activare functii suplimentare

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Lun 28-Mar-2011 23:35

danutz scrie:Pai si inchiderea totala ce inseamna?Din int -ext nu e acelasi lucru?Mie asa imi aparea pe display-Deadlocking active si se refera exact la ce am spus eu.(Verifica in meniul de configurare : menu- on- bord computer- function status, sau ceva de genul si vezi exact).

cred ca tu te referi la doorlock, dar n-ai fost atent la cuvinte.
Daca nimeni n-ar face nimic pentru ca nimeni nu face nimic, atunci nimeni n-ar face nimic!

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Mar 29-Mar-2011 09:08

inchiderea totala/ hipercentralizata cum era trecuta pe site-ul citroen este optionala (parca pachet de securitate se cheama) si are rolul de a bloca definitiv usile, atat din interior cat si din exterior. La momentul primirii masinii am fost avertizat sa nu las copilul inautru si sa activez aceasta functie, intrucat nu functioneaza nimic, nici geamurile , si se poate sufoca
ca activare a acestei functii: se apasa odata pe butonul de inchidere din telecomanda si inca odata (se aude un tacanit suplimentar prin usi).
Nu stiu care din ele,inchiderea normala sau asta suplimentara, genereaza si imobilizarea motorului

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Mar 29-Mar-2011 09:55

bogwol scrie:inchiderea totala/ hipercentralizata cum era trecuta pe site-ul citroen este optionala (parca pachet de securitate se cheama) si are rolul de a bloca definitiv usile, atat din interior cat si din exterior. La momentul primirii masinii am fost avertizat sa nu las copilul inautru si sa activez aceasta functie, intrucat nu functioneaza nimic, nici geamurile , si se poate sufoca
ca activare a acestei functii: se apasa odata pe butonul de inchidere din telecomanda si inca odata (se aude un tacanit suplimentar prin usi).
Nu stiu care din ele,inchiderea normala sau asta suplimentara, genereaza si imobilizarea motorului

daca zici ca era pachet suplimentar, atunci e posibil sa nu am eu pe masina optiunea asta.
Daca nimeni n-ar face nimic pentru ca nimeni nu face nimic, atunci nimeni n-ar face nimic!

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 29-Mar-2011 10:57

pachetul era format din inchidere hipercentralizata si aibaguri spate. Totusi, configuratia/ pachetele depind de la tara la tara. E posibil ca, fiind luata din Austria, sa fie putin diferita fata de Romania (asta este si unul din motivele pt care in Romania ajung masini mai ieftine ca in vest)

In vederea stabilirii configuratiei tael (ce are masina pe ea) iti recomand sa vizitezi http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=15430

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Mar 29-Mar-2011 12:01

bogwol scrie:pachetul era format din inchidere hipercentralizata si aibaguri spate. Totusi, configuratia/ pachetele depind de la tara la tara. E posibil ca, fiind luata din Austria, sa fie putin diferita fata de Romania (asta este si unul din motivele pt care in Romania ajung masini mai ieftine ca in vest)

In vederea stabilirii configuratiei tael (ce are masina pe ea) iti recomand sa vizitezi http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=15430

WOOOW
MERSI MULT!!!
am reusit sa intru pe http://service.citroen.com/ si am gasit toate caracteristicile masinii dupa codul VIN.

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Mar 29-Mar-2011 12:17

se pare ca inchiderea centralizata este simpla:

"LOCKING CONTROL SIMPLE CENTRAL LOCKING "

despre oglinzi.....

"EXT. REARVIEW MIRROR COMP. FUNCTION EXT MIRROR ELECTRIC-FOLD BACK "

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 29-Mar-2011 12:38

vedeumbre scrie:
despre oglinzi.....

"EXT. REARVIEW MIRROR COMP. FUNCTION EXT MIRROR ELECTRIC-FOLD BACK "

ar trebui sa mearga si la tine inclinarea oglinzilor. nu era pachet optional si din cate stiu, toate C5-urile il au, indiferent de gradul de echipare

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Mar 29-Mar-2011 16:46

gata, am fost la citroen brasov si mi-au facut o diagnoza.
ridicarea geamurilor nu era activata, drept urmare acum functioneaza ok.
despre oglinzi.... testerul a aratat un scurtcircuit la una din oglinzi. ma duc joi si se rezorva si asta.

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Joi 31-Mar-2011 20:56

surpriza,
azi electricianul "s-a sucit in declaratii", nu mai este scurtcircuit.
eu personal cred ca seria asta n-a fost echipata cu asa ceva.
in alta ordine de idei, electricianul vrea sa-mi rescrie BSI-ul, pe care azi n-a reusit sa-l rescrie, ca era teava de net ocupata....
asa in ansamblu mi s-au parut destul de coerenti baietii astia, dar luati la bani marunti.....hmmm, tot romani nepregatiti sunt.
sorry,

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 01-Apr-2011 08:55

acum mai intervine o chestie: de pe la inceputul lui 2010 (chiar ianuarie daca nu ma insel), ca sa mai reduca din costuri, au scos de pe masini o serie de functii. E posibil ca intradevar sa fi renuntat la aceasta functie.
Totusi, poti face o verificare simpla: pe siteul de service citroen dat, intra pe manualul de utilizare pentru perioada in care a fost produsa masina ta si cauta la partea de reglare oglinzi daca mentioneaza ceva de inclinarea oglinzilor la mersul inapoi. Daca e mentionat acolo, avand in vedere ca echiparea ta e Exclusive, sigur ar trebui sa o ai.
O alta varianta: scrie un mail la Citroen Romania in care sa scrii seria masinii si sa ii intrebi daca masina ar fi trebuit sa aiba functia respectiva

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Vin 01-Apr-2011 09:25

bogwol scrie:acum mai intervine o chestie: de pe la inceputul lui 2010 (chiar ianuarie daca nu ma insel), ca sa mai reduca din costuri, au scos de pe masini o serie de functii. E posibil ca intradevar sa fi renuntat la aceasta functie.
Totusi, poti face o verificare simpla: pe siteul de service citroen dat, intra pe manualul de utilizare pentru perioada in care a fost produsa masina ta si cauta la partea de reglare oglinzi daca mentioneaza ceva de inclinarea oglinzilor la mersul inapoi. Daca e mentionat acolo, avand in vedere ca echiparea ta e Exclusive, sigur ar trebui sa o ai.
O alta varianta: scrie un mail la Citroen Romania in care sa scrii seria masinii si sa ii intrebi daca masina ar fi trebuit sa aiba functia respectiva

cred ca varianta cu Citroen Romania este cea mai buna, mersi de idee

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 04-Apr-2011 22:57

EXT. REARVIEW MIRROR COMP. FUNCTION EXT MIRROR ELECTRIC-FOLD BACK
folding inseamna ca se rabateaza singura, nu ca se indexeaza la mersul inapoi
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

vedeumbre
simpatizant

Mesajde vedeumbre » Mie 06-Apr-2011 13:31

bogwol scrie:acum mai intervine o chestie: de pe la inceputul lui 2010 (chiar ianuarie daca nu ma insel), ca sa mai reduca din costuri, au scos de pe masini o serie de functii. E posibil ca intradevar sa fi renuntat la aceasta functie.

deoarece masina nu este cumparata din romania, cei de la Cit Ro au spus ca nu pot sti ce am eu pe masina :shock:

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 06-Apr-2011 14:58

e o tampenie raspunsul lor: in baza de date Citroen exista configuratia initiala a masinii (ceea ce ai vazut si tu pe service. citroen), plus ca pot compara cu eventualele modificari realizate in service-urile din reteaua citroen.
cred ca le-a fost lene sa caute

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 06-Apr-2011 15:08

acum am vazut: masina ta e inca in garantie: are sub un an. du-te cu tupeu la un service si spune-le ca nu iti merg functiile respective si sa ti le repare, masina fiind in garantie

Înapoi la “Citroen C5 III”