Senzori presiune anvelope

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Dum 06-Dec-2015 09:15

gabi_1050 scrie:
DETECTARE PNEU DEZUMFLAT INDIRECT FARA LOCALIZARE"[/i].Personal o consider involutie datorita dezavantajelor prezentate .

Probabil ca in timp sau chiar si acum s-au perfectionat, dar si eu sunt curios cum se face diferenta la ce ai aratat mai sus - cea cu roata desunflata si cea cu roata sparta. Probabil ca acest sistem iti da numai un alert prin care sa verifici tu cat de desunflata este o roata sau chiar o pana. Dar cred ca asta poate sa ne lamureasca cineva care are sistemul pe masina si a si avut probleme cu presiunea din roti.

Oricum imi place la nebuie tipul acesta de discutie, pentru ca eu zic ca toti avem de invatat cate ceva, mai ales la cata documentatie ai adus pentru argumente, chiar am avut ce sa invat.

crysty36
pasionat

Mesajde crysty36 » Mar 08-Dec-2015 16:30

diferenta este ca la roata dezumflata iti da semnal "SERVICE" iar la roata sparta sau dezumflata mai rau iti da semnal "STOP"
crysty

solovastru
simpatizant

Mesajde solovastru » Mar 08-Dec-2015 20:24

Norocul face ca iar sa reusesc o "pana" (falsa). Ideea e ca imi apare pe bord Left Front tyre punctured. Deci practic imi arata care roata e cea cu probleme. Acum de ce a reusit sa piarda presiune numai ea stie. Avea presiune 2.0 atmosfere fata de cea dreapta care era de 2.1. S-a rezolvat in 1min la benzinarie si am scapat de eroare (imi aparea STOP, nicidecum service).

exclu20
simpatizant

Mesajde exclu20 » Mar 08-Dec-2015 22:26

la fel am tinut-o si eu vreo doua luni cu roata stanga spate, de fiecare data aveam mesaj si roata avea sub 2.
in final am constatat la vulcanizare ca avea por (anvelopa Nokian de 2ani si 6 luni vechime > iesise din garantie)

cand am cumparat masina am considerat ca senzorii de presiune roti sunt o bataie de cap in plus, acum consider ca sunt utili si nu trebuie renuntat la ei avand in vedere ce pret are o anvelopa R18

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Mie 09-Dec-2015 08:01

dupa 30 si ceva de km a aparut si la mine cand am dat "check" ca anvelopele nu sunt monitorizate.

Înapoi la “Citroen C5 III”