Schimbare fulie arbore cotit !

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Xsara2003
just curious

Mesajde Xsara2003 » Joi 19-Sep-2013 21:02

Salut! Am si eu o problema cu Xsara mea , e din 2003 motorul 2.0 hdi cel de 90 de caluti. La inceput era un tacanit cand viram , astazi dimineata am descoperit ca se auzea cu motorul la ralanti acel zgomot de la mai bine de 30 m departare , si am constatat cu stupoare ca fulia arborelui cotit e descentrata in ultimul hal , prima intrebare ar fi cum pun la punct motorul dupa ce o schimb ? Si cea de a 2-a : Credeti ca datorita descentrarii poate sa imi fi afectat cv la motor ? Tin sa precizez ca masina merge fara probleme ! Multumesc frumos!
Imagine
RED CAR

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Dum 22-Sep-2013 17:12

Nu ai ce sa pui la punct, deoarece rola canelata a curelei de distributie se afla sub fulie dar nu se misca dupa ce o desfaci pe aceasta fiind fixata pe o pana. Slabesti cureaua de la aaccesorii din intinzator, desfaci fulia o pui pe cea noua si asta-i tot.
MESERIAS

Xsara2003
just curious

Fulie arbore cotit

Mesajde Xsara2003 » Dum 22-Sep-2013 18:54

La mine daca vezi poza aia , poti observa ca toata e un joc... fulia e descentrata si am crezut ca daca desfac surubul se invarte si arborele cotit.. automat pistoane , supape etc... deci ? Am strans ceva informatii dar totusi vreau sa fiu sigur ! Multumesc anticipat Maine ma apuc de treaba
RED CAR

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Lun 23-Sep-2013 05:15

Chiar daca are joc fulia pe care o ai in poza nu are rolul decat de a antrena cureaua care duce aerul conditionat si alternatorul. Poti sa mai mergi cu ea si cu joc mare daca nu te deranjeaza zgomotul, singurul risc este sa sara de acolo si sa ramai fara incarcare si daca esti ghinionist sa se zdrentuiasca cureaua si ate din ea sa intre pe rola de dedesubt si atunci motorul poate sari de la punct, se decaleaza sincronizarea supapelor cu pistoanele si poti strica destul de tare chiuloasa pistoanele si uneori chiar si blocul, asa ca schimb-o urgent. Partea cea mai nasoala este sa reusesti sa slabesti surubul care tine fulia deoarece se invarte cu totul, trebuie sa gasesti o cale sa tii cu un levier coroana de pe carcasa ambreiajului motorului, daca e vizibila ca altfel nu reusesti, daca nu ai un elevator si pe cineva priceput sa te ajute apeleaza mai bine la un service deoarece pare simpla operatiunea in sine dar e destul de dificil de facut daca nu ai ce-ti trebuie . SUCCES!
MESERIAS

Xsara2003
just curious

Mesajde Xsara2003 » Lun 23-Sep-2013 17:50

Am zis in topic eu lucrez pentru RED CAR ca mecanic .... cel putin in devenire ... am tot ce imi trebuie .. nu exista cv sa nu fie in garajele de la RED CAR !! Multumesc sper sa o fac repede ! revin cu poze :)
RED CAR

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”