Va salut ! Detin un c5 exclusiv din 2008, 2.0 hdi automat. Masinuta o detin cam de 6 luni si sunt super incantat de ea insa am ceva nelamuriri legat de comportamentul cutiei automate. Mentionez ca e prima mea masina automata.
Primu lucru ciudat este: atunci cand stau la semafor in D cand dau drumul la frana masina pleaca de pe loc usor si imediat imi da un mic soc, ca si cum ai ridica abreiajul putin mai repede la o cutie manuala, mentionez ca socul nu este mare si nu este nici deranjant vreau doar sa stiu daca este normal sa faca asa sau este ceva wrong. Mai mentionez ca nici nu face tot timpul, spre exemplu daca la semafor pun in N dupa cuplez in D pleca lin frumos fara nici un fel de soc.... La voi cum se manifesta ?!
A doua chestie ciudata este atunci cand retrogradeaza, cand schimba vitezele in jos, are un comportament ciudat, in loc sa schimbe din 4 in 3 imediat, din 4 scoate pe liber (scade turatia la relanti) dupa care baga in a 3a si cupleaza ambreiajul cam repede si da un mic soc. Toata povestea asta dureaza cam 2 secunde pe cand daca pun in mod manual, schimbarea din 4 in 3 se produce instantaneu la fel in oricare alta viteza...
De ce nu se intampla asta si in modul automat ?
Mentionez ca uleiul cutiei este schimbat. Sper ca am fost destul de explicit. O sa incerc sa fac si un filmulet unde s ar vedea clar.
Exista vre o posibilitate de a pune cutia la "setarile din fabrica' ?
Va multumesc si Hristos a Inviat !!!
Comportament cutie automata C5 2008
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Re: Comportament cutie automata C5 2008
Salut.
Comportamentele descrise de tine sunt normale.
Primul este determinat de o actiune a cutiei care "decupleaza" partial viteza 1 dupa vreo 8-10 secunde de stat cu piciorul pe frana si masina nemiscata. Socul pe care-l simti este recuplarea integrala a vitezei.
Al doilea comportamant este iarasi normal dar nu stiu de ce este determinat (probabil de o anume dinamica a fluidului in interiorul convertorului de cuplu sau de cerere de reducere cuplu de la ECU cutiei). In modul manual e cu totul alta poveste pentru ca acolo aproape tot timpul ai convertorul de cuplu in modul lock si nu mai ai variatiile in sus sau in jos ale turatiei motorului fata de cutie.
Comportamentele descrise de tine sunt normale.
Primul este determinat de o actiune a cutiei care "decupleaza" partial viteza 1 dupa vreo 8-10 secunde de stat cu piciorul pe frana si masina nemiscata. Socul pe care-l simti este recuplarea integrala a vitezei.
Al doilea comportamant este iarasi normal dar nu stiu de ce este determinat (probabil de o anume dinamica a fluidului in interiorul convertorului de cuplu sau de cerere de reducere cuplu de la ECU cutiei). In modul manual e cu totul alta poveste pentru ca acolo aproape tot timpul ai convertorul de cuplu in modul lock si nu mai ai variatiile in sus sau in jos ale turatiei motorului fata de cutie.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
Re: Comportament cutie automata C5 2008
Comportamentul descris de tine e normal.
Aisin warner tf 80 sc (cutia de pe c5) nu e prea finuta sau performanta dar rezistenta.
Aisin warner tf 80 sc (cutia de pe c5) nu e prea finuta sau performanta dar rezistenta.