lumini zi

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Re: LED

Mesajde bogwol » Lun 05-Noi-2012 14:10

edward_eeu scrie:Am comandat eu douĂŁ bucĂŁți (LED) și aștept sĂŁ ĂŽmi soseascĂŁ ĂŽn trei sĂŁptĂŁmâni. DunĂŁ ce vor veni, voi atașa imagini cu ceea ce am reușit... :)

ok, multumesc, astept cu interes
deabia mi-am activat functia de lumini de zi si ma gandesc ca e probabil ca becurile normale sa se duca rapid....

danny29
pasionat

Re: LED

Mesajde danny29 » Dum 18-Noi-2012 23:07

edward_eeu scrie:Am comandat eu douĂŁ bucĂŁți (LED) și aștept sĂŁ ĂŽmi soseascĂŁ ĂŽn trei sĂŁptĂŁmâni. DunĂŁ ce vor veni, voi atașa imagini cu ceea ce am reușit... :)

salut colegu, au venit ledurile, ceva feedback.

edward_eeu
simpatizant

RĂŁspuns...

Mesajde edward_eeu » Lun 19-Noi-2012 09:22

Nu ĂŽncĂŁ... aștept! :)

bogwol
pasionat

Re: RĂŁspuns...

Mesajde bogwol » Lun 19-Noi-2012 09:42

edward_eeu scrie:Nu ĂŽncĂŁ... aștept! :)

te rog, daca nu e prea complicat, de facut un tutorial cu montarea acestora. am cautat pe internet, dar nu am gasit nimic de genul acesta....

Ionut159
pasionat
Masina: Masina cu 4 roti

Mesajde Ionut159 » Lun 21-Ian-2013 11:35

Am si eu o intrebare legata de lumini si faruri in general: a incercat cineva sa desfaca vreun far de C5 III? Nu ma refer la datul jos de pe masina, ci efectiv la desfacut farul pentru a avea acces la oglinda farului. Idea e ca mi-as monta xenon pe faza scurta, dar nu vreau sa-mi montez fara lupa. Am luat legatura atat cu cei de la Hella cat si cei de la Philips si am oferta de set de lupe bixenon la pret ok. Problema e ca am tot cautat si pe forumurile din Franta si nu am gasit inca pe nimeni care sa fi desfacut farurile, ca sa-mi dea eventuale detalii/indicatii.

edward_eeu
simpatizant

Mi-au sosit LED-urile!

Mesajde edward_eeu » Lun 21-Ian-2013 18:12

Despre cum se desface soclul pentru luminile de zi nu știu sĂŁ fac un tutorial. Îți trebuie ĂŽnsĂŁ puținĂŁ imaginație și douĂŁ unelte (T40 și un patent cu cioc ascuțit). Nu e complicat de dat jos. Se desface relativ ușor prin spatele farului (fĂŁrĂŁ sĂŁ demontezi nimic altceva). MeritĂŁ reținut ĂŽnsĂŁ cĂŁ soclul acela nu se deșurubeazĂŁ/ĂŽnșurubeazĂŁ ci are o cursĂŁ scurtĂŁ (un sfert de ceas, etc.) apoi se trage cu patentul ușor de el ĂŽn jos.

Despre LED-uri. Voi adĂŁuga poze și se va vedea despre ce este vorba. Le-am primit pe cele de 12mm care se potrivesc direct ĂŽn soclu. Am lipit doar un scoci subțire ca sĂŁ aibĂŁ aderențĂŁ la clemele de la soclu. BĂŁiatul de unde le-am luat este de nota 10.
Ca remarcĂŁ, mi-aș fi dorit ca lumina emisĂŁ de ele sĂŁ fie un pic mai intensĂŁ (au 3W). ÎnsĂŁ eu merg doar cu ele aprinse ziua și pânĂŁ acum nu m-a oprit nimeni sĂŁ-mi zicĂŁ cĂŁ nu este ceva ĂŽn regulĂŁ.

LED-uri au fost cumpĂŁrate de aici (http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/hp24w.html) și au costat 118 lei cu transport cu tot (prin Poșta RomânĂŁ).

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Voi face și o pozĂŁ noaptea pentru impresie artisticĂŁ... :)

edward_eeu
simpatizant

Mesajde edward_eeu » Lun 21-Ian-2013 18:36

CĂŁutam acum pe net și am gĂŁsit și aici aceste LED-uri: http://www.okazii.ro/electrice/becuri-s ... a122321274

Prețul este mult mai mic și sunt convins cĂŁ sunt același tip de LED.

(23lei buc. plus transport)

Deci la bani m-am pĂŁcĂŁlit... :( Dar sunt mulțumit cĂŁ de trei sĂŁptĂŁmâni am lumini de zi! :)

gropitzabogdan
pasionat
Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
2: Citroen C5 2.0 HDi
3: Citroen C4 1.6 HDi

Mesajde gropitzabogdan » Lun 21-Ian-2013 19:17

Sunt cam slabe. Parerea mea e ca originalele dau mai bine pe masina sau un led mult mai puternic decat acesta.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Lun 21-Ian-2013 19:23

pana o fi pe shusha filtru ARR cu militia si tzaca-paca talon pana dispare artizanatu' de pe mashina :wink:
ce va mai place sa va jucatzi :roll:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

edward_eeu
simpatizant

Mesajde edward_eeu » Lun 21-Ian-2013 20:28

Cele montate de crisscream (vezi AICI) aratĂŁ mai bine. Are 6W. Pe site-ul de unde am cumpĂŁrat eu (AICI) erau și cele de 6W ĂŽnsĂŁ puțin mai groase, de 16mm. Pot ĂŽnsĂŁ sĂŁ fie comandate și acelea (cu o micĂŁ dificultate de montat).

StimĂŁ!

PS: chestia cu talonul și ARR ĂŽmi pare o poveste. AdevĂŁrul este și cĂŁ nu am fost oprit niciodatĂŁ ĂŽn cei 12 ani de când conduc de RAR, ARR sau ce o mai fi... :D

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 21-Ian-2013 20:57

Arata mai bine becurile originale.
"If in doubt, flat out!"

danny29
pasionat

Mesajde danny29 » Mar 22-Ian-2013 10:33

luminile de zii nu ar trebuie sa aiba o anumita putere?
Pot sa aprind si becurile de pozitie si tot aceeasi treaba o face, un bec de pozitie are 5 Watt.

edward_eeu
simpatizant

Mesajde edward_eeu » Mar 22-Ian-2013 11:21

danny29 scrie:luminile de zii nu ar trebuie sa aiba o anumita putere?
Pot sa aprind si becurile de pozitie si tot aceeasi treaba o face, un bec de pozitie are 5 Watt.

LumineazĂŁ mai puternic decât pozițiile...

Oricum, eu mi-am relatat pĂŁțania pe forum ca sĂŁ-i ajut pe cei ce doresc sĂŁ treacĂŁ de la becul clasic la LED. Cred cĂŁ este de dorit ca sĂŁ achiziționați LED-uri mai puternice. Cele pe care le-am montat eu au 150lm. Becurile normale au peste 400lm... deci mai trebuie cĂŁutat! :)

Oricum, ĂŽn caz cĂŁ gĂŁsiți ceva mai bun ĂŽn RO sĂŁ mĂŁ anunțați și pe mine!

bogwol
pasionat

Re: Mi-au sosit LED-urile!

Mesajde bogwol » Mar 22-Ian-2013 12:02

edward_eeu scrie:Despre cum se desface soclul pentru luminile de zi nu știu sĂŁ fac un tutorial. Îți trebuie ĂŽnsĂŁ puținĂŁ imaginație și douĂŁ unelte (T40 și un patent cu cioc ascuțit). Nu e complicat de dat jos. Se desface relativ ușor prin spatele farului (fĂŁrĂŁ sĂŁ demontezi nimic altceva).

Ai dat jos bara? Cum ai ajut acces la far?

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 22-Ian-2013 12:02

nu se pune problema decat de W se ia in calcul si luminozitatea
daca sunt mai multi lucsi e mai luminos chiar daca are tot 5-6 w
un LED de 5-6 w are mai multi licsi decat un bec de aceeasi valoare
asta deranjaza ochiul
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

Înapoi la “Citroen C5 III”