probleme cu rezervorul

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

alin23286
simpatizant

probleme cu rezervorul

Mesajde alin23286 » Dum 26-Feb-2012 16:38

Buna ziua.Ma scuzati daca s-a mai vorbit despre acest subiect dar am nevoie de ajutor. sunt recent posesor al unui citroen xsara break 2.0 hdi de 90cp. De curand am observat ca incepe sa imi curga in stationare motorina in dreptul rezervorului. Am verificat pe dedesubt si am pus un plasture unde mi s-a parut a fi o fisura, dar tot mai pierd motorina. Imi puteti spune daca exista vreun furtun sau conducta care ar putea sa imi piarda combustibil cand in rezervor se creeaza presiune? sau cat m-ar costa un rezervor, pentru ca in constanta nu am gasit?va multumesc anticipat

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Dum 26-Feb-2012 20:07

merge cositorit fara probleme si fara pericol de explozie.

motrocel
pasionat

Re: probleme cu rezervorul

Mesajde motrocel » Lun 27-Feb-2012 22:35

alin23286 scrie:Buna ziua.Ma scuzati daca s-a mai vorbit despre acest subiect dar am nevoie de ajutor. sunt recent posesor al unui citroen xsara break 2.0 hdi de 90cp. De curand am observat ca incepe sa imi curga in stationare motorina in dreptul rezervorului. Am verificat pe dedesubt si am pus un plasture unde mi s-a parut a fi o fisura, dar tot mai pierd motorina. Imi puteti spune daca exista vreun furtun sau conducta care ar putea sa imi piarda combustibil cand in rezervor se creeaza presiune? sau cat m-ar costa un rezervor, pentru ca in constanta nu am gasit?va multumesc anticipat

Dacã nu ÎÞi este fisurat rezervorul vezi cã se poate sã-Þi curgã ºi pe sus, pe la capacul cu pompa electricã de motorinã. Existã acolo un inel de plastic filetat care (prin strângere) asigurã etanºeitatea În partea de sus a rezervorului. Acest inel cu diametru de vreo 10 cm se poate crãpa din cauza vibraÞiilor sau pentru cã este strâns fãrã sã intre pe filet ºi efectul este pierderea de combustibil (mai ales În timpul mersului).

alin23286
simpatizant

Mesajde alin23286 » Sâm 24-Mar-2012 14:45

pot schimba singur acel inel filetat?

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Sâm 24-Mar-2012 16:49

Eu spun cĂŁ da. Trebuie ĂŽnsĂŁ sĂŁ ai grijĂŁ cu firele care duc la pompĂŁ sĂŁ fie poziĂžionate aÂşa cum au fost pentru a nu fi Âştrangulate. BineĂŽnĂželes contactul sĂŁ nu fie pus.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”