nicum scrie:Nu prea inteleg faza cu "i-am dat cu niste teflon pe la articulatii". Poti sa fi mai explicit?
exista un spray cu teflon (similar celui cu silicon, nu cel pentru lustruit bordul, ci silicon special pentru gresari). siliconul merge la balamale etc., teflonul este pentru gresari in locuri cu sarcini mai dure (lanturi, cuplaje etc.).
intre timp am rezolvat in service, problema era articulatia de teflon (cred ca acest tip de teflon te-a indus in eroare) a bieletei. doar ca amuzament, primul lucru pe care l-a facut mecanicul a fost sa dea cu spray la articulatii...

evident ca n-a mers... vreau sa spun ca am stat o ora si mai bine cu 7 mecanici in jurul masinii, cred ca m-au ridicat si m-au coborat de 20 de ori, au verificat cardanul de la coloana de directie, caseta, arcurile, amortizoarele... intr-un final apoteotic a venit un baietzel de vreo 25 de ani, m-a mai ridicat o data, m-a pus sa dau de ori din volan si a zis "Bieleta stanga...", apoi s-a intors pe calcaie si a plecat la treaba lui... radeam ca prostul singur de sus din masina... nu va spun cum faceau ceilalti, "Aaa, binenteles ca e de la bieleta...".
asta a fost un final fericit, insa exista si reversul... dupa ce ne vom "cunoaste" mai bine, cred ca ar fi interesant sa dezvalui si cateva dedesubturi ale servisarilor, ca unul care a lucrat la CitrĂśen pana nu demult...
ca sa inchei intr-o nota pozitiva (mai ales ca am ajuns departe tare de topicul initial), este de remarcat faptul ca divizia Automobiles CitrĂśen France a inceput anul acesta o monitorizare draconica a retelei din Romania, au cazul deja cateva reprezentante din tara carora le-a fost ridicata licenta pe motiv de performanta slaba (si aici nu e vorba de vanzari, ci de serviciile pre si post-vanzare), iar motto-ul sub care lucreaza service-urile este "Heat"... poate om prinde si noi vremurile in care sa-ti duci masina in service, sa dai cheia, sa te urci intr-o masina de schimb si sa te duci a doua zi sa-ti ridici masina servisata, spalata si parfumata, fara teama ca ai lasat-o sa-ti scimbe un bec si ti-au facturat o cutie de viteze noua...
cele bune tuturor!