Si eu sunt de acord ca nu trebuie fortate masinile, mai ales cand sunt noi-noute...toti producatorii din lume recomanda acest lucru iar la masinie sport si super-sport aceasta recomandare este extrem de bine pusa la punct - scrisa pe parbriz, in partea din stanga sus, la multe modele...
Eu as fi de acord sa vina masina cu o limitare din fabrica pentru primii x.xxx km. din electronica. Ideea este ca aceasta "menajare" este facultativa ea fiind recomandata si nu obligatorie pentru foarte multe modele.
Cea mai stupida mi se pare ideea conform careia masina devine lenesa daca nu mergi tare cu ea de la inceput. E hilar. Cunosc oameni cu masini super-sport care le-au condus 3.500 km foarte incet, fara sa depaseasca 4.000 rpm si dupa 10.000 km masinile sunt conforme cu datele de uzina. Deci inginerii nu sunt chiar idioti cand iti cer sa menajezi masina...
Referitor la C5 V6 2.7, la kick-down, chiar si pe modul sport, cutia schimba la putin peste 4.000 rpm, dar niciodata nu am fost foarte atent sa vad exact la cat peste 4.000 rpm se produce schimbarea...Cred ca Mugurel are dreptate cu 4.200, totusi, voi verifica maine si revin.
Eu merg foarte lin cu masina in general si foarte incet. Cred ca din 13.000 de km, 8.000 i-am mers foarte incet cu masina schimband treptele pana in 2.000 rpm. Sincer, nu ma face deloc sa vreau sa ii rup acceleratia peste 4.500 rpm. Ideal este, pentru o rulare sportiva, sa patstrezi turatia intre 2.000 si 4.000 rpm. Asa vei avea parte de cei mai buni timpi, de cele mai bune reprize. Dupa 4.000 rpm nu se mai intampla nimic. De aceea as vrea eu un V8 sub capota frumosului C5...
Altfel, plangeam in revista dupa scaunele incalzite. Ei bine, pana acum este in regula, pentru ca motorul se incalzeste nesperat de repede. Am maia vut o Mazda6 2.0 diesel care se incalzea teribil de greu, abia ajungeam la birou si ea incepea sa bage caldura acolo. C5-ul se incalzeste de doua ori mai repede, deci poti trai oarecum fara scaunele incalzite iarna...daca totusi esti foarte friguros nu uita sa le bifezi in optionale...