iulian.arg scrie:Salut.
As zice si eu, ca si colegul lucianmarius ca poate niste schimburi repetate ale uleiului ar putea rezolva. Defapt asta nu mai reprezinta chimb ci mai degraba reprezinta flush.
O alta posibila cauza ar fi unul din nenumaratele actuatoare care dirijeaza fluxul de ulei pe anumite trasee.
Convertorul de cuplu e greu sa se fi defectat pentru ca nu prea sunt piese in frecare in el iar ambreiajul care face lock se testeaza trecand cutia in secvential. Ambii am testat si functioneaza perfect in lock-ul in secvential.
Astea-s doar presupuneri pentru ca-s departe de a avea o intelegere in profunzime a functionarii cutiilor automate.
Mi-am amintit ca atunci cand am intampinat problema, am pus cutia in sport si a functionat perfect; a tinut turatia mai sus si cam atat; nu a avut simptomele din D. Nu am avut din pacate, inspiratia s-o trec in snow sa vad cum se comporta.
As putea zice ca simptomele de variatie a turatiei sunt cele ale trecerii din modul normal in snow si inapoi in standard.
Apropo, de unde ai luat uleiul pentru cutia automata?
Cutiile astea au filtru de ulei sau se bazeaza doar pe o filtrare magnetica?
Au joja cutiile astea?
As aprecia niste detalii in sensul asta daca tot ai trecut recent prin schimbarea uleiului.
Ms.
Salut,
singurul ulei cu specificatia corecta pentru cutia asta l-am gasit la Opel. Este vorba de un ulei cu specificatia AW-1 si este special pentru cutia Aisin - AWTF-80 SC. La reprezentanta cereau aproximativ 200 de lei/litru, eu l-am luat cu aprox 50 lei. Pun si link: http://www.revizieopel.ro/Ulei-GM-cutie ... -9318.html .
Din cate am aflat, nu se schimba filtrul deloc, doar uleiul.
Nu exista joja, nivelul se regleaza cu ajutorul unui preaplin. E o operatiune stiuta de mecanici, asa ca e mai greu sa il verifici singur,
Voi astepta pana la primavara si o sa fac acel flush, in speranta ca scap doar cu schimbul de ulei.
Multumesc mult pentru comentarii!
Stefan.