intrebare?
Moderator: Echipa Tehnica
intrebare?
vreau sa cumpar o xara,masina am vazut-o doar pe net,l-am sunat pe om si el mia zis k masina e functionala dar pe bord ii sunt aprinse becurile(martorii) de la airbag si de la abs;imi puteti spune va rog daca e vre-o problema grava cu acesti martori?multumesc.
cam e, probabil ca masina a fost lovita si nu mai are airbaguri sau nu sint reinitializate, iar la ABS probabil ca e vreun senzor defect. da mai multe detalii despre masina, pret, km, an, poate asa ne dam seama si de starea ei generala si tragem o concluzie
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Poate poza a fost facuta cu contactul pus si cu motorul oprit.
Teoretic, martorul de ABS, trebuie sa se aprinda pt. test, dar se stinge la 3 sec. dupa ce s-a pus contactul.
Daca ramane aprins, ABS-ul nu este operational (nu lucreaza) si este posibil ca vreunul din senzori sa fie ars sau sa aiba firul intrerupt undeva in pasajul rotii.
Poti pune cateva poze cu masina si incercam sa-ti dam o parere.
Si eu am trecut prin asta de curand si m-am lovit de tot felul de probleme si in special de neseriozitatea vanzatorilor, in primul rand.
Masina pe care am cumparat-o eu, a avut capacul de la diferential spart si lipit cu Poxilina (tipic romanesc).
Dar cu sprijinul lui Khan (si multumesc pe aceasta cale, inca o data) problema s-a rezolvat elegant.
.
Poate chiar ai norocul sa fie una din masinile pe care deja le-am vazut si atunci iti dau mai multe detalii.
Nu te teme, ca nu iti "fura" nimeni masina pe care vrei sa o cumperi!!!
.
Este extrem de usor sa-ti iei tzeapa cand cumperi o masina, chiar avand ceva cunostinte de mecanica, fiindca in strada sau la vanzator in curte, nu poti verifica multe treburi la o masina.
Asa ca poti da mai multe detalii despre masina si in masura in care ne pricepem fiecare, te ajutam cu ceva sfaturi.
Bafta la cumparare!!!!
Teoretic, martorul de ABS, trebuie sa se aprinda pt. test, dar se stinge la 3 sec. dupa ce s-a pus contactul.
Daca ramane aprins, ABS-ul nu este operational (nu lucreaza) si este posibil ca vreunul din senzori sa fie ars sau sa aiba firul intrerupt undeva in pasajul rotii.
Poti pune cateva poze cu masina si incercam sa-ti dam o parere.
Si eu am trecut prin asta de curand si m-am lovit de tot felul de probleme si in special de neseriozitatea vanzatorilor, in primul rand.
Masina pe care am cumparat-o eu, a avut capacul de la diferential spart si lipit cu Poxilina (tipic romanesc).
Dar cu sprijinul lui Khan (si multumesc pe aceasta cale, inca o data) problema s-a rezolvat elegant.

Poate chiar ai norocul sa fie una din masinile pe care deja le-am vazut si atunci iti dau mai multe detalii.
Nu te teme, ca nu iti "fura" nimeni masina pe care vrei sa o cumperi!!!

Este extrem de usor sa-ti iei tzeapa cand cumperi o masina, chiar avand ceva cunostinte de mecanica, fiindca in strada sau la vanzator in curte, nu poti verifica multe treburi la o masina.
Asa ca poti da mai multe detalii despre masina si in masura in care ne pricepem fiecare, te ajutam cu ceva sfaturi.
Bafta la cumparare!!!!
De aceea si eu am fost indus in eroare. Intrand pe rubrica "Xantia", nu am mai citit cu atentie la ce masina se referea Paul si am crezut ca pot ajuta cu un sfat. Mai ales ca in ultima vreme am fost si eu in cautarea unei masini si am rasfoit site-urile de vanzari auto, am stat de vorba cu mai multi proprietari, am primit poze ale masinilor lor, chiar am si vazut cateva masini.
Toate acestea ar fi putut fi de folos, daca...era vorba despre o Xantia.
Toate acestea ar fi putut fi de folos, daca...era vorba despre o Xantia.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”