Reastaurare Citroen DS
Moderator: Echipa Tehnica
Reastaurare Citroen DS
Daca cunoasteti adresa unui atelier unde se poate face o restaurare dupa toate regulile artei,va rog sa o scrieti.M-ar interesa in primul rand reparatiile de tinichigerie.Cea mai mare parte a piselor originale mi le pot procura.Pentru reparatiile ce tin de hidraulica,am gasit deja un service.Cine doreste pot sa-i dau adresa.Multumesc.
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Ce DS ai? In ce stare? Unde l-ai gasit ? Cat ai dat pe el?
Imi doresc de mult unul dar nu sunt bani
Daca ai ceva bani si vrei o restaurare ca la carte te poti adresa aici: http://www.oldtimer.ro/
Imi doresc de mult unul dar nu sunt bani

Daca ai ceva bani si vrei o restaurare ca la carte te poti adresa aici: http://www.oldtimer.ro/
Multumesc pentru adresa.Dupa referintele pe care le au,se pare ca sunt cei mai buni.
Am un DS 21 din'70 pe care l-am primit cadou in '99.Pana acum nu am reusit sa-l aduc in RO pentru ca nu puteam sa-l inmatriculez permanent.Partea mecanica se afla intr-o stare relativ buna,adica se poate circula.Problemele sunt legate de tinichigerie,pentru ca a stat cativa ani intr-un grajd dezafectat unde era umezeala.De curand am aflat ca ar exista o lege care permite inmatricularea autovehicolelor de epoca.Pe langa accize si TVA mai exista o conditie:modelul sa nu se mai fabrice de peste 30 de ani.Ar mai fi de asteptat un an,timp in care as vrea sa strang banii necesari restaurarii si sa aduc masina in sfarsit acasa.La un momentdat ,din dorinta de a aduce masina,m-am gandit si la metode mai putin "ortodoxe"de a o inmatricula....Am cautat aici DS-uri dar am gasit numai masini puternic modificate.Una, de culoare neagra,de pe langa cinema Gloria daca nu ma insel,parea mai intreaga dar in certificat era trecut anul fabricatiei'78. Fusese,cica,a lui Henry Coanda.Cerea 1500$ si eu nu-i aveam.
Am un DS 21 din'70 pe care l-am primit cadou in '99.Pana acum nu am reusit sa-l aduc in RO pentru ca nu puteam sa-l inmatriculez permanent.Partea mecanica se afla intr-o stare relativ buna,adica se poate circula.Problemele sunt legate de tinichigerie,pentru ca a stat cativa ani intr-un grajd dezafectat unde era umezeala.De curand am aflat ca ar exista o lege care permite inmatricularea autovehicolelor de epoca.Pe langa accize si TVA mai exista o conditie:modelul sa nu se mai fabrice de peste 30 de ani.Ar mai fi de asteptat un an,timp in care as vrea sa strang banii necesari restaurarii si sa aduc masina in sfarsit acasa.La un momentdat ,din dorinta de a aduce masina,m-am gandit si la metode mai putin "ortodoxe"de a o inmatricula....Am cautat aici DS-uri dar am gasit numai masini puternic modificate.Una, de culoare neagra,de pe langa cinema Gloria daca nu ma insel,parea mai intreaga dar in certificat era trecut anul fabricatiei'78. Fusese,cica,a lui Henry Coanda.Cerea 1500$ si eu nu-i aveam.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Intr-adevar, am citit si eu chiar ieri pe site-ul retromobil ca se poate inmatricula un vehicul daca productia lui a incetat de 30 de ani. Si cum ultimul DS s-a fabricat in '75, eu zic ca merita asteptarea.
Am vazut acum citeva zile un DS sau ID mai degraba cu nr B 09 RDX si l-am ratat cu putin sa-i dau un fluturas.
Cit costa taxele pentru un asemenea automobil?
Am vazut acum citeva zile un DS sau ID mai degraba cu nr B 09 RDX si l-am ratat cu putin sa-i dau un fluturas.
Cit costa taxele pentru un asemenea automobil?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
hm... oldtimer studio?
oldtimer studio sint scumpi si nu se pricep deloc la instalatia hidraulica. La o discutie mie mi s-a aruncat un pret de 2000 de euro pentru restaurarea caroseriei unui DS din '70. Da' nu am curaj, mai bine mai cauti piese de caroserie si ti le faci incet incet
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available