Pasionati de CITROEN?

Discutii despre: Club Citroen pe forumul ClubCitroen; un forum al tuturor pasionatior de Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Re: Pasionati de CITROEN?

Mesajde WLD » Mie 02-Noi-2005 19:12

balanel scrie:poate nu stii ca c3-ul a trecut printre "jaloane" la siab cu viteza mai mare ca c5!

Da, dar mi-a fost o frica! :)
Adica poate foarte mult, peste asteptari, dar la cea mai mica neatentie....
Oricum, are o stabilitate excelenta daca o comparam cu un Logan :wink:

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mie 02-Noi-2005 20:08

206 RC este o masina exceptionala. Este foarte echilibrata si cu o putere foarte mare pentru o masina cu tractiune fata. Ar fi de retinut faptul ca intotdeauna este cel mai greu sa tii caii putere pe sosea. Degeaba sunt masini cu 250CP (de exemplu Golf 5 250CP care daca abordezi un viraj mai tare te trezesti ca intra ESP-ul pt k pierde aderenta) daca nu pot transmite caii putere catre asfalt. O masina cu adevarat de exceptie este Impreza STi si Lancer EVO. Acum daca ne legam de pret, optiuni consum nu sunt, cu siguranta, adresate celor care se uita la consum. In acest caz intervin pego si citronel cu niste masini care la 180CP obtin in utilizare normala un consum mic si la o utilizare sportiva performante optime si cu satisfactia unui cumparator care da 1/3 din banii unui seria 3 mediu. C4 VTS se adreseaza cumparatorului care nu are banii de STi sau A4 RS dar isi doreste un confort si o abordare a traseului parcurs in regim rapid. Te asigur k sunt multi cu bani carora le lipseste curajul de a folosi caii putere la performante maxime, dar prefera un bmw cu multi cai pt "imagine".

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 02-Noi-2005 21:06

Esti un pic gresit informat . . .Golf-ul 5 are 200 de cai nu 250 si poate sa functioneze si cu ESP-ul decuplat. Oricum si cu ESP si fara tot nu i-si arata aia 200 de cai.

Nu stiu daca ai mers cu versiunile de top 206 adica s16 si RC dar eu am mers cu amandaoua si i-ti spun ca pe standul de masurare S16-le a scos 139 cp iar RC-ul 155 in aceleasi conditii . . . .

Acum trebuie mentionat ca S16 le este adus din Germania iar RC-ul cumparat din Romania . . . . si stim cu totii ce masini ajung la vanzare in reprezentantele din Ro :wink:

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mie 02-Noi-2005 21:56

Stand?
Imi dai voie sa am dubii?
Eu nu cred k exista un stand adevarat in Ro.
Ai mers cu 206 S16 si Cu 206 RC? Nu cred.
Din cate stiu eu 206 S16 nu s-a livrat in Ro. Ai mers cu unul de afar? Pardon.Ai verificat toata istoria masinilor? Eu pot sa-ti spun k masina lui Grigorescu de curse din campionat a avut 289 Cp in Suedia si 248Cp in Ro. Mai vrei exemple? Toti care fac tuning in Ro la masini aspirate povestesc despre minunile chipului.Pardon!Toate sunt desumflate si devin niste MARI CONSUMATORE DE BENZINA , dar fara performante in fata cronometrului.

WLF
simpatizant

Mesajde WLF » Mie 02-Noi-2005 22:47

Ce ma distreaza cel mai mult. Pe orice forum intri, ca e BMW, Pejo, VW, membrii se plang de calitatea serviciilor prestate de reprezentante marcilor respective. Sunt fan BMW si moderator pe BMWClub.ro. Aceeasi situatie acolo, tot felul de plangeri despre serviciile Automobile Bavaria, Filaret, Auto Transilvania etc. Am avut intamplator pentru 2 luni un Pejo 307, am zis sa intru si eu pe un forum de Pejo sa vad ce este cu masina aia, surpriza, aceleasi discutii despre service-ul Pejo.

Fratilor, sunteti in Romania. Chiar credeti ca daca erati in locul celor de la reprezentanta va faceati treaba mai bine? Trebuie sa va reamintesc cum fiecare dintre noi isi fusareste munca si mai trage chiulul sau se ascunde de sef sau mai baga o chitanta aiurea pentru decontare? Pe majoritatea ii aud, domne, pai eu am dat bani grei pentru masina asta. So what. Cand toti romanii o sa aiba mentalitate nemteasca, atunci toata lumea o sa fie fericita. Pana atunci, obisnuiti-va cu ideea si stresati-va cat mai putin ca imbatraniti prea repede.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 03-Noi-2005 08:47

Bine ai venit WLF pe forumul acesta.
Sunt de accord cu tine. Toti se plang de calitatea serviciilor. Asta din doua cauze:
1. De obicei au motive.
2. Este mai usor sa carcotesti decat sa lauzi. :)

Dan Popa
pasionat

pasi

Mesajde Dan Popa » Joi 03-Noi-2005 09:41

WLF, esti cumva politician? Numai pe aia i-am auzit spunand ca in Romania nu se munceste. Spune-mi te rog un loc pe pamantul asta in care se munceste pe gratis si atunci sunt de acord cu tine.

WLF
simpatizant

Re: pasi

Mesajde WLF » Joi 03-Noi-2005 10:20

Dan Popa scrie:WLF, esti cumva politician? Numai pe aia i-am auzit spunand ca in Romania nu se munceste. Spune-mi te rog un loc pe pamantul asta in care se munceste pe gratis si atunci sunt de acord cu tine.

off topic: Ai auzit de voluntariat? (Check my website by the way) In US sunt multi care fac voluntariat din placere, spune-i unui roman ca trebuie sa lucreze o luna gratis, sa vedem ce zice. Nu am zis ca nu se munceste. Insa majoritatea o vad ca o corvoada, scarbici e un cuvant care il aud prea des. Iar ideea era urmatoarea, din moment ce nici noi nu facem lucrurile ca la carte, nu putem avea pretentii mari de la angajatii reprezentantelor, pentru ca si ei sunt romani ca noi, si nu au mentalitatea nemtilor sau francezilor.

In plus de asta, daca la tine in birou vine unu care te ia la misto, ca a citit el pe internet tot felu de aberatii si iti da el tie lectii cum sa iti faci mai bine treaba, iti spun ca ai avea numai draci. Asa si la reprezentante, vin tot felul de indivizi care se cred buricu pamantului doar ca au citit ei aici pe forum sau in alta parte, sau le-a zis nu stiu cine si cred ca gata , stiu tot despre problemele masinii. Daca as lucra la reprezentanta si mi-ar veni un agarici din asta, l-as scoate in suturi afara. 50% din problemele de genul asta nu sunt provocate de cei de la repezentanta, ci de atotstiutorii care nu sunt niciodata multumiti.

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Joi 03-Noi-2005 10:43

iar incepem sa vorbim de alte lucruri.

esti pasionat de citroen, de bmw sau de peugeot? :lol:

una e pasiunea alta e serviceul, dealerul. (incerc si eu sa am o atitudine pozitiva :oops:)

PS si offtopic: recunosti ca societatea romaneasca s-a mai civilizat un pic? si recunosti ca ne-a cam bagat in pamant perioada comunista? si recunosti ca inca exista mentalitatea ca "esti fraier daca nu gasesti sa fraieresti pe cineva"? :?:

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Joi 03-Noi-2005 10:48

WLF scrie:
off topic: Ai auzit de voluntariat? (Check my website by the way) In US sunt multi care fac voluntariat din placere, spune-i unui roman ca trebuie sa lucreze o luna gratis, sa vedem ce zice. Nu am zis ca nu se munceste. Insa majoritatea o vad ca o corvoada, scarbici e un cuvant care il aud prea des. Iar ideea era urmatoarea, din moment ce nici noi nu facem lucrurile ca la carte, nu putem avea pretentii mari de la angajatii reprezentantelor, pentru ca si ei sunt romani ca noi, si nu au mentalitatea nemtilor sau francezilor.

Din fericire pt cei din US, o luna muncita undeva le asigura traiul pt urmatoarele 2-3 fara prea mari probleme. Din nefericire in RO sunt inca prea multi oameni care muncesc pe salarii de 150-200 euro. La banii astia uiti de orice ar insemna voluntariat pt ca abia iti asiguri traiul zilnic, ca sa nu mai vorbim ca luna viitoare trebuie sa o iei de la capat. Astea fiind zise, afirmatiile tale mi se pare un pic fortate.

Serviciile sunt proaste in RO, nu numai in service ci peste tot. E nevoie de mult timp pt a ajunge la nivelul celor din vest, e nevoie de timp pt a se schimba mentalitati, e nevoie de intelegere, e nevoie de experineta, insa sunt locuri unde expresia "servicii proaste" este prea delicata.
Fun Citroen

WLF
simpatizant

Mesajde WLF » Joi 03-Noi-2005 10:56

awlan24 scrie:iar incepem sa vorbim de alte lucruri.

esti pasionat de citroen, de bmw sau de peugeot? :lol:

una e pasiunea alta e serviceul, dealerul. (incerc si eu sa am o atitudine pozitiva :oops:)

PS si offtopic: recunosti ca societatea romaneasca s-a mai civilizat un pic? si recunosti ca ne-a cam bagat in pamant perioada comunista? si recunosti ca inca exista mentalitatea ca "esti fraier daca nu gasesti sa fraieresti pe cineva"? :?:

Da, recunosc.

Sunt pasionat de BMW, dar nu are legatura in contextul asta. Te-as ruga frumos sa citesti primul meu post, legat de punctul comun pe care majoritatea forumurilor il au, nemultumirea fata de dealer.

WLF
simpatizant

Mesajde WLF » Joi 03-Noi-2005 11:01

tartorul scrie:
WLF scrie:

Serviciile sunt proaste in RO, nu numai in service ci peste tot. E nevoie de mult timp pt a ajunge la nivelul celor din vest, e nevoie de timp pt a se schimba mentalitati, e nevoie de intelegere, e nevoie de experineta, insa sunt locuri unde expresia "servicii proaste" este prea delicata.

Imbunatatirea serviciilor vine prin schimbarea propriei mentalitati in primul rand. Avem etaloane prea scazute, iti spun eu ca daca de exemplu reprezentanta Citroen ar fi absolut impecabila si toata lumea ar fi fericita, atunci si cei de la Pejo, Reno, BMW etc, si-ar ridica automat standardele.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 03-Noi-2005 11:24

iti spun eu ca daca de exemplu reprezentanta Citroen ar fi absolut impecabila si toata lumea ar fi fericita, atunci si cei de la Pejo, Reno, BMW etc, si-ar ridica automat standardele

Asta incercam noi...sa-i determinam pe cei de la Citroen sa fie cea mai buna reprezentanta iar sevice-ul sa aiba servicii ireprosabile si bineinteles acesta va fi un forum in care nu se vor mai posta nemultumiri :wink:

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 03-Noi-2005 11:25

Golf 5 R32 are 250CP

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 03-Noi-2005 11:41

Intrebare:
A fost cineva cu o masina in garantie la o reprezentanta "din vest"?Eu am fost. La un Berlingo in garantie am reclamat un rulment de roata fata. Eram la un super dealer Citroen din Nurnberg. Dupa ce m-au plimbat vreo 2 zile, m-au trimis la un dealer mai mic la vreo 30km. Acolo am fost tratat foarte bine. Numai ca eu ii spuneam ca ma doare rulmentul fata stg, iar profesionistii de acolo mi l-au schimbat pe cel de pe dreapta. Dupa ce au facut un test mic si-au dat seama ca era cel de pe stg. Si normal ca nu il mai aveau pe stoc. Atunci am scos cartea de vizita. Urmarea a fost ca dupa 10 telefoane, a venit alt rulment din Nurnberg si la ora 8 seara, dupa 3 zile am plecat cu problema rezolvata. (Initial nu au vrut sa recunoasca garantia, dar cu cartea de vizita am rezolvat si problema asta!)

Pot sa va spun ca la mine aici la tara pe timpul verii am tot soiul de clienti in trafic din toate tarile. Au fost destul de incantati sa gaseasca un service "la nivelul celor din vest" (am incheiat citatul). Problema lor cea mai mare a fost sa-si achite nota de plata. Nu s-au legat de serviciile prestate.

Si apropos... A vazut cineva reprezentanta Citroen de la Pitesti? Are cineva ceva de comentat la adresa lor?

Înapoi la “CITROclub”