saboti frana

Forum de discutii generale despre Citroen C-Elysee. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.
bubulet
simpatizant

saboti frana

Mesajde bubulet » Dum 11-Mai-2014 23:11

azi dupa ce am plecat de la spalatorie am obs ca frana parca s a intarit,parca e mai ciudata,parca nu mai e asa sensibila.
am mers la mall si am lasat masina acolo vre-o 5 ore,am ajuns acasa si dupa ce am parcat,am obsv ca la stationarea pe loc cu cand apas pedala de frana scratie in spate,parca ascartie sabotii,e ceva in spate,poate firul care duce la frane(nu stiu mecanica neam).
tre sa apas mai tare si mai lung sa faca zgomotul asta,care e destul de mare.
dupa ce apasa de mai multe ori dispare,in mers nu am obs sa faca.
o fi din cauza apei?totusi ma gandeam ca ar fi trebuit sa se usuce in atatea ore...

ce parere aveti?

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Lun 12-Mai-2014 09:23

Posibil ca scartaitul sa fie de la apa dar cu pedala intarita nu cred ca are legatura.
Verifica initial nivelul de lichid frana sa fie ok. Daca frana tine tot mai slab trebuie o verificare facuta, ori o simpla aerisire..ori ai vreo pierdere pe undeva.
Chiar daca discurile si tamburii ar fi udati totusi dupa vreo doua franari mai lungi ar trebui sa-si revina.

bubulet
simpatizant

Mesajde bubulet » Lun 12-Mai-2014 21:07

vad ca face la fel.
adica stat pe loc si pasat rana mai tare,mai lung,mai apasat scartie.
deci nu cred ca e de la apa...

frana paraca si a mai revenit nitel,dar parca totusi nu mai e la fel,tre sa apasa mai tare cumva,nu mai e la fel de sensibila,nu cu mult,dar e ceva.poate sa mai asezat masina cumva,ca oricum de 3 zile(am facut pirma mie de km)merge mai asezat,simt ca s a mai asezat motorul,ma gandesc ca o fo si cu franele la fel cumva.
totsui scartaitul ala in spate se aude,nu stiu ce e,si asa greuu imi vine cu service ul asta..pt ca parerea mea personala e ca daca nu dai bani omului nu si da interesul sa ti resolve masina...asa e Romania...

bubulet
simpatizant

Mesajde bubulet » Lun 12-Mai-2014 21:08

am scris rapid postul anterior asa ca scuzati toate greselile:)

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Mar 13-Mai-2014 08:00

Ce sa se mai aseze... la frane dimpotriva ar fi trebuit la inceput sa fie mai un pic mai slabe si cu timpul sa tina mai bine...pana se pasuieste discul cu placutele, respectiv sabotul cu tamburul.
Scartaitul poate fi de la calitatea ferodoului folosit la saboti....in orice caz ai putea sa dai pe la frane cu niste spray curatare frane dar nu stiu daca ai posibilitatea sa bagi si in spate la saboti.
Eu am folosit si au disparut multe zgomote.

bubulet
simpatizant

Mesajde bubulet » Mar 13-Mai-2014 08:11

am inteles...
cel mai bine imi fac curaj si fac o programare in service

problema e ca eu merg la job cu masina,si fara e cam complciat sa ajung,deasta tot evit service ul:)

Înapoi la “Citroen C-Elysee”