Demontare fete de usi
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Demontare fete de usi
Am si eu o problema la geamul fata dreapta, mai exact ia comenzile invers la inchidere/deschidere geam.
As dori sa desfac fata de usa sa vad care este problema.
Poate cineva sa ma ajute cu un manual, tutorial, indicatii, etc. ...
Am nevoie de vreo scula speciala?
Multumesc.
As dori sa desfac fata de usa sa vad care este problema.
Poate cineva sa ma ajute cu un manual, tutorial, indicatii, etc. ...
Am nevoie de vreo scula speciala?
Multumesc.
-
- pasionat
fata de usa este prinsa cu butoni din plastic ,si surub cap stea .La c5II se demonteaza astfel,se demonteaza boxa,se demonteaza protectia la oglinda se desface suruburile si tragi usor de fata de usa si se scoate din butonii,unii se mai rup dar ii inlocuiesti .Acesta este procesul de demontare a fetei de usa.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Ai o poza din care se vede exact ce si cum trebuie sa faci.
Astfel, cauti capacul cu nr 3, sub el o sa gasesti un surub sau o clema de plastic.
Clemele sunt notate cu 70 si 71 si e posibil sa rupi cateva dintre ele la demontare.
Sub maner, in interiorul lui de fapt, sunt doua suruburi lungi, notate cu 72.
Deci, desfaci manerul care e format din doua jumatati prinse la cleme, apoi scoti suruburile 72.
Apoi, te uiti in desen si desfaci surubul sau clema de pe cantul usii, notata cu 70 sub capacul 3.
Apoi, cu desenul in fata, identifici unde sunt clemele si tragi din zona aia, asta ca sa rupi cat mai putine.
De gasit, le gasesti la orice magazin mai maricel.
Nu stiu ce sa-ti spun cu garnitura notata cu 2.
Nu-mi dau seama daca trebuie si ea demontata sau nu, desi inclin sa cred ca trebuie.
Capitonajul de la var III nu are nicio legatura cu cel de la var II.

Astfel, cauti capacul cu nr 3, sub el o sa gasesti un surub sau o clema de plastic.
Clemele sunt notate cu 70 si 71 si e posibil sa rupi cateva dintre ele la demontare.
Sub maner, in interiorul lui de fapt, sunt doua suruburi lungi, notate cu 72.
Deci, desfaci manerul care e format din doua jumatati prinse la cleme, apoi scoti suruburile 72.
Apoi, te uiti in desen si desfaci surubul sau clema de pe cantul usii, notata cu 70 sub capacul 3.
Apoi, cu desenul in fata, identifici unde sunt clemele si tragi din zona aia, asta ca sa rupi cat mai putine.
De gasit, le gasesti la orice magazin mai maricel.
Nu stiu ce sa-ti spun cu garnitura notata cu 2.
Nu-mi dau seama daca trebuie si ea demontata sau nu, desi inclin sa cred ca trebuie.
Capitonajul de la var III nu are nicio legatura cu cel de la var II.

Ultima oară modificat Lun 04-Iun-2012 23:32 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.
-
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
Am reusit sa desfac fata de usa.
Nu am rupt nici o clema, in schimb am rupt niste picioruse de plastic de la manerul usii.
Cred ca manaerul nu trebuia demontat dupa fata de usa.
Pentru cei care vor sa demonteze fata de usa, le recomand sa traga din partea de sus a fetei pana poate sa vada clemele din stanga si drapta sus. Apoi cu o surubelnita sa forteze scoaterea clemelor. Dupa eliberarea din cele 2 cleme, fata nu mai trebuie decat trasa in jos si iese dupa celelalte cleme.
Am jbirul care vine in jos rupt.
Ce trebuie sa fac in continuare?
Unde duce jbirul ala?
Se gaseste jbir de cumparat?
Multumesc

Nu am rupt nici o clema, in schimb am rupt niste picioruse de plastic de la manerul usii.
Cred ca manaerul nu trebuia demontat dupa fata de usa.
Pentru cei care vor sa demonteze fata de usa, le recomand sa traga din partea de sus a fetei pana poate sa vada clemele din stanga si drapta sus. Apoi cu o surubelnita sa forteze scoaterea clemelor. Dupa eliberarea din cele 2 cleme, fata nu mai trebuie decat trasa in jos si iese dupa celelalte cleme.
Am jbirul care vine in jos rupt.
Ce trebuie sa fac in continuare?
Unde duce jbirul ala?
Se gaseste jbir de cumparat?
Multumesc

- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
Hmmmm, absolut exclus sa platesti un asemenea pret.
Asa cum spuneam, eu nu am vazut la var III cum arata acel ansamblu, insa nu pot sa cred ca nu exista cel putin o varianta de a inlocui acea sufa de unul singur.
Studiaza cu atentie acel ansamblu, eventual fa-i si poze detaliate si hai sa incercam impreuna sa gasim o solutie. Chiar nu poti plati un asa pret pentru o sarma.
Si mie mi s-a cerut in constanta 14 milioane pentru o lipitura rece, asa ca trebuie sa existe si alta varianta.
Asa cum spuneam, eu nu am vazut la var III cum arata acel ansamblu, insa nu pot sa cred ca nu exista cel putin o varianta de a inlocui acea sufa de unul singur.
Studiaza cu atentie acel ansamblu, eventual fa-i si poze detaliate si hai sa incercam impreuna sa gasim o solutie. Chiar nu poti plati un asa pret pentru o sarma.
Si mie mi s-a cerut in constanta 14 milioane pentru o lipitura rece, asa ca trebuie sa existe si alta varianta.