Salutari tuturor,
Evident ca incep si eu cu fraza ca sunt nou pe acest forum si n-am reusit sa gasesc niciun topic referitor la sfaturi achizite pentru un Citroen DS 5 si de aceea scriu aici. Sper ca ii ok sau sa ma indrumati unde ar fi ok.
Inainte sa achizitionez, doresc sa ma documentez putin despre ele.
1. M-ar interesa parera celor care au un model Hybrid si daca acesta renteaza pentru consum, 4x4 si costurile unei eventuale schimbari a bateriilor. citisem pe un forum in Anglia in care cineva specifica ca nimeni nu iti zice ca dupa 4 ani, bateriile trebuie schimbate, cu niste costuri destul de mari. In anunturile care le gasesc momentan la vanzare cu aceste modele, imaginea bateriei indica mai tot timpul jumatate incarcata si din cate am inteles asa ar trebui sa fie deoarece softul masinii in sine o tine undeva pe la nici prea incarcata si nici prea descarcata pentru a lungii durata de viata a bateriei. Chiar as vrea sa aflu de la mai multi care au un asemenea model sa stiu daca renteaza sa cumpar cel diesel simplu de 163 CP sau cel hybrid de 200 CP.
2. La schimbatorul de viteze voi alege automat. Daca aleg modelul hybrid, din cate am inteles aceasta cutie are 2 "tipuri", una lenta si una mai buna. Atasez 2 poze cu niste imagini, care consider ca ar fi diferenta despre care vorbesc, in care daca ma puteti lamuri care ii ceea buna, va sunt recunoscator. Intr-o poza, pozitiile schimbatorului (R, N, A, M) sunt pe partea dreapta-central aprox iar in cealalta sunt pe partea stanga.
3. Alte detalii cu ce probleme s-a intalnit la masina si la ce sa ma astept. Fiabilitatea nu vreau sa o discut deoarece orice masina dupa 2007 ii facuta sa se strice ceva, indiferent de marca. Masina asta de cand a aparut mi-am dorit-o, si am s-o cumpar cu sufletul iar BMW-ul care il am acuma a lasat de dorit din punct de vedere al fiabilitatii destul de mult.
Va multumesc