Taxa de mediu Xsara din 2000

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ezbolah
de-abia inscris

Mesajde ezbolah » Mie 20-Aug-2008 17:06

eu sunt mai nou pe aici si nu stiu daca a avut cineva pana acum curiozitatea sa intre pe http://service.citroen.com/
daca va faceti cont acolo va garantez ca nu aveti ce pierde
eu am facut cont si am cautat masina mea ca sa aflu detalii despre ea ( e adusa recent si ma cam mananca gandul cu taxa de poluare )
odata inregistrat poti sa cauti masina ta dupa numarul de sasiu - campul vehicle - introduci vin ( vehicle identification number )
acolo ai si documentatia pentru masina ta si ai si lista de piese, foarte misto structurate - poti sa si comanzi direct de pe site daca te tin buzunarele, preturile fiind afisate in RON

am si eu o intrebare - a inmatriculat cineva mai recent un citroen xsara ? - al meu e din 2000. luna a 8 ca data de fabricatie, la RAR am inteles ca e Euro 2 si am vazut ca taxa de poluare e mare de tot. are cineva idee cum sa ii mai pacalesc pe astia sa platesc mai putin ?
am citit pe net la site-ul ministerului de niste reduceri dar nu stiu daca a beneficiat cineva de ele pana acum

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 21-Aug-2008 13:24

ezbolah scrie:am si eu o intrebare - a inmatriculat cineva mai recent un citroen xsara ? - al meu e din 2000. luna a 8 ca data de fabricatie, la RAR am inteles ca e Euro 2 si am vazut ca taxa de poluare e mare de tot. are cineva idee cum sa ii mai pacalesc pe astia sa platesc mai putin ?
am citit pe net la site-ul ministerului de niste reduceri dar nu stiu daca a beneficiat cineva de ele pana acum

Masina ta e EURO3, dar asa e cu magarii de la RAR.
Ai doua variante: fie o inmatriculezi la bulgari, fie ii dai in judecata si nu mai platesti nici o taxa. Pina acum nu stiu de vreun caz in care sa fi pierdut cineva procesul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

ezbolah
de-abia inscris

Mesajde ezbolah » Joi 21-Aug-2008 16:24

problema e ca pe site la citroen apare l3 depolution
si scrie si de norma euro 2 ....
sincer nu vreau sa dau 5400 RON sa o inmatriculez... am bagat deja cam 4500 EURO in ea ... de aceea si caut solutii

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 22-Aug-2008 10:05

Inmatriculeaz-o la bulgari si gata, nu mai ai treaba cu RAR-ul :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

overwrite
just curious

Mesajde overwrite » Vin 29-Aug-2008 12:39

am inmatriculat eu acu 2 zile un xsara 1.4i singura dif e ca a mea CICA e din 2001....prima inmatriculare a fost in feb 2001...in fine...mi-au zis astia de la rar cand am fost sa-mi fac CIV...dupa ce i-au verificat noxele...ca tre sa astept putin sa trimita actele la rar bucuresti sa se asigure de nush ce...ca e posibil sa intre la euro 4 !!!! :shock: :shock: :shock: desi masina e euro 3....e primu caz de genu de care aud in viata mea sincer...in fine...am rezolvat...era euro 3 pana la urma...si taxa de mediu la ea m-a ajuns 1007 RON calculata de astia de la finante...mie pe net imi iesea undeva la 1300-1400 ron....

si acuma parerea mea...daca stie altcineva altceva....e binevenit sa ma contrazica....poti sa te duci la rar sa-ti faca ei o verificare la noxe si vorbesti tu cu ei sa vedeti clar daca masina e euro 2 sau euro 3 (desi din ce am inteles la alte xsara 2000-2001 norma este euro 3) si daca se incadreaza in limitele euro 3 ar trebui cei de la rar sa-ti treaca asta pe CIV dupa care te duci la finante (atentie sa ai emisia de CO2 trecuta pe CIV neaparat...asta te mai costa inca putin) si iti calculeaza ei taxa exact

de-acuma....bafta :)

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”