C3 Picasso

Forum de discutii generale despre Citroen C3 Picasso. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Lun 16-Sep-2013 21:31

Tot la dealer ĂŽntreabĂŁ detaliile despre cutie.Ei ar trebui sĂŁ știe mai bine.
Despre plafon panoramic eu NU am vrut aceastĂŁ opțiune(am avut pe o Honda CRV plafon panoramic și vara mĂŁ topeam,iar iarna ținea rece acel geam se simțea chiar dacĂŁ era storul tras).
Mai avem ĂŽn familie un C3II cu parbriz Zenith(merge mama cu el) și se simte același efect de serĂŁ chiar și cu plafonul acoperit.
De la ce dealer ĂŽl iei?

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Lun 16-Sep-2013 22:02

Adi uite de ce am eu turația aia.....
Imagine

Imagine
Am 5 trepte a 5-a alungitĂŁ :D :D

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mar 17-Sep-2013 09:03

@ lungubogdan - eu unul nu as da bani pe cutia aia de viteze, cam toata lumea care o are spune ca este foarte lenesa si nici la consum nu sta foarte bine, in schimb, banii aia i-as da pe alte dotari.
Din experienta personala, as opta din start pentru pack clima automata (care vine si cu senzori ploaie si senzori faruri, volan piele si oglinda electrocroma - toate par nimicuri dar sunt foarte confortabile si placute), pentru senzori parcare (si astia vin cu geamuri electrice spate, siguranta electrica copii, si oglinzi degivrate si pliabile electric), neaparat ESP pentru siguranta, si, nu in ultimul rand, bare longitudinale pavilion din start, pentru ca sunt foarte scumpe aftermarket (asta daca ai de gand sa cari ceva deasupra).

@ Mihai - dupa cum spuneam, probabil ca daca erau 6 trepte, tot pe acolo era turatia :), doar ca tu, cu 5 trepte, ai mai putine de schimbat - avantaj Mihai :)

lungubogdan
just curious

Mesajde lungubogdan » Mar 17-Sep-2013 09:25

mihai ham scrie:Tot la dealer ĂŽntreabĂŁ detaliile despre cutie.Ei ar trebui sĂŁ știe mai bine.
Despre plafon panoramic eu NU am vrut aceastĂŁ opțiune(am avut pe o Honda CRV plafon panoramic și vara mĂŁ topeam,iar iarna ținea rece acel geam se simțea chiar dacĂŁ era storul tras).
Mai avem ĂŽn familie un C3II cu parbriz Zenith(merge mama cu el) și se simte același efect de serĂŁ chiar și cu plafonul acoperit.
De la ce dealer ĂŽl iei?

eu am un prieten care are un Qashqai cu plafon panoramic. am mers de cateva ori cu el chiar vara pe caldura mare si nu am avut probleme. pot sa-i pun folie. oricum efectul este spectaculos. iar la picasso am vazut ca este foarte interesant sistemul de jaluzea. se deschide pe jumate. poti sa-l deschizi doar in spate sau doar in fata.

despre cutie nu stiu daca dealerii din romania stiu prea multe. am observat ca multi dealeri si de la alte marci nu stiu sa-ti dea detalii tehnice despre masinile pe care le vand (sau despre cutiile automate care se vand foarte putin in romania).

lungubogdan
just curious

Mesajde lungubogdan » Mar 17-Sep-2013 09:31

Adi78 scrie:@ lungubogdan - eu unul nu as da bani pe cutia aia de viteze, cam toata lumea care o are spune ca este foarte lenesa si nici la consum nu sta foarte bine, in schimb, banii aia i-as da pe alte dotari.
Din experienta personala, as opta din start pentru pack clima automata (care vine si cu senzori ploaie si senzori faruri, volan piele si oglinda electrocroma - toate par nimicuri dar sunt foarte confortabile si placute), pentru senzori parcare (si astia vin cu geamuri electrice spate, siguranta electrica copii, si oglinzi degivrate si pliabile electric), neaparat ESP pentru siguranta, si, nu in ultimul rand, bare longitudinale pavilion din start, pentru ca sunt foarte scumpe aftermarket (asta daca ai de gand sa cari ceva deasupra).

@ Mihai - dupa cum spuneam, probabil ca daca erau 6 trepte, tot pe acolo era turatia :), doar ca tu, cu 5 trepte, ai mai putine de schimbat - avantaj Mihai :)

eu vreau o cutie automata din start pentru ca m-am saturat sa mestec in cutia manuala. e adevarat nu e cutie stralucita si am optiuni de automata la preturi mai bune dar vreau si plafon panoramic. in aceste conditii singurul care ofera asa ceva la un pret bun e c3 picasso. ESP are in standard. clima automata nu ma intereseaza (am acum pe o laguna si o folosesc preponderent pe manual). da, voi lua si bare longitudinale. restul sunt amanunte care nu ma intereseaza (oglinzi incalzite sunt standard pe echiparea pe care vreau eu sa o cumpar iar rabatarea o pot face si manual). iar senzori pot pune si aftermarket sau exista optiunea sistem de navigatie cu camera de luat vederi in spate wi-fi (oricum navigatie imi cumpar asa ca...).

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mar 17-Sep-2013 15:53

Adi78 scrie:@ lungubogdan - eu unul nu as da bani pe cutia aia de viteze, cam toata lumea care o are spune ca este foarte lenesa si nici la consum nu sta foarte bine, in schimb, banii aia i-as da pe alte dotari.

Ce bine suna”-avantaj Mihai” AI O BERE :lol: :lol:

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mie 18-Sep-2013 09:35

lungubogdan scrie:eu vreau o cutie automata din start pentru ca m-am saturat sa mestec in cutia manuala. e adevarat nu e cutie stralucita si am optiuni de automata la preturi mai bune dar vreau si plafon panoramic. in aceste conditii singurul care ofera asa ceva la un pret bun e c3 picasso. ESP are in standard. clima automata nu ma intereseaza (am acum pe o laguna si o folosesc preponderent pe manual). da, voi lua si bare longitudinale. restul sunt amanunte care nu ma intereseaza (oglinzi incalzite sunt standard pe echiparea pe care vreau eu sa o cumpar iar rabatarea o pot face si manual). iar senzori pot pune si aftermarket sau exista optiunea sistem de navigatie cu camera de luat vederi in spate wi-fi (oricum navigatie imi cumpar asa ca...).

Bineinteles ca alegerea este a ta, fiecare are preferinte si dorinte propri. Mult succes in achizitionare si sa pui pe masina tot ce iti doresti, nu te lasa convins de dealer ca au o masina pe stoc care "aproape" corespunde cu cerintele tale. Daca trebuie sa astepti pentru ceea ce vrei, mai bine asteapta decat sa iti para rau dupa aceea (se poate lasa cu cheltuieli mari, sau sa nu se poata pune aftermarket).
Sa ne ti la curent cu mersul treburilor :)

Mihai, la urmatoarea bere bauta o sa ma gandesc ca tu ai dat-o :)

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mie 18-Sep-2013 13:00

Mihai, la urmatoarea bere bauta o sa ma gandesc ca tu ai dat-o

Asa sa faci si cand ne-om vedea o dau eu pe bune :D

djemil
simpatizant

Mesajde djemil » Lun 23-Dec-2013 22:57

Salutare forum! mi-am cumparat si eu un citroen c3 picasso vti1.4 -94 cp cu 98.000 km la bord reali . distributia e pe lant sau pe curea ? la cat trebuie schimbata?
din cartea masini nu mi-am dat mare lucru seama...e in franceza...
si unde as putea sa schimb blocul obtic al cd playerului pentru ca de la melodia 10 in sus la cd mp3 nu vrea sa mai citeasca...indiferent la ce viteaza e scris.. daca pun alt casetofon pierd comenzile pe volan? consumul mi se pare cam mare ...dar e si masina grea...motorul mic..turatie mare..schimb la 3000 e bine?
multumesc!

Imagine

Vasea30
pasionat
Masina: Renault Scenis 2, 1.6 b, 2006

Mesajde Vasea30 » Mar 24-Dec-2013 20:50

Bine ai venit si sa te bucuri la maxim de masina!
vezi ca ai 95 de cai, din cate stiu eu.
din ce an este, de unde ai luat-o si cat te-a costat, daca nu e secret?

Consumul de benzina poate scadea functie de unde alimentezi, mie la SuperNova, imi consuma mai putin cu benzina de la MOL decat Petrom.
CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Joi 26-Dec-2013 16:36

Salut și bine ai venit printre posesorii de C3P
Cu siguranțĂŁ pierzi comenzile de sub volan dacĂŁ schimbi cd-ul.
Ți-am atașat intervalul de schimb al distribuției.
Imagine

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Vin 27-Dec-2013 13:06

djemil scrie:Salutare forum! mi-am cumparat si eu un citroen c3 picasso vti1.4 -94 cp cu 98.000 km la bord reali . distributia e pe lant sau pe curea ? la cat trebuie schimbata?
din cartea masini nu mi-am dat mare lucru seama...e in franceza...
si unde as putea sa schimb blocul obtic al cd playerului pentru ca de la melodia 10 in sus la cd mp3 nu vrea sa mai citeasca...indiferent la ce viteaza e scris.. daca pun alt casetofon pierd comenzile pe volan? consumul mi se pare cam mare ...dar e si masina grea...motorul mic..turatie mare..schimb la 3000 e bine?
multumesc!

Imagine

Sa o stapanesti sanatos! POti sa schimbi si la 3000 rpm, dar, e benzinar asa ca suporta foarte bine si turatii mai mici. Eu de exemplu, schimb si la 2500 si nu are nici o problema. Despre consum, daca citesti cu o pagina doua in urma, vei vedea ce arata la mine computer bordul (poze si video). Am acelasi motor si eu.

La multi ani!

djemil
simpatizant

Mesajde djemil » Vin 27-Dec-2013 22:26

am fost la radacini motors si mi-a spus ca modelul meu 1.4-95 cai are distributie pe lant. masina am cumparat-o din Franta cu 5500 euro si e din 2010.
acum caut niste huse pentru scaune special pentru ea dar nu prea am sanse vad..decat universale gasesc. voi aveti sau nu huse?
la multi ani !

Vasea30
pasionat
Masina: Renault Scenis 2, 1.6 b, 2006

Mesajde Vasea30 » Sâm 28-Dec-2013 08:22

LA MULTI ANI!
Stiu ca era cineva in Constanta care face huse la comanda, poate stie cineva mai multe pe forum.

Nu stiu sigur daca asta este firma:

http://autoconstanta.com/53.html

sigur mai sunt si altele, pe net.
BAFTA!
CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Sâm 28-Dec-2013 15:34

din cate imi aduc aminte, la inceput am cautat si eu. Erau originale Citroen, dar nu stiu daca mai sunt. eu nu am deloc, masina are 38000 km si nu se vede pe ele nimic.

Înapoi la “Citroen C3 Picasso”