altair4819 scrie:lucianmarius scrie:La radacini militari este 197 lei litrul. Tu cati km ai pe masina? Comportamentul masinilor noastre cred ca e similar cu ezitarea intr-a 3-a -> a 4-a cand e uleiul rece. La mine face prima oara asa, apoi a 2-a oara mai putin si apoi deloc, parca ajunge ulei in cutie bine, sper sa nu zic vreo prostie. Oricum o sa ma documentez pe culoarea uleiului. Din ce am mai citit, maron-negru este uleiul ars, nu e normal sa fie asa in cutie.
Aproape 118.000 km. La mine nu face mereu... sau nu sesizez eu mereu. Referitor la "maron-negru", asta stiam si eu, respectiv ca e ars uleiul daca ajunge sa aiba culoarea asta. Urmatoarea etapa (din ce am auzit) este aceea in care incepe sa aiba "pilitura", respectiv cutia a inceput sa se uzeze serios.
Merci pentru pontul cu Radacini; e vorba de uleiul original? (cel cu care vine cutia "echipata" din fabrica)
Ma gandesc serios sa ii fac la urmatoarea revizie si un schimb de ulei de transmisie.
Apropo - la C6 aparent exista la cutia de viteze automata un radiator de racire pe care daca il demontezi poti sa scurgi tot uleiul dintr-un foc. Cutia e mai expusa la impuritati, deci daca e valabil si pentru C5 (povestea cu radiatorul), si daca optezi pentru varianta asta, trebuie sa te asiguri ca cine iti face manopera este grijuliu si ca mediul este cat-de-cat curat.
Astfel, ai putea sa iti inlocuiesti tot uleiul intr-o singura incercare (te costa si mai putin, e si mai rapid; riscul de contaminare insa e mai mare).
Studiaza si tu putin problema. Aparent exista o procedura diferita pentru inlocuirea integrala a uleiului si, asa cum vorbeam, riscurile aferente de contaminare.
Ma bucur ca am reusit sa ne intalnim sa comparam masinile, foarte clarificator pentru mine. Am vazut exact care sunt probleme si care sunt normale.
Ar trebui sa incepem un C5 club !