Inlocuirea Becurilor

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cbx
pasionat

Inlocuirea Becurilor

Mesajde cbx » Mie 19-Noi-2008 14:04

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 19-Noi-2008 14:37

Da interesant. ca si la fiat albea, becul de la proiector este mai greu de schimbat se pare. Cat despre becul de luminat numarul, eu nu pot sa il schimb pana nu scot rama de la numar, iar eu rama o am prinsa in nituri:).
Restul becurilor sunt simplu de schimbat (faza scurta, lunga si pozitiile le-am schimbat usor)

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Vin 21-Noi-2008 17:41

... eu nu mai inteleg nimic... probabil compartimentul motor la berlina este mai mare ca la coupe pentru ca eu nu am reusit sa schimb nici un bec...
... am apelat la solutia radicala si anume am demontat spoilerul si bara de protectie dupa care am demontat farurile ... pe partea soferului este montat ABS-ul exact in spatele farului iar pe partea pasagerului iese gatul vasului de la stropinelele de parbriz...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Vin 21-Noi-2008 19:06

:) este greu dar cu grija o sa reusesti pana la urma. trebuie doar sa incerci. La mine a fost mai greu sa montez la loc capacul p partea cu abs iar pe partea cu gatul la stropitor, ala s-a desfacut iar cand l-am lipit la loc l-am pus si eu intr-o pozitie in care sa ma incomodeze mai putin la schimbatul becului

NOS_feratu
pasionat

Mesajde NOS_feratu » Vin 21-Noi-2008 20:05

... stai un pic ca m-ai pierdut... care capace? te referi la dopurile acelea de cauciuc?... la prima tentativa de schimabare a becurilor nu am reusit decat sa dau jucariile alea de cauciuc jos fara sa le mai pot monta la loc cum trebuie drept pentru care mi-a aparut imediat condens in far

... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 24-Noi-2008 09:22

Da la dopurile de cauciuc. Ciudat cu condensul, e drept ca acu pe frig nu am mai umblat la ele. Pe vara nu mi-au facut niciodata condens.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 24-Noi-2008 10:50

NOS_feratu scrie:... eu nu mai inteleg nimic... probabil compartimentul motor la berlina este mai mare ca la coupe pentru ca eu nu am reusit sa schimb nici un bec....

ce sa va fac daca aveti diesel , diferenta de spatiu este din cauza motorului :D

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 25-Noi-2008 07:27

Asta este explicatia, oricum ele sunt dimensionate la limita. Stiu ca exista o lege care obliga producatorii sa proiecteze blocurile optice, de asa natura incat becurile sa fie schimbate fara asistenta in service.

NOS_feratu
pasionat

Mesajde NOS_feratu » Sâm 29-Noi-2008 21:50

... asistenta service la schimbat becuri... suna hilar dar eu nu am putut beneficia de acest serviciu pentru ca nimeni nu a vrut sa faca treaba asta (aparent aproape imposibila) la citronelul meu...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 01-Dec-2008 09:18

eu am un prieten care s-a dus la service peugeot cu un 206 si i-au cerut 160lei pentru bec si schimbul lui. :) si ceva imi spune ca becul nu erea philipsul ala cel mai scump. Asa ca impreuna cu el l-am schimbat noi in parcare. (becul cumparat din cora cu 20lei+ 2 beri ca erea frig afara).
Eu spun ca orice bec se poate schimba in parcare, totul e sa insisti, sa mai ceri un sfat, l-a mine a durat mult pana sa imi dau seama exact cum fac sa schimb becurile *s-a intamplat sa scap un bec de pozitie prin blocul optic pe acolo :) cred ca mai este si acuma printr-un ungher)

73xsaraVTR
simpatizant

Mesajde 73xsaraVTR » Mie 25-Noi-2009 20:28

Salutare la toti pasionatii Citroen !
Am si eu o problema referitoare la cum se pot schimba becurile de pozitie la un Xsara 1.6i 16v Coupe an 2001 in afara de a demonta spoilerul si farurile daca mai exista alternativa ??? Am incercat la farul din stanga ( cel care are in spate ABS-ul) si dupa vro' 1 ora si ceva de chin am reusit sa scot fasungul becului de pozitie mai mult " tragand-ul cu japca de fire " si sa-l schimb dar pe partea dreapta ( unde e gatul de la rezervorul stropgel) nici vorba sa-l misc parca e lipit cu superglue nu se clinteste din far desigur dupa cum se stie nu ai deloc spatiu sa bagi mana sa apuci calumea de soclu . Ce mai pot face in afara de masura radicala de a demonta bara si farul cu totul ? Daca o duc la service tot asa procedeaza oare stie careva ? Banuiesc ca iti iau ceva banuti pt. asta la service desi eu am numai un bec de pozitie de schimbat . Nu pot sa cred ce eroare de proiectare ( daca se adevereste ) a facut Citroen-ul cu chestia asta . Sincer nu stiu prea multe masini la care pt. schimbarea becului de pozitie trebuie sa dai pana la spoiler jos ca sa-l schimbi !??? :mad:

Va multumesc anticipat !

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Joi 26-Noi-2009 08:50

Nu trebuie dat spoilerul & altele... LOL
Pentru partea stanga, scoateti cablurile care intra in repartitorul ABS dupa ce ati deblocat/tras de siguranta rosie(plasticul rosu) 2 cm spre motor; si o sa fie loc
Pentru farul din dreapta, gatul de la stropgel se scoate(dar nu stiu prin ce miscari), dar si cu el prezent, e acces suficient sa desfaci cleme/becuri in far...

73xsaraVTR
simpatizant

Mesajde 73xsaraVTR » Joi 26-Noi-2009 17:21

grigoret scrie:Nu trebuie dat spoilerul & altele... LOL
Pentru partea stanga, scoateti cablurile care intra in repartitorul ABS dupa ce ati deblocat/tras de siguranta rosie(plasticul rosu) 2 cm spre motor; si o sa fie loc
Pentru farul din dreapta, gatul de la stropgel se scoate(dar nu stiu prin ce miscari), dar si cu el prezent, e acces suficient sa desfaci cleme/becuri in far...

Multumesc am sa mai insist nedesfacand farul si bara desi nu inteleg ce sistem de blocare are totusi soclul de la becul de pozitie de nu se misca deloc cand trag de el spre exterior ( spre motor ) sau o fi existand vro' scula de dezasigurarea fasungului din far pt. al scoate , ceva gen extractor care apasa pe niste cleme laterale ale soclului si astfel iese usor ??? :? :(

73xsaraVTR
simpatizant

Mesajde 73xsaraVTR » Vin 04-Dec-2009 12:32

S-a rezolvat :razz: fara demontarea spoilerului si a farului dar nu a fost usor :(

NOS_feratu
pasionat

Mesajde NOS_feratu » Vin 04-Dec-2009 21:31

grigoret scrie:Nu trebuie dat spoilerul & altele... LOL

... cred ca vorbim despre masini diferite... pentru ca la coupe sub nici o forma nu ai "acces suficient" sa schimbi becurile...oricum incapatanarea m-a facut si pe mine sa schimb ceva becuri "la inghesuiala"... rezulatul? degete taiate la propriu in tablele de pe langa far plus becuri care nu au tinut decat cateva zile pentru ca le-am dat cu "capul" de toate obstacolele ce mi-au iesit in cale :axe:

... acum sa va povestesc de ultimul schimb de becuri... pe faruri mai aveam functionale doar faza lunga si proiectorul stanga... demontat spoiler, bara protectie, faruri, schimbat becurile defecte (5 la numar), montat totul la loc = 45 minute... sub nici o forma nu cred ca fara sa dai farurile jos poti sa schimbi 5 becuri mai repede de atat... plus ca de data asta degetele mele nu au mai avut de suferit...

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”