lumini zi

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

crisscream
simpatizant

Mesajde crisscream » Joi 23-Aug-2012 19:01

In sfarsit, dupa mai bine de o luna de cand am cumparat noile becuri led , mi-am facut timp sa le si montez. De data aceasta nu am mai dat jos spoilerul ci le-am schimbat pe deasupra.Mai greu a fost pe partea stanga(partea pasagerului) dar cu putina rabdare se poate.E nevoie doar de o cheie torx de 40 si un patent cu cioc la 45 sau 90 de grade. Singura problema e ca sunt sanse 50% sa repetati operatiunea de 2 ori la fiecare bec deoarece trebuie respectata polaritatea iar becurile nu au nici o incriptie cu +/- .Iata si un mini tutorial ilustrativ plius rezultatul final.
Daca cineva doreste sa le comande ma ofer sa l ajut cu traducerea e-mailurilor din si in italiana, tot ce aveti nevoie e un cont PayPal.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Lun 08-Oct-2012 15:35

bogwol scrie:
crisscream scrie:Farurile de zi se aprind automat si raman
aprinse, cand motorul este in functiune,
daca:
- Functia este activata * in "Meniul
General" al ecranului din tabloul
de bord combinat.
- Comanda de iluminat este in pozitia
0 sau AUTO .
- Toate proiectoarele sunt stinse.

am fost si eu la service Citroen si mi-au zis ca pe versiune Confort nu merg activate luminile de zi. Are cineva cu Confort activata functia? Ma mira, intrucat vad ca pe Exclusiv se poate iar Exclusivul are acelasi bloc de lumini si senzori de zi si ploaie ca si Confortul

am rezolvat respectiva problema la familia Stan. Au rezolvat-o in 5 minute cu Lexia. Deci cei de la reprezentanta habar nu au de un lucru asa de simplu; ma intreb la probleme complicate cum se descurca.... :shock:

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Joi 18-Oct-2012 20:27

am si eu probleme cu drl-ul nu vrea sa mearga din rotita din bord, e obligat sa il fac doar cu lexia?
exista alta solutie?

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Joi 25-Oct-2012 12:58

Pai pana acum au mers?
Daca nu merg activate din meniu inseamna ca trebuie sa te duci la cineva cu lexia sa le activeze.

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Joi 25-Oct-2012 18:23

Masina asa am cumparat-o fara DRL, le-am activat la Citroen Sibiu, am fost ieri la ei in jur de ora 16 și m-am rugat de ei sa imi activeze luminile de zi si o bagat-o pe tester, dupa o ora vine si imi zice ca o activat in lexia dar nu se aprind, am zis ok, cat costa, zice omu ca nimic ca nu o rez problema si nu imi ia bani iam zis k, iam dat de o bere si am plecat, obisnuit sa aprind faurile plec de pe loc cand ma apropriu de o masina din fata am zis hai sa il pun pe automat sa vad ca poate le-o activat dar..., si cand pun pe auto se aprind becurile de zii, cred ca are legatura cu cutia automata, nu se aprinde pana nu pui prima oara pe D, sau altfel nu imi explic, a facut activarea dar nu apar in bord sa le activez sau sa le dezactivez, aveti vreo idee?

costevlad
simpatizant

Mesajde costevlad » Sâm 27-Oct-2012 22:15

crisscream scrie:In sfarsit, dupa mai bine de o luna de cand am cumparat noile becuri led , mi-am facut timp sa le si montez. De data aceasta nu am mai dat jos spoilerul ci le-am schimbat pe deasupra.Mai greu a fost pe partea stanga(partea pasagerului) dar cu putina rabdare se poate.E nevoie doar de o cheie torx de 40 si un patent cu cioc la 45 sau 90 de grade. Singura problema e ca sunt sanse 50% sa repetati operatiunea de 2 ori la fiecare bec deoarece trebuie respectata polaritatea iar becurile nu au nici o incriptie cu +/- .Iata si un mini tutorial ilustrativ plius rezultatul final.
Daca cineva doreste sa le comande ma ofer sa l ajut cu traducerea e-mailurilor din si in italiana, tot ce aveti nevoie e un cont PayPal.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Asta e modelul facelift? sau pot pune leduri si la al meu c5 3 2009? Cat au costat becurile? Consuma putin?
Pentru cei care vor sa ma cunoasca mai bine: http://www.youtube.com/user/traiescsazambesc

crisscream
simpatizant

Mesajde crisscream » Dum 28-Oct-2012 12:18

Led-uile sunt pt modelul dinainte de facelift (2008-2011) si inlocuiesc becurile HP24 (aproximativ 50 de euro bucata). Eu le-am schimbat in primul rand datorita lumini mult mai albe pe care le emana, similare lumini xenon.Al 2-lea motiv ar fi durata mult mai mare de functionare, aprox 40 000 de ore( declarata de producator). Eu am platit 60 de euro cu tot cu taxa de transport , pt 2 bucati, dar precizez ca locuiesc in Italia . Pt Romania transportul ar fi in jur de 30 de euro.

edward_eeu
simpatizant

Mesajde edward_eeu » Vin 02-Noi-2012 00:32

crisscream scrie:Led-uile sunt pt modelul dinainte de facelift (2008-2011) si inlocuiesc becurile HP24 (aproximativ 50 de euro bucata). Eu le-am schimbat in primul rand datorita lumini mult mai albe pe care le emana, similare lumini xenon.Al 2-lea motiv ar fi durata mult mai mare de functionare, aprox 40 000 de ore( declarata de producator). Eu am platit 60 de euro cu tot cu taxa de transport , pt 2 bucati, dar precizez ca locuiesc in Italia . Pt Romania transportul ar fi in jur de 30 de euro.

Am gĂŁsit pe un site niște led-uri care ar pĂŁrea cĂŁ se potrivesc. http://bec-led-auto.blogspot.fi/p/hp24w.html

Aveți idee dacĂŁ pot fi montate fĂŁrĂŁ sĂŁ stric suportul original? MĂŁ gândesc cĂŁ sunt ieftine la 55 ron... :)

Mulțumesc de ajutor!

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 02-Noi-2012 08:38

edward_eeu scrie:
crisscream scrie:Led-uile sunt pt modelul dinainte de facelift (2008-2011) si inlocuiesc becurile HP24 (aproximativ 50 de euro bucata). Eu le-am schimbat in primul rand datorita lumini mult mai albe pe care le emana, similare lumini xenon.Al 2-lea motiv ar fi durata mult mai mare de functionare, aprox 40 000 de ore( declarata de producator). Eu am platit 60 de euro cu tot cu taxa de transport , pt 2 bucati, dar precizez ca locuiesc in Italia . Pt Romania transportul ar fi in jur de 30 de euro.

Am gĂŁsit pe un site niște led-uri care ar pĂŁrea cĂŁ se potrivesc. http://bec-led-auto.blogspot.fi/p/hp24w.html

Aveți idee dacĂŁ pot fi montate fĂŁrĂŁ sĂŁ stric suportul original? MĂŁ gândesc cĂŁ sunt ieftine la 55 ron... :)

Mulțumesc de ajutor!

si pe mine ma intereseaza genul asta de led-uri. insa, din ce povesteste tipul respectiv, led-urile se monteaza pe soclu prin lipire cu poxipol, etc, asta insemnand ca dupa arderea led-ului trebuie aruncat cu tot cu soclu. Prin urmare, la o viitoare inlocuire, trebuie cumparat si soclul respectiv.
Aveti idee cat costa acel soclu?
Ultima oară modificat Vin 02-Noi-2012 08:43 de către bogwol, modificat 1 dată în total.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 02-Noi-2012 08:42

vazand poza cu led-ul montat de crisscream nu mi se pare ca ar avea rupt nimic in el, asa cum mentioneaza ca ar trebui facut tipul din link-ul pus de edward-eeu. E vorba de alt tip de led?

edward_eeu
simpatizant

Mesajde edward_eeu » Vin 02-Noi-2012 11:35

M-am tot uitat la pozele acelea. Prin comparație, cel cu pricina are piciorușele mai scurte, dar mĂŁ gândesc cĂŁ se poate rupe/desface acel plastic negru de pe piciorușe și se poate monta normal.

crisscream
simpatizant

Mesajde crisscream » Vin 02-Noi-2012 22:15

Sunt foarte asemanatoare cu cele pe care le-am montat eu daca nu chiar identice, doar ca eu nu le-am lipit cu nimic pt ca stau destul de fixe in soclu. In plus, sunt asezate pe verticala si nu prea au cum sa cada. S-ar putea ca plasticul acela sa fie pus doar pentru a proteja pinii pe timpul transportului, iar dupa aceea sa se poata indeparta,

edward_eeu
simpatizant

LED

Mesajde edward_eeu » Sâm 03-Noi-2012 18:17

Am scris bĂŁiatului cu site-ul de mai sus și mi-a rĂŁspuns așa:

Salutari,

LED-uri G4 nu am momentan in stoc, primesc peste 3 saptamani. Cele de 6W au diametrul de 16 mm fata de 13 mm cat trebuie la soclul HP24W, dar se pot adapta. G4 de 6W costa 55 lei/buc. Nu aduc decat daca va trebuie sigur.

Cu stima,
Liviu

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 05-Noi-2012 09:36

daca gasiti pe undeva un topic ref la cum se schimba becurile respective, m-ar cam bate gandul sa imi iau si eu un set de led-uri. Altfel, mi se pare prea riscant: risc sa demontez pe acolo si sa mai imi ramana piese neutilizate dupa remontare :D

edward_eeu
simpatizant

LED

Mesajde edward_eeu » Lun 05-Noi-2012 12:16

Am comandat eu douĂŁ bucĂŁți (LED) și aștept sĂŁ ĂŽmi soseascĂŁ ĂŽn trei sĂŁptĂŁmâni. DunĂŁ ce vor veni, voi atașa imagini cu ceea ce am reușit... :)

Înapoi la “Citroen C5 III”