza)
@sorlaglivio daca imi permiti o recomandare, apuca-te de operatiune preferabil intr-un garaj incalzit, sunt destul de casante plasticele ce va trebui sa le desfaci iar pe frigurile astea ai toate sansele sa se rupa/crape/sparga. Eu am reusit sa rup cateva clipsuri si vara, iar acum imi zdrangane in haion de ficare data cand il inchid si deschid :D

sorlaglivio
just curious

Mesajde sorlaglivio » Mie 30-Noi-2016 09:38

Multumesc pentru sfaturi ! Incerc sa nu stric nimic, si eu am aflat tot prin diagnoza ca este un scurt la lampa stop spate - atunci cand am facut diagnoza lampa mergea :), probabil era pe duca, ma gandesc ca izolatia cedase dar inca mai era continuitate in circuit.

DacianO
pasionat
Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009

Mesajde DacianO » Vin 02-Dec-2016 21:42

Nu afiseaza in bord nimic , doar da eroare in BSI care apare la citirea cu Lexia.
Dacian

glasses
pasionat
Masina: Citroen C5 III 1.6 Hdi Tourer

Mesajde glasses » Mar 13-Dec-2016 20:36

E boala mare cu al treilea stop pe frana. Azi am constatat ca nu mai functioneaza si cum am scos mamsonul de cauciu am si vazut cablul rupt. F...k. Maine trebuie sa ma apuc sa demontez pe acolo sa dau ce capatul celalalt si sa le inadesc.
Problema care am intampinato in seara asta si sigur si maine este cu acea piesa de plaatic ce vine clipsata odata cu mansonul de cauciuc. Aveti ideie cum se procedeaza corect? M-am chinuit in seara asta de...
Pentru ca Citroen

Criminus
pasionat

Mesajde Criminus » Mie 14-Dec-2016 14:11

Daca atunci cand spui inadit te referi sa le legi pur si simplu intre ele iti spun de pe acum ca nu va tine. Trebuiesc lipite, si vb la plural pt ca daca s-a rupt doar unul cu siguranta urmeaza curand si celalalt asa ca dc sa nu le faci pe amandoua de acum.
La inceputul acestui thread este un link catre un altul in care am documentat un pic operatiunea asta, succes!

glasses
pasionat

Mesajde glasses » Mie 14-Dec-2016 19:45

Am rezolvat problema inadind firul....prin rasucire. Din cate stiu la masini, in special diesel, nu se cositoresc cablurile deoarece firele de cupru sunt foarte subtiri si prin incalzire isi pierd din proprietati iar in viitor din cauza vibratiilor de pot rupe.
Stiu un caz sigur, un prieten care si-a montat o alarma auto cositorind firele iar la una din lipituri a ramas in varf ascutit cum lasa cositorul. A izolat firele cu varnis termocontractabil insa in timp acel varf ascutit a spart varnisul si incet incet a intepat alt cablu alaturat. Toata istoria sa soldat cu fum si panica in masina.

Oricum solutia celor de la Citroen sa puna un cablu atat de subtire intr-o zona solicitata intens nu este chiar ok.
Pentru ca Citroen

Criminus
pasionat

Mesajde Criminus » Joi 15-Dec-2016 10:27

- am facut si eu asta, rasucit firele, a tinut o zi, dupa care a trebuit sa desfac din nou totul...
- se pot face usor lipituri fara acel varf, si chiar daca ramane acel varf se poate pili/taia, cu usurinta, ca sa nu patesti ce a patit el
- pt a se evita tensiunea din fire si implicit ruperea ulterioara a firului lipit se adauga un strap (o prelungire) de 2-3cm
- am aproximativ jumatate de an de cand am facut reparatia in felul recomandat tie si nu am mai avut absolut nici o problema cu acel stop
- problema din ce am observat eu nu este neaparat data de grosimea firului ci mai degraba de cauciucul care inveleste firul, acesta "se coace" si devine casant ducand implicit la ruperea firului in intregime

glasses
pasionat

Mesajde glasses » Joi 15-Dec-2016 21:35

Si eu am adaugat o bucata de circa 5 cm de cablu. Daca o fi sa am ghinion ma apuc iar de treaba. Prima zi a trecut fara incidente.
Pentru ca Citroen

Înapoi la “Citroen C5 III”