Ca sa incheiem o data cu topicul asta. Am vazut ca abaterie erau undeva in jurul a 1%, si sa fim seriosi, putem obtine abateri mai mari, in sus sau in jos din combustibil, ulei, filtre, etc.
Haideti sa va dau un alt exemplu cit se poate de elocvent: faimoasa dacie golan cu motor de 1.6 e prezentata ca avind 90CP. Daca insa faci conversia din kW in CP obtii doar 86! Asta da rotunjire!!!
Puterea la Xsara
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Inca o data: abaterile sint atit de mici incit nu merita atita atentie. Masina mea are 94 de cai sau mai exact avea cind era noua. Cind merg pe gaz are si mai putini, probail undeva pe la 75-80 de cai.
Xsara e mai mica ca BX-ul, are motor mai puternic, nu are instalatie de gaz (adica o greutate in plus). Eu m-am dat cu Xsara lui Adytzu si cu patru persoane in masina, inca mai accelera bine, poate chiar mai bine decit atunci cind accelerez eu singur in BX. Hai sa ne gindim doar ce spor de putere se obtine daca masina e alimentata cu benzina de 100 (100 adevarata, nu ce se vinde in RO). Daca nu ma credeti, sa va spuna Adytzu.
Xsara e mai mica ca BX-ul, are motor mai puternic, nu are instalatie de gaz (adica o greutate in plus). Eu m-am dat cu Xsara lui Adytzu si cu patru persoane in masina, inca mai accelera bine, poate chiar mai bine decit atunci cind accelerez eu singur in BX. Hai sa ne gindim doar ce spor de putere se obtine daca masina e alimentata cu benzina de 100 (100 adevarata, nu ce se vinde in RO). Daca nu ma credeti, sa va spuna Adytzu.

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Un alt site care face conversia mai multor unitati de masura:http://hemsidor.torget.se/users/b/bohjohan/convert/conv2_e.htm#fuel
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”