Dupa o perioada revin la prima dragoste-CITROEN. Acum detin un C4 Grand Picasso la care vreau sa completez aditivul de la FAP. Am achizitionat licoarea dar la service nu au stiut pe unde se pune dupa ce au cautat/ desfacut pe sub masina ( mai completase ei la c5 dar au constatat ca nu este la fel)
Poate cineva sa im spuna cum si pe unde se completeaza aditivul pentru FAP la un C4 Grand Picasso 1.6 hdi? sau service/colegi care stiu in zona Iasi?
Multumesc anticipat stimati colegi.
completare aditiv FAP
Moderator: Echipa Tehnica
- catnico
- simpatizant
aditiv fap
dreapta spate in dreptul scaunului dr sp
o protectie de plastic
inauntru o punga sau un vas
punga mea avea un por...am inlocuit o cu totul...vasul se reumple
atentie la culoarea aditivului/a mufei...vezi compatibilitati
pe net vei gasi compatibilitati...calc ul meu cu toate datele s a stricat
EOLYS se numeste aditivul
daca nu ai rezolvat da mi un semnal ca sa vad pe unde mai gasesc una alta
o protectie de plastic

daca nu ai rezolvat da mi un semnal ca sa vad pe unde mai gasesc una alta
C4 GD Picasso 1.6hdi bmp6
Re: aditiv fap
[quote="catnico"]dreapta spate in dreptul scaunului dr sp
o protectie de plastic
[url=http://postimg.org/image/9t8rkizx7/][img]http://s1.postimg.org/9t8rkizx7/rezervor_aditiv.jpg[/img][/url]
daca nu ai rezolvat da mi un semnal ca sa vad pe unde mai gasesc una alta[/quote]
Am deja aditivul cumparat.
Am gasit acel vas langa roata dreapta spate dar nu m-am prins cum pot sa introduc eolis-ul. Pe tevile care pleaca din vas am gasit o mufa verde aproape de cealalta roata spate dar nu pricep cum se pune aditivul.
Multumesc de poze. O studiez , poate ma ajuta.
o protectie de plastic
[url=http://postimg.org/image/9t8rkizx7/][img]http://s1.postimg.org/9t8rkizx7/rezervor_aditiv.jpg[/img][/url]
daca nu ai rezolvat da mi un semnal ca sa vad pe unde mai gasesc una alta[/quote]
Am deja aditivul cumparat.
Am gasit acel vas langa roata dreapta spate dar nu m-am prins cum pot sa introduc eolis-ul. Pe tevile care pleaca din vas am gasit o mufa verde aproape de cealalta roata spate dar nu pricep cum se pune aditivul.
Multumesc de poze. O studiez , poate ma ajuta.
- catnico
- simpatizant
daca ai cumparat bidon trebuie sa ai si un kit de umplere
furtun, mufa pt rezervor si un dop pt bodon
declipsezi furtunul care duce de la rezervorul tau la pompitza si pui furtunul din kit....montezi dopul din kit la bidon ...prin cadere se va umple
atentie!!!! f f f toxic ochelari si manusi !!!
mai caut documentatia mea
sper sa o gasesc
furtun, mufa pt rezervor si un dop pt bodon
declipsezi furtunul care duce de la rezervorul tau la pompitza si pui furtunul din kit....montezi dopul din kit la bidon ...prin cadere se va umple
atentie!!!! f f f toxic ochelari si manusi !!!
mai caut documentatia mea
sper sa o gasesc
C4 GD Picasso 1.6hdi bmp6
Da, am kitul dar nu am gasit unde se prinde de rezervor/ furtune (pompita cum spui tu).
Eu am gasit piesa cu nr 26 din schita ta aproape de roata dr spate.
Am incercat sa completez intr-un service care au mai completat aditiv la c5 dar nu e la fel si nici mufele nu sunt asemanatoare circuitului de pe c5. Am gasit si pe you tube o demonstratie , tot pentru c5. dar acolo sunt 2 mufe -1 pentru furtunul de umplere si 1 pentru tubul gol. La c4 picasso-ul meu am doar 1 singura mufa verde. Totusi cred ca nu m-am uitat unde trebuie. Am sa merg la service sa le arat schita ta poate inteleg mecanismul... Daca ai si alte shite ajutatoare mi-ar fi de folos.
Eu am gasit piesa cu nr 26 din schita ta aproape de roata dr spate.
Am incercat sa completez intr-un service care au mai completat aditiv la c5 dar nu e la fel si nici mufele nu sunt asemanatoare circuitului de pe c5. Am gasit si pe you tube o demonstratie , tot pentru c5. dar acolo sunt 2 mufe -1 pentru furtunul de umplere si 1 pentru tubul gol. La c4 picasso-ul meu am doar 1 singura mufa verde. Totusi cred ca nu m-am uitat unde trebuie. Am sa merg la service sa le arat schita ta poate inteleg mecanismul... Daca ai si alte shite ajutatoare mi-ar fi de folos.
Daca ai pe cineva cu rampa/canal, poti scoate ansamblul cu totul. Pentru asta trebuie sa scoti scutul de plastic din spate, sunt vreo 2 suruburi si vreo 6 clipsuri, atentie sa ai niste clipuri de plastic de schimb, se pot rupe cand le demontezi. Cel putin la modelul meu se schmba punga cu totul, imagine atasata cu produsul original.

Am fost la reprezentanta si e , intradevar, modelul cu punga din mesajul anterior. Pretul la reprezentanta este de 580 rezerva pe original (pret de lista) si 100 montaj + resetare. Au mai zis ca au fost clienti care au cerut umplerea recipientului vechi dar au avut probleme ulterior ( a curs zic ei) asa ca recomanda schimbarea rezervei cu totul.
Am ramas, totusi, impresionat la reprezentanta la preturile oferite ca manopera si piese. Am schimbat distributia si filtre + ulei. Au o promotie de -30% la manopera si 20% la piese de schimb.
Am ramas, totusi, impresionat la reprezentanta la preturile oferite ca manopera si piese. Am schimbat distributia si filtre + ulei. Au o promotie de -30% la manopera si 20% la piese de schimb.
Re: completare aditiv FAP
Ce reprezentanta?
Trimis de pe al meu SM-A300FU folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu SM-A300FU folosind Tapatalk
Înapoi la “Citroen (Grand) C4 Picasso”