Va salut din nou!
Iata ca dupa o absenta de vreo patrru ani, am revenit la chevroane!
Am cumparat de curand un Xsara Picasso, 2001, 1,8 16v, cu 166000 km la bord. Masina merge foarte bine, nu consuma mult (in jur de 6 afara - mers de diesel, cum imi place mie...!), e foarte comoda (doar ca ii lipsesc cotierele - nu stiu daca se pot adauga, dar nu simt o nevoie acuta), e manevrabila, silentioasa si foarte diferita de ce am avut pana acum. De aceea am si cumparat-o. Alternativa era un Renault Scenic, dar mi s-a parut mai mic si am auzit ca ar fi si mai slabe la fiabilitate. Masina a locuit pana in 2007 in Germania, de unde a venit la 145.000 km. In tara a mai facut cam 20.000 in conditii foarte bune, la o familie extrem de civilizata, care a pastrat-o excelent. Are schimbat chitul de ambreiaj, doua tampoane la motor, distributia si (de doua ori) cablul de ambreiaj (odata cu chitul, cand a venit in tara, apoi inca odata). Se pare ca acest cablu de ambreiaj e partea lor mai slaba.
Nu mai sunt la prima masina, dar imi place mult cum merge, frana e foarte buna, directia usoara, pozitia de condus inalta imi place, ce mai, e o diferenta notabila. Batranul Renault 25 din 1990 inca merge foarte bine, desi am parcurs impreuna 90.000 de km fara nicio problema. Am de gand sa-l pastrez, a fost ca o vita credincioasa...
Inapoi...
Moderator: Echipa Tehnica
welcome back mister paco!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Merci de raspunsuri!
Ma bucur ca sunteti toti bine si la fel de dedicati marcii. Sa aveti numai bucurii! Am mai incercat odata sa aduc discutia despre X Picasso pe forum, dar mi s-a spus ca e o masina urata si am fost descurajat. Dar cum familia mi s-a marit drastic, de la 3 la 5 persoane (din motive de gemeni!!!), n-am avut incotro...Partea haioasa e ca nevasta zice ca perna din spate de la R25 e mai confortabila decat scaunele individuale de la Picasso. Eu, ca sofer, am alta opinie, dar...
Ma bucur ca sunteti toti bine si la fel de dedicati marcii. Sa aveti numai bucurii! Am mai incercat odata sa aduc discutia despre X Picasso pe forum, dar mi s-a spus ca e o masina urata si am fost descurajat. Dar cum familia mi s-a marit drastic, de la 3 la 5 persoane (din motive de gemeni!!!), n-am avut incotro...Partea haioasa e ca nevasta zice ca perna din spate de la R25 e mai confortabila decat scaunele individuale de la Picasso. Eu, ca sofer, am alta opinie, dar...
-
- pasionat
- Masina: Xsara Picasso 1.6 hdi
- 2: Xsara Picasso 2.0 hdi
- 3: Xsara Picasso 1.6 i
Salut sa il stapanesti sanatos si fara incidente.
Eu am picasso-ul de 2 ani si sunt foarte multumit de el si chiar daca nu sunt familist .E o masina foarte utila si de oras si de excursii... .90% din care au mers cu mine cu masina au fost incantati de ea mai putin aia cu fite corora la plac masinile nemtesti.
Eu am picasso-ul de 2 ani si sunt foarte multumit de el si chiar daca nu sunt familist .E o masina foarte utila si de oras si de excursii... .90% din care au mers cu mine cu masina au fost incantati de ea mai putin aia cu fite corora la plac masinile nemtesti.
Life is a temporar thing, don`t waste it!
-
- pasionat
- Masina: Xsara Picasso 1.6 hdi
- 2: Xsara Picasso 2.0 hdi
- 3: Xsara Picasso 1.6 i
salut,ce pot sa spun de fiabilitate eu am motor de 1.6 benzina si e mai lenes ca masina e mare si nu e pt vitezomani.La drum intins nu am treaba merge perfect la 130 imi ia 7.5 litri iar daca ai clima vreo 2 l.Are geamurile fata de langa parbriz laterale cam aiurea pt ca nu ai vizibilitate in curbe.cu cablul de ambreaj am avut si eu probleme si am pus unul after market si m-a tinut putin,acum am unul original si kmam probleme*mi-a recomandat mecanicul meu sa pun numai original*.In rest daca schimbi la timp filtre,ulei,bucse, etc
consumabile, nu cred ca o sa ai probleme cu ea,eu le schimb la 20000 km.
Daca vrei sa pui cotiere se merita ca se conduce mai confortabil,poti mai simplu sa dai vreo 150 euro daca nu ai ce face cu bani si sa cumperi 2 bucati scaune fata cu tot cu cotiere ca in buc sunt cateva la dezmembrari si sa le vinzi pe ale tale la cineva care ii trebuie pt airbag.
Bafta
consumabile, nu cred ca o sa ai probleme cu ea,eu le schimb la 20000 km.
Daca vrei sa pui cotiere se merita ca se conduce mai confortabil,poti mai simplu sa dai vreo 150 euro daca nu ai ce face cu bani si sa cumperi 2 bucati scaune fata cu tot cu cotiere ca in buc sunt cateva la dezmembrari si sa le vinzi pe ale tale la cineva care ii trebuie pt airbag.
Bafta
Life is a temporar thing, don`t waste it!
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”