Problema Servodirectie

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

X_T_C
just curious

Problema Servodirectie

Mesajde X_T_C » Dum 15-Noi-2009 14:59

Salut, am achizitionat zilele trecute un Citroen Xsara 2004 1.6. 16v cu aprox 46.000 Km. Am fost la o reprezentanta Citroen unde am efectuat schimbul de ulei, filtre, placute. In momentul in care virez stanga/dreapta se aude un suierat de la pompa de servo, iar in unele pozitii mi se misca volanul stanga/dreapta in momentul in care il tin intr-o anumita pozitie. Intrebarea mea este daca TOTAL LDS Hydractive 3 este bun de pus in pompa de servo, intrucat am cerut inlocuirea uleiului care il aveam in pompa de servo cu ulei nou si acest tip de ulei mi l-au pus. Va intreb intrucat la acea reprezentanta au uitat sa-mi stranga suruburile de la etrierul de pe stanga spate si...
Mai detin o masina care are servodirectie electrica si mi se pare putin cam enervanta faza cu suieratul la Citroen. Cateodata suiera doar cand virez dreapta. Atasez si o imagine cu uleiul care mi-a fost recomandat pentru pompa de servo.
Imagine

Multumesc

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 15-Noi-2009 16:41

io stiu ca la Xsara se pune Dexron II sau III care nu e compatibil cu LDS. acuma, daca au uitat sa iti stringa etrierul, asta cu uleiul e chiar subtire
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

X_T_C
just curious

Mesajde X_T_C » Dum 15-Noi-2009 17:25

da, daca au uitat asta e, poate ma urcam pe cineva cu masina si..., eu dau banii si ei... o sa sun la alt dealer citroen sa vad exact ce tip de ulei trebuie in servo, sa vad care ar putea fi problema, daca la un dealer autorizat imi pune alt tip de ulei ce sa mai zic... pot sa schimb si pompa, dar daca pompa nu e problema. poate mi-au pus tipul asta de ulei tocmai pentru a fi nevoie de o pompa de servo noua... eu unu am vazut ca scrie pentru sistem de suspensie, de aceea am si deschis acest post.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 15-Noi-2009 18:36

cred ca ti-au pus lds pe ideea ca la c5 tot lds se pune si probabil nu aveau alceva sau, si mai grav, baiatul era idiot...
problema nu e ca nu ar merge, ci ca le-a amestecat....

X_T_C
just curious

Mesajde X_T_C » Mie 25-Noi-2009 20:26

referitor la problema cu servo, am observat ca in momentul in care stau pe loc si iau de volan stanga/dreapta pe langa suieratul pompei de servo (care a mai scazut in intensitate) turatia la relanti creste destul de mult. Sa inteleg ca problema e tot de la pompa de servodirectie. Intreb, pentru ca la cealalta masina,care are servo electric, nu sesisez nici o crestere a turatiei la relanti.

RIcKO
simpatizant

Mesajde RIcKO » Joi 03-Dec-2009 08:33

si la mine tot asa face ...creste turatia cand virez pe loc ....cred ca este o problema la xsara cu servo , am schimbat de 3 ori lichidul de servo pt ca invarteam cu o oarecare greutate volanul, insa tot asa se invarte ...dupa o vreme m-am obisnuit si nu mai am treaba acum..
Team C.S.R

alle842003
simpatizant

Mesajde alle842003 » Dum 10-Oct-2010 22:04

O mica problema cu servo am si eu. Cand virey la viteya mica, pana la un unghi de aprox 20 de grade stanga dreapta, simt un usor tremurat al volanului, ca si cand pompa de servo nu ar functiona constant. Tremuratul asta s-a accentuat si ca intensitate si ca valoarea unghiului de rotire a volanului pana la care se manifesta.
Cei de la service mi/au spus ca poate fi o uyura a unor garnituri de la pompa din cauya ca in jurul poyitiei centrale vloanul sta aproape tot timpul. Nu prea are logica ce au spus ei. Poate mai degraba ceva dinti din caseta sa fie uyati, sau....poate ma lamuriti voi. Multumesc.

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Joi 13-Ian-2011 15:23

salut . de cand am schimbat caloriferul masinii mi-a aparut un sunet ciudat in volan scartait , ca un chitait de cate ori fac stanga sau dreapta, inainte se auzea rar si f putin , doar cand era f liniste se auzea dar acum a inceput sa se auda din ce in ce mai tare. lichidul de servo i l-am schimbat cu un lichid universal 2+2. a mai patit cineva asa ceva ??? deja a inceput sa ma dispere si nu stiu ce e de facut. sa ii schimb iar lichidul de servo ?

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Mar 18-Ian-2011 16:42

chiar nimeni nu a intampinat asa probleme cu servodirectia?acum cand iau de volan dreapta imi da impresia ca parca se rup niste cabluri in volan.

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Mar 18-Ian-2011 21:42

Salut cum arata axul casetei de directie? poate fi ruginit si opune rezistenta mai mare si pompa lucreaza din greu .suieratul nornal ar trebui sa se auda la sfirsitul cursei(si nu este bine sa fortezi ,adica sa tii volanul la macsim)

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Mie 19-Ian-2011 14:30

nu l-am verificat , unde se afla ?

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Mie 19-Ian-2011 15:44

cel in care intra bieletele ,axul este "imbracat" cu un burduf ce cauciuc

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Problema Servodirectie

Mesajde toro » Mie 19-Ian-2011 20:02

La mai toate pompele mecanice se aude acel suierat (mai putin la cele electrice) in momentul luarii viraj stg-dr. la maxim. Daca se aude si un soi de pocnitara sau trepidatii marii pe conducte...pompa e dusa si necesita inlocuire. Nu se pune problema axului c.dir. ruginit sau altele... Verificatii si nivelul lichid servo ! La aceleasi model Xsara -2004 , am schimbat pompa dupa 3 ani !!!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 19-Ian-2011 20:43

daca lichidul a scazut de asa maniera incat sa intre aer pe instalatie, dupa completare intr-adevar, se aud zgomote ciudate, dar nu trosnituri si pocnituri.
in mod normal, dupa cateva miscari ale volanului st-dr pana la capat, ar trebui sa iasa.
suieratul la capetele de cursa, e normal.
la fel si o f usoara modificare a turatiei.
in momentul in care misti de volan, pompa intra in sarcina.

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Joi 20-Ian-2011 00:57

eu nu vorbesc de virare maxima, oricat de putin as vira se aude ceva ca un tiuit ,scartait.si asta ma seaca . o sa ii schimb iar lichidul de servo . sper sa rezolv ceva ca deja numai pot cu sunetele astea ciudate

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”