Bună ziua! Am o problema cu mașina. Am schimbat amortizoarele pe față și nu reușesc sa o facă pana la capăt sa fie în regula. Am plecat de la service cu ea și balansează, ma simt cu barca. Am mers înapoi de 4 ori nu știu ce are. Au pus-o pe calculator și le da o eroare(nu știu din nou ce are)
Am mers la alt service și la fel, nu știu cei de acolo ce are... Au zis ca probabil e din cauza uleiului hidraulic. (bănuiesc)
Aveți idee ce poate fi? Orice sfat îmi va fi de ajutor.
Deja este prea mult. Mulțumesc
Schimbat amortizoare citroen c5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- just curious
- Masina: Citroen c5
-
- just curious
Re: Schimbat amortizoare citroen c5
Gabi123456 scrie:Bună ziua! Am o problema cu mașina. Am schimbat amortizoarele pe față și nu reușesc sa o facă pana la capăt sa fie în regula. Am plecat de la service cu ea și balansează, ma simt cu barca.Este foarte rigida. Am mers înapoi de 4 ori nu știu ce are. Au pus-o pe calculator și le da o eroare(nu știu din nou ce are)
Am mers la alt service și la fel, nu știu cei de acolo ce are... Au zis ca probabil e din cauza uleiului hidraulic. (bănuiesc). Mașina înainte de a schimba amortizoarele nu avea acel balans, nu era rigida.
Aveți idee ce poate fi? Orice sfat îmi va fi de ajutor.
Deja este prea mult. Mulțumesc
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
De la ulei cu siguranță nu este. Pt un diagnostic aproape de adevăr ar cam trebui să se facă verificări pe mașină.
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Incearca una sau mai multe depresurizari si represurizari ale instalatiei. Se face cu Lexia.
Ma gandesc sa nu fi ramas aer pe instalatie.
Ma gandesc sa nu fi ramas aer pe instalatie.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
Amortizoarele sunt noi sau SH?
intreb ptr ca si eu urmeaza sa la schimb
Ms
intreb ptr ca si eu urmeaza sa la schimb
Ms
-
- pasionat
Ai inlocuit si sferele ,sau leai pus tot pe cele vechi a masinei?
Atelier reparatii Citroen, PM pt detalii
-
- just curious
Bună ziua. Mulțumesc mult. Amortizoarele sunt noi. Am dus-o la reprezentanta. Sunt intr'un mare haos cu mașina. Sferele sunt noi. Pana am ajuns la reprezentanta a început sa 'pocnească' volanul... Acu cică este direcția, nu am folosit mașina deloc. Am dus-o de 10ori înapoi nu știau ce sa ii facă. Nu îmi pot imagina cum sa se strice direcția cât a fost în service... O grămadă de bani băgați și mașina nu este în regula. Am sunat la multe service'uri și au zis ca nu se baga la ea. Unii s'au baga și degeaba. Balansul și probleme cu direcția au apărut după schimbarea amortizoarele la un service nu la reprezentanta. La reprezentanta au rezolvat problema cu balansul dar între timp a apărut direcția fără ca eu sa folosesc mașina.
-
- just curious
Aveți idee dacă are legătură direcția cum zic ei cu montarea necorespunzătoare s'au ca au pus ulei de care nu trebuiau? Pocnitura din volan a apărut imediat după schimbarea amortizoarele. O sa ma uit diseară pe facturi și va zic exact ce au făcut la reprezentanta. Cum nu mai balansează mașina.
Am dus-o acu 2 zile pentru acel sunet și au schimbat ceva, azi am fost din nou cu ea la reprezentanta și au zis ca e de la direcție. Dar totul a plecat de când am schimbat amortizoarele pe fata. Îmi cer scz pentru unele greșeli s'au pentru haosul povestit dar sunt maxima cu nervii și sunt femeie de aia am zis ca ma voi uita pe factura sa va zic ce am schimbat
Am dus-o acu 2 zile pentru acel sunet și au schimbat ceva, azi am fost din nou cu ea la reprezentanta și au zis ca e de la direcție. Dar totul a plecat de când am schimbat amortizoarele pe fata. Îmi cer scz pentru unele greșeli s'au pentru haosul povestit dar sunt maxima cu nervii și sunt femeie de aia am zis ca ma voi uita pe factura sa va zic ce am schimbat
-
- just curious
Știu ca era un domn ce se pricepe cu aceste mașini și avea un nr de contact dar nu mai găsesc numărul.
Deci aveți grija unde schimbați amortizoarele și cât de capabili sunt. Cereti factura pentru orice.
Deci aveți grija unde schimbați amortizoarele și cât de capabili sunt. Cereti factura pentru orice.
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
Du-te peste ei sa-ti faca masina cum trebuie . Cam ciudat ca s-au schimbat ambele amortizoare fata, curgeau amandoua?
-
- just curious
Nu curgeau amândouă. Dar noi am zis (din necunostinta) ca dacă unul curge și este dus se va duce și celalalt. Dar în aceasta perioada cât mașina a fost la ei... A început sa scoată și un sunt destul de urat, când mișcăm volanul. La reprezentanta au zis ca este direcția. Aceasta problema nu era înainte sa schimbam amortizoarele. Și nici nu am folosit mașina sa zici ca se numește ghinion.
-
- just curious
Și faza cu sunetul scos în timpul mișcării volanulului. Îmi e greu sa cred ca este direcția. Mașina are direcție, nu trage...volanul nu e greu.. Etc... Îmi este frica sa mai duc mașina în service.
Cu totul ca cei de la reprezentanta au zis ca este direcția.
Cu 4zile în urma am mers la reprezentanta și eu zis ca nu are probleme cu direcția și ai schimbat ceva pt acel sunet scos. A doua zi am luat mașina și sunetul încă era prezent,apoi după o a doua constatare au zis ca e direcția....nu mai înțeleg nimic....
Cu totul ca cei de la reprezentanta au zis ca este direcția.
Cu 4zile în urma am mers la reprezentanta și eu zis ca nu are probleme cu direcția și ai schimbat ceva pt acel sunet scos. A doua zi am luat mașina și sunetul încă era prezent,apoi după o a doua constatare au zis ca e direcția....nu mai înțeleg nimic....