Jurnal de bord C5-2.0HDI Automat Comfort

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Mie 20-Mai-2015 10:21

da se aprind, sau nu se aprind cand mufa cablajului electric la imbinarea usii stanga cu caroseria este oxidata.

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Mie 20-Mai-2015 12:47

Salutare tuturor!

Am cumparat anul trecut in toamna un C5 III 2.0 HDI 163 CP. Am cumparat-o pe leasing de la o companie multinationala din Bucuresti. Am pe cineva la respectiva firma, iar angajatii lor beneficiaza de preturi bune daca vor sa cumpere masinile.

Initial am fost incantat de ideea de a cumpara masina asa pentru ca stiam ce s-a intamplat cu ea, km sunt reali etc. Am ramas socat cand am vazut istoricul reviziilor ( idiotii responsabili cu parcul auto au ratacit cartea service, iar eu fiind entuziasmant de schimbarea masinii am sarit peste acest aspect - MARE GRESEALA)

Prima revizie a fost facuta la 16000 km (ulei, filtu ulei si habitaclu) urmand ca abia la 44000 sa i se faca urmatoarea revizie (ulei filtre si placute). Eu am cumparat-o stiind din vorbe ca i-a fost facuta ultima revizie la 60000, dar am avut parte de o surpriza la scurt timp dupa ce am devenit propietar cand mi-a aparut in bord "Engine oil pressure too low" urmat de "Engine oil pressure fault. Stop the car". Masina pe rampa, am dus-o la SD PRESTIGE si am scapat din FERICIRE doar cu schimbul uleiului si al filtru de ulei (uleiul existend era o ciorba veche).

A2-a minunata problema am intampinat-o la pompa de ambreiaj. Pedala de ambreiaj avea o cursa extrem de moale si cuplam greu in viteze (cand masina era rece). Problema era o mizerie pe furtunasul ce alimenta pompa cu lichid de frana (probabil tembelii nu au schimbat niciodata lichidul de frana).

De curand macaraua geamului din dreapta mi-a facut o surpriza (observ ca e o problema generala la masina asta) si SD PRESTIGE mi-a gasit-o la 1350 RON. Aveam si ITP-ul expirat mi-au mai zis ca trebuie sa schimb capul de bara dreapta si sa am in vedere pe viitor si pivotii (partea inferioara). Momentan masina sta parcata in curte cu geamul sustinut de niste "crengute" cum s-au exprimat profesionistii de la SD (te duci la reprezentanta unde ai asteptarile unui service profesionist si te alegi cu sustinerea geamului cu niste crengute - nu puteau sa-l lase culcat sa nu existe probabilitatea sa se sparga?! - ma rog...)

Consumul e 8-9 oras, 6 afara. Multumit de aspectul asta.

Doamne ajuta sa nu am probleme cu pernele de la suspensie :)).

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Mie 20-Mai-2015 13:17

andreinemeth scrie:Salutare tuturor!

in oras? si Bucuresti deasupra? Fii serios.... Consumul este dat 8 in oras in cartea tehnica a masinii (si sti m bine toti ca e doar ipotetic). Cei norocosi mai adauga doar 1 litru, pentru un oras mai spre pustiu asa. In Bucuresti eu am consum de 11-12pentru motor de 138 CP
Probabil consumul respectiv (in jur de 9, mai spre 10) il obtii mergand doar noaptea, dupa ce nu mai este circulatie....

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Mie 20-Mai-2015 13:21

bogwol scrie:
andreinemeth scrie:Salutare tuturor!

in oras? si Bucuresti deasupra? Fii serios.... Consumul este dat 8 in oras in cartea tehnica a masinii (si sti m bine toti ca e doar ipotetic). Cei norocosi mai adauga doar 1 litru, pentru un oras mai spre pustiu asa. In Bucuresti eu am consum de 11-12pentru motor de 138 CP
Probabil consumul respectiv (in jur de 9, mai spre 10) il obtii mergand doar noaptea, dupa ce nu mai este circulatie....

Ai dreptate poate am exagerat. In orice caz, nu sare de 9.5 (nu as avea niciun motiv sa mint) am prins dimineti in care drumul a fost si mai liber in care am scos 8.2 :)

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Mie 20-Mai-2015 14:13

silviu_79 scrie:La voi sunt luminate butoanele de memorie de pe usa soferului? Ieri am observant ca nu se aprind, dar nu-mi aduc aminte daca pana acum se aprindeau sau nu...

Salut
La mine se aprind, nici eu nu stiam pana acum daca trebuie sau nu sa se aprinda si de curiozitate m-am dus sa le verific :)

SorinGeorge
de-abia inscris

Mesajde SorinGeorge » Mie 20-Mai-2015 14:35

Am avut perioada cand am circulat aproape exclusiv pe afara, cu drum intins si cu autostrada (mers relativ linistit, 120-140km/h), proportie iesea foarte mica (maxim 10%, mai curand mai putin) in localitate si consumul mediu se stabilise la 6l. De curand am resetat si am luat media unor drumuri de ca. 6km prin oras legat cu aprox. 8km pe afara. Media a iesit 8l pe 3 astfel de drumuri. Traficul in oras asa si asa, nu liber dar nici bara in bara, in majoritate opriri din cauza semafoarelor. Tinand cont de consumul din afara, probabil ma pot gandi la un 9.5 pe portiunea prin oras.

Ca si consideratie generala, sunt foarte multumit de masina, confortul pe care il ofera e ireprosabil, ca fapt divers, privesc marca cu un ochi critic pe motivul ca nu vrea inca sa ofere si o optiune 4x4, desi are 2 motoare diesel puternice (cel de 2.2 si (mai ales) cel de 3.0 ). Unele zvonuri par sa spuna ca motoarele astea vor veni pe noul model chiar cu o putere marita, undeva citisem chiar de 275cp pentru motorul de 3 litri, dar un 4x4 tot nu va aparea, ceea ce nu gasesc absolut ok. Cam multa putere si cuplu doar pentru puntea fata, plus ca masina va fi si mai mare. E adevarat ca alte astfel de speculatii nu dau de inteles ca motorul asta de va mai folisi pe C5. Oricum si cel de 2.2 ar face optiunea de tractiune integrala foarte bine-venita. Unele zvonuri mai spuneau de asemenea ca ar renunta la hidractiv, altele ca dimpotriva, va veni cu un upgrade. Sper sa fie valabila a doua varianta. In fine, de la zvonuri la lucrurile concrete e mare diferenta cateodata...sa vedem.
Ultima oară modificat Mie 20-Mai-2015 14:56 de către SorinGeorge, modificat 1 dată în total.

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Mie 20-Mai-2015 14:53

Eu am venit din Franta cu masina, 3 persoane in masina si portbagajul plin si am scos un consum de 5,4L/100KM, in Romania am facut niste drumuri mai lungi si consumul in afara imi iasa 5,7-6l/100KM, iar in Cluj-Napoca si Bucuresti a iesit 8 respectiv 9l/100KM. Eu am cutie automata, nu stiu daca are relevanta, desi stiu ca astea in oras consuma mai mult. In oras nu o las pe modul sport cutia pentru ca automat imi creste consumul cu aprox 1l. Am observat ca pe autostrazile din Ungaria mi-a crescut consumul cu aprox 0,3-0,4l/100KM. Am vorbit si cu alti soferi care circula mult pe afara si spuneau ca e din cauza asfaltului din Ungaria si cica e normal sa creasca la ei. La noi e lipsa autostrazilor, faci un drum Carei-Bucuresti si vizitezi pe traseu toate localitatile :(

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Mie 20-Mai-2015 21:10

ce iti face macaraua sau ce nu face, eu le-am schimbat ambele fata cu 150 bucata(100 lei kitu reparatie si 50 lei la mecanic) ca sa rupt un cablu care sta in apa si rugineste.

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Joi 21-Mai-2015 07:35

danny29 scrie:ce iti face macaraua sau ce nu face, eu le-am schimbat ambele fata cu 150 bucata(100 lei kitu reparatie si 50 lei la mecanic) ca sa rupt un cablu care sta in apa si rugineste.

Salut!

Poti detalia te rog, daca cunosti, ce inseamna mai exact procedura de reparare a macaralei? Sau ce inseamna si ce face mai exact acest kit de reparatie?

Daca nu trebuie sa o schimb si scap doar cu reparatul ei cu ajutorul kitului asta, este o usurare, pt ca macaraua mi-au gasit-o la 1350 ron :shock:

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Joi 21-Mai-2015 14:08

se schimba toate cablaraiele de la masina cu mosor fara partea electrica, 100 lei kitu, 0763262361 este un tip din bucuresti daca esti din zona eu zic ca o si monteaza.

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Vin 22-Mai-2015 07:30

danny29 scrie:se schimba toate cablaraiele de la masina cu mosor fara partea electrica, 100 lei kitu, 0763262361 este un tip din bucuresti daca esti din zona eu zic ca o si monteaza.

Tot pe tipul asta l-am gasit si eu pe google. Ai fost multumit de ce si cum a facut?

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Vin 22-Mai-2015 07:43

da, el ma rezolvat si la un reno ce l-am avut demult pt butoane de avarii, macarale, senzori roti de presiune, este ok.
Si eu am primit valoarea aia de 1300 lei si am zis ca pt 100 de lei merita sa incerc.

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Vin 22-Mai-2015 10:36

danny29 scrie:da, el ma rezolvat si la un reno ce l-am avut demult pt butoane de avarii, macarale, senzori roti de presiune, este ok.
Si eu am primit valoarea aia de 1300 lei si am zis ca pt 100 de lei merita sa incerc.

Si n-ai mai avut probleme de atunci cu macaraua nu? Kitu asta isi face treaba.

andreinemeth
just curious

Mesajde andreinemeth » Lun 25-Mai-2015 10:10

andreinemeth scrie:
danny29 scrie:da, el ma rezolvat si la un reno ce l-am avut demult pt butoane de avarii, macarale, senzori roti de presiune, este ok.

Si n-ai mai avut probleme de atunci cu macaraua nu? Kitu asta isi face treaba.

Gata. Am fost la tipul respectiv si mi-a reparat geamul cu 105 lei. Super profesionist recomand cu toata increderea pentru cei cu probleme la macarale. Mentionez faptul ca nu mi-a schimbat kitul complet pentru ca nu aveam nevoie de toata piesele (deci alt avantaj pentru ca nu trebuie sa platesti kitul complet decat daca ai nevoie de toate piesele din kit).

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Vin 26-Iun-2015 15:18

Astazi am consus o skoda octavia kombi 2.0 tdi DSG. Cutia net superioara celei de pe C5. Cand m-am dat jos din ea si m-am urcat in C5, am avut impresia ca am coborat din Logan si m-am urcat in Mercedes :P :D :D

Traiasca C5!

Înapoi la “Citroen C5 III”