Renault a intrat in randul lumii, dar nu cu Fluence, ci cu transmisia EDC. Aceasta este de fapt noutatea din test, nu masina propriu-zisa. Este vorba despre o cutie de viteze cu dublu ambreiaj pe care, in sfarsit, s-au gandit si cei de la Renault sa o introduca pe unele dintre masinile lor. Rivalele Volkswagen Jetta si Skoda Octavia pot fi echipate cu asa ceva de multi ani. Oricine stie ce insemna DSG, nu-i asa? Dar hai sa vedem ce stie sa faca EDC.
http://0-100.hotnews.ro/2011/11/30/in-g ... ce-cu-edc/
In garajul nostru: Renault Fluence cu EDC
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
levierul ala de selectie mi se pare ca arata foarte urat. cred ca puteau face ceva sa arate mai bine. de obicei masinile echipate cu dsg sunt mai rapide decat versiunile identice cu cutie mecanica, de ce aici este diferit? de ce se poate pune aceasta cutie doar pe 1.5 dci si nu si pe 2.0 dci sau ceva motoare pe benzina? este limitata cutia la un anumit cuplu? sau e ceva strategie de marketing?
"If in doubt, flat out!"
Sincer n-am inteles niciodata strategiile Renault. Nu au adus Twingo in Romania decat in 2010, unele motorizari mici si puternice (TCe-urile de mic litraj) nu sunt disponibile aici. Nu stiu cat e legeat de strategie de marketing si cat de reducerea costurilor.
Probabil ca pentru o motorizare mai puternica e nevoie de alte piese in cutie.
Oricum, cert e ca in sfarsit au spart gheata si performantele nu sunt rele.
La Skoda Octavia 1,6 TDI 105 CP DSG 0-100 km/h dureaza 12 sec, iar manuala 11,8 sec. Deci mai rapida manuala. La motorizari mai puternice DSG este mai rapid, intr-adevar.
Probabil ca pentru o motorizare mai puternica e nevoie de alte piese in cutie.
Oricum, cert e ca in sfarsit au spart gheata si performantele nu sunt rele.
La Skoda Octavia 1,6 TDI 105 CP DSG 0-100 km/h dureaza 12 sec, iar manuala 11,8 sec. Deci mai rapida manuala. La motorizari mai puternice DSG este mai rapid, intr-adevar.