Revizie Xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Re: revizie

Mesajde adytzu » Mar 08-Mar-2005 11:05

kata scrie:draku, da mi-au raspuns ca mesajul a fost transferat la divizia care se ocupa de tara noastra. banuiesc la l-au trimis inapoi la ATS pentru ca nu dupa mult timp m-a contactat sefu' de service.
de rezolvat insa repet, nu au rezolvat nimic.

Stai linistit, ca si eu m-am calmat. Din surse sigure am aflat ca sunt "mancati" deja si frantujii care au venit sa supravegheze treburile in RO.
Mister Bortollini ia frecvent masa cu d-nul Tariceanu, as ca situatia e clara.
Cei de la OPC nu cred ca-si baga nasul la chestii de nivel inalt, asa incat singura noastra sansa e sa le DEVIEM TOTI CLIENTII spre alte Service-uri.
Eu mi-am dat deja jos sticker-ul cu ATS de pe luneta si, cu prima ocazie cand ma duc la Champion am sa-i cer d-nului Radu unul de-al lui (am uitat ultima oara).
Asta nu inseamna ca am abandonat lupta. Dar, ma voi gandi la alte solutii ca sa-i scot din piata.

kata
pasionat

revizie

Mesajde kata » Mar 08-Mar-2005 13:47

:lol: nu e bine nici in america frate.
socra-mea sta linga washington si e destul de trist. la noi, iti spun eu, e asa cum trebuie sa fie. cam asa...:wink:

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Mar 08-Mar-2005 14:54

macar americanii isi permit sa-si cumpere ce masini vor! :D
eu daca vreau o xantia din 97 cu euro 2, nu pot sa o inmatriculez ca ar insemna ca, contribui la marirea parcului de masini "vechi" :evil: :evil:
Noi, romanii cu bani putini, suntem sortiti sa ramanem cu masinile "non poloante" si "foarte aspectabile" cum sunt logan si clio.... :cry: :cry: :cry:

arp
simpatizant

Mesajde arp » Mar 08-Mar-2005 15:28

Salut!
Sunt proaspat proprietar de Xsara diesel HDi (2000cmc/90cp), imi puteti spune cat costa prima revizie?
Daca mai e cineva pe aici cu diesel, motorul are un usor fluierat (sau suierat la acceleratie dar si la deceleratie) e normal sa faca asa? Am inteles ca ar fi de la aspiratie...dar cum nu am mai avut diesel nu stiu cum ar trebui sa sune

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 08-Mar-2005 16:29

Pentru preturile reviziilor ar trebui sa intrebi direct la service. Poti incerca la champions, ca de ats se pare ca lumea s-a cam saturat.
Probabil ca suieratul pe care il auzi tu e de la turbina si e normal. Oricum, nu cred ca e o problema, iar daca e, o putem diagnostica eventual la o viitoare intilnire, cind se va mai indreapta vremea.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

arp
simpatizant

Mesajde arp » Mar 08-Mar-2005 17:26

Care turbina? Hdi de 90 cp nu are turbina...sau?

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Mar 08-Mar-2005 18:58

sau... sigur are turbina :wink:

arp
simpatizant

Mesajde arp » Mie 09-Mar-2005 09:21

Ok, atunci unde e plasata ca eu nu reusesc sa o gasesc... :shock:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 09-Mar-2005 11:10

O turbina clasica e actionata de gazele de evacuare, so, incearca sa urmaresti traseul evacuarii. Mai exista si varianta turbinei actionate electric. Mai poti incerca sa localizezi intercoolerul (asta e un radiator ingust si lunguiet in partea de jos, pe linga radiatorul motorului, care are rolul de a raci aerul care intra in admisie, ca sa intre mai mult aer). Desigur exista si varianta fara intercooler.
Asta e teoria, nu stiu exact cum e masina ta. Un sfat bun ar fi sa incercati sa faceti rost de manualul de service al masinii sau sa-l cumparati. E foarte util, mai ales ca unul din punctele slabe al tuturor Citroen-urilor e instalatia electrica. Un alt motiv ar fi acela ca avind manualul, mecanicii va pot prosti mult mai putin. Am intilnit un caz in care unui tip cu un CX i s-a spus ca trebuie schimbata puntea spate, numai ca CX-ul are suspensie independenta pe spate si nu osie ca la dacie. Eu am avut un minunat scurt pe la alternator, care se manifesta intermitent, si care a fost rezolvat in sub jumatate de ora cu schema electrica a masinii si un bec de control.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 09-Mar-2005 13:04

Incepand cam cu seria 2 de XM problemele electrice ale Citroen-ului au cam disparut.
Nicu, nu uita ca vorbim despre Xara nu despre "batranele" noastre.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 05-Apr-2005 09:27

Uite ca, dupa lupte seculare care au durat 3 ani, am ajuns si la revizia de 40.000Km. :D
Cam ce ar trebui schimbat si urmarit la aceasta revizie? :?:

Mentionez ca lichidul de frana si placutele le-am schimbat la 30k, lichidul de servo cred ca a fost schimbat de vreo 4 ori in urma problemei cu servopompa, lichidul de racire a fost schimbat in octombrie (cand mi-au schimbat radiatoarele).

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Mar 05-Apr-2005 12:31

Adytzu, ce probleme ai avut cu servopompa?
Se pare ca si pe mine incepe sa ma lase; cand tin piciorul pe frana scade turatia. La tine cum s-a manifestat?

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 05-Apr-2005 12:50

Se invartea greu volanul si facea ca o locomotiva cu aburi cand roteai de volan. Nu prea are legatura cu ce ai tu. Cati Km ai? Ai schimbat vreodata lichidul de frana?

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Mar 05-Apr-2005 20:37

Am crezut ca pompa de servofrana; lichidul l-am schimbat la 53000km aprox., acum am 58000km.

PS : Intrebare de necunoscator : pompa de servo este si pentru frana si pentru directie ?

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 05-Apr-2005 21:09

Nu. Este alta pompa. De aia am zis ca nu are legatura cu ce ai tu. Mai bine te duci la service. S-ar putea sa nu fie aerisita instalatia bine. Oricum, cu franele nu e bine sa te joci.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”