HID

Modificari interior, exterior, motor, transmisie, suspoensie etc.

Moderator: Echipa Tehnica

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

HID

Mesajde eugenro2001 » Mar 03-Apr-2007 16:07

Se poate pune HID pe masini cu faruri normale, adica cu geam cu striatii?
Adica, se poate pune, dar ce eficienta au?
Ce probleme pot aparea datorita striatiilor geamului?

Am auzit ca aceste becuri nu ajung la intensitatea luminoasa maxima imediat, deci nu se poate da "flash" cu becuri HID.

Ma refer aici la adevaratele becuri HID nu becuri cu filament si cu xenon.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 04-Apr-2007 10:18

pai la farurile generatia noastra (geamuri striate) lumina e focalizata datorita striatiior, la farurile mai noi, geamurile sint clare, aici forma (si striatiile acolo unde sint) oglinzii preluind rolul striatiilor din sticla. deci ar trebui sa fie cam acelasi lucru, doar cantitatea de lumina creste
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 04-Apr-2007 10:29

geamurile se pot inlocui cu unele din plexic

Hadrian
simpatizant

Mesajde Hadrian » Mie 04-Apr-2007 12:42

Am vazut recent o emisiune pe Dicovery Channel unde o masina cu faruri "cu striatii" a primit un astfel de sistem HID fara a necesita schimbarea geamului-far

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 04-Apr-2007 12:55

Am vazut si eu emisiunea, de aia am si intrebat. Dar eu stiam ca nu e legal sa pui HID fara sa ai sistem de spalare a farurilor si sistem de corectare automata a asietei, adica daca masina da in groapa sau trece peste o denivelare sistemul misca farurile astfel incat sa pastreze unghiul fata de sosea.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Mie 04-Apr-2007 13:10

De legislatie nu stiu ce sa zic, dar am vazut masini echipate standard cu iluminare HID, fara control al nivelului,
deci concluzionez ca nu e obligatoriu...

Insa ce pot spune sigur e ca lampile HID produc o lumina foarte difuza daca nu se monteaza acea lentila de focalizare...
Acest 'glare' cum ii spun englezii este foarte deranjant pentru ceilalti participanti la trafic
si diminueaza foarte mult eficienta lampilor HID din perspectiva utilizatorului...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 04-Apr-2007 13:17

Si crezi ca sistemul ala merge in timp real? Nu prea cred... Intr-adevar e capabil sa se prinda ca masina e incarcata mai mult in spate si drept urmare va misca farurile un pic mai jos ca sa faca corectie, dar ca urmareste oscilatiile masinii, cam greu. O sa intreb si eu...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 04-Apr-2007 13:31

SAMmy scrie:De legislatie nu stiu ce sa zic, dar am vazut masini echipate standard cu iluminare HID, fara control al nivelului,
deci concluzionez ca nu e obligatoriu...

Insa ce pot spune sigur e ca lampile HID produc o lumina foarte difuza daca nu se monteaza acea lentila de focalizare...
Acest 'glare' cum ii spun englezii este foarte deranjant pentru ceilalti participanti la trafic
si diminueaza foarte mult eficienta lampilor HID din perspectiva utilizatorului...

Exista doua tipuri de bec HID: pentru proiector cu lupa si pt proiector fara lupa.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 04-Apr-2007 21:34

nicum scrie:Si crezi ca sistemul ala merge in timp real? Nu prea cred... Intr-adevar e capabil sa se prinda ca masina e incarcata mai mult in spate si drept urmare va misca farurile un pic mai jos ca sa faca corectie, dar ca urmareste oscilatiile masinii, cam greu. O sa intreb si eu...

ai sa rizi dar Citroenul DS are asa ceva si e un sistem mecanic (tija si cablu legte de bara stabilizatoare din spate) si mai include si 2 corectoare hidraulice alimentate cu presiune din suspensie, montate sub faruri si care trag sau imping de ele ca sa nu balanseze prea mult lumina cind mergi pe drumuri denivelate. si o face in timp real. un sistem electronic ar trebui sa fie cel putin la fel de rapid ma gindesc

Lexia available

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Joi 05-Apr-2007 06:42

Si miscarea farurilor in viraj cum o face?

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 05-Apr-2007 08:46

Sistemul de auto-reglare pe verticala foloseste un micro-computer si un senzor giroscopic uni-axial... e simplu si cat se poate de real-time!
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 05-Apr-2007 11:23

sorin. scrie:Si miscarea farurilor in viraj cum o face?

o alta tija prinsa direct de un capat al casetei de directie. tija misca niste cabluri catre stinga sau dreapta in fct de pozitia rotilor si cablurile misca proiectoarele. ideea e doar farurile normale au suspensie (cele mari, din parti), dar nu se misca dupa roti, iar proiectoarele (cele din interior) nu au suspensie, dar se misca dupa roti

Lexia available

Înapoi la “Tuning”