ESP+ASR la Xsara Picasso

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

doru10
just curious

ESP+ASR la Xsara Picasso

Mesajde doru10 » Lun 14-Dec-2009 12:11

Salut,
De o luna am cumparat o Xsara Picasso (an fabr.-11.2004) motor 2.0, 90cp, diesel.
Sunt f. multumit de masina si este ceea ce imi doream.
Nu am nimic de comentat la aspect , la confort .
As vrea sa-i aduc citeva inbunatatiri :
1. ESP+ASR
2. EBD (are ABS)
Intrebari :
a) cit costa piesele si de unde pot sa le cumpar
b) cit costa manopera si eventual un service serios (sunt sucevean)
b) daca se justifica adaugarea optiunilor de mai sus
Multumesc anticipat.
Cu stima Doru.

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Lun 14-Dec-2009 12:52

Nu cred ca vrei sa mai bagi vreo 2500 Eur numai ca sa ai esp, si de altfel cred ca trebuie sa schimbi si modulul de ABS cu unul care sa stie si cu ESp. Asa ca mai bine o vinzi si daca tiii neaparat iti cumperi alta cu tot ce vrei tu pe ea.
MESERIAS

doru10
just curious

Mesajde doru10 » Lun 14-Dec-2009 14:09

Multumesc PEDROS69,
multi bani, nu cred ca se justifica.
astept si alte pareri.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 14-Dec-2009 20:59

pe linga costul pieselor se mai adauga cel al cablajului si montajul demontajul. cred ca de aceeasi bani iti mai iei o masina la mina a doua in garantie inca si cu f putini kilometri. de obicei la masinile avariate la care e necesara schimbarea cablajului la motor sau ansamble de genul asta costurile depasesc chiar si la o masina relativ noua valoarea asigurata si se declara dauna totala
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

doru10
just curious

Mesajde doru10 » Mar 15-Dec-2009 10:01

Masina fiind relativ noua (11.2004) si cu putini kilometri la bord (53500) si dat fiind faptul ca este masina pe care mi-am dorit-o am vrut sa o inbunatatesc dar se vede ca depaseste cu mult bugetul. Va multumesc din suflet pt raspunsurile sincere si la obiect.
Cred ca o sa fac totusi ceva inbunatatiri : senzori de parcare, faruri xenon.
Cu stima

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Lun 21-Dec-2009 20:01

Imi spun si eu parerea:

Nimeni nu instaleaza ESP pe o masina care nu a venit cu asa ceva din fabrica pentru nicio suma. Pur si simplu sunt parametri care nu pot fi setati decat in fabrica. Nu stiu de unde s-a avansat suma aia de 2500 de euro.

Plus de asta eu nu as fi de acord sa am un sistem ESP pe masina care prin definitie e capabil sa ia decizii referitor la dinamica masinii. Un senzor dereglat si o franare pe o roata care nu trebuie si ajungi direct in sant sau pe contrasens invartindu-te.

Cat despre EBD, orice masina cu ABS are asa ceva.

EBD inseamna distribuirea electronica a fortei de franare. Adica diferit de distribuirea mecanica a fortei de franare regasita la vechea dacie 1300, care actiona atunci cand la franare puntea spate se descarca si elibera un pistonas hidraulic care reducea forta de franare pe tamburii spate.

In zilele noastre opreatiunea asta se face electronic, cu senzori. Deci orice masina cu ABS are si EBD. Doar ca producatorilor le place sa spuna ABS+EBD pentru ca da bine la marketing.

doru10
just curious

Mesajde doru10 » Mar 22-Dec-2009 09:51

sal,
f interesant comentariul tau (SPF) SI LA OBIECT
suma cred ca vine din adunarea componentelor si un mic adaos (nu cred ca este cea reala dar este prin apropiere)
ma bucur din suflet de ajutorul acordat (sunt decis 100% sa nu mai modific masina).
LA MULTI ANI TUTUROR PASIONATILOR DE CITROEN
cu stima

no_2904
simpatizant

Mesajde no_2904 » Lun 04-Ian-2010 01:10

eu am la masina sistemul ESP si cand accelerez pe gheatza nu se aprinde nimic pe bord...trebuia sa se aprinda un triunghi galben...la un model exact ca al meu se aprinde si la mine nu....ce ar putea avea? sa nu mearga sistemul de esp?
Xsara Picasso 2.0HDI, 90cp, an 2000

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 04-Ian-2010 09:29

ESP = Electronic Stability Program, deci nu are ce sa se aprinda pe gheata. ESP-ul corecteaza traictoria. Du-te pe un teren viran si alunecos, ia brusc de volan si ar trebui sa-ti intre ESP-ul.

@doru10: nu iti recomand faruri xenon daca masina nu a avut asa ceva din fabrica. Cu siguranta ii vei orbi pe cei care vin din sens contrar, in plus risti sa ramii fara talon si sa platesti 1000 de lei amenda daca te opreste politia.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 04-Ian-2010 10:52

orice se poate, dar ideea este ca nu are sens. Sunt convins ca pana la urma gasesti pe cineva destul de maniac sa iti puna esp si s-ar putea sa si functioneze, dar la ce bun daca iti cere pe manopera + piese cat pentru o alta masina?

Nu vad rostul senzorilor de parcare, dar daca vrei sa iti pui, aia e.

Nu pune instalatie "xenon" pe masina daca nu a avut din fabrica. Mi se pare o chestiune de educatie. Problema nu e neaparat ca te ia politia la intrebari, ramai fara talon si iti mai da si o amenda, problema este ca o sa ii deranjezi pe toti cei care vin din sens opus. Farurile concepute pentru becuri halogen ar trebui folosite doar pentru becuri halogen.

Eu zic sa iei legatura cu khan, el avea niste becuri foarte bune de la Osram (le-am testat, altfel nu iti ziceam ca sunt bune) care ofera o luminozitate mai mare decat becurile standard, fiind 100% legale si nu creaza probleme celor ce vin din fata. Intreba de becurile Nightbreaker H4 sau de care ai pe masina. Ai grija daca ti-i uzata oglinda si sticla.

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Mar 05-Ian-2010 00:28

Mie mi se aprinde in bord martorul cand patineaza rotile. Senzorii si unitatea de monitorizare si control pentru ESP+ASR sunt comuni.

ESP nu intra daca "tragi de volan pe un drum alunecos", el intra daca ai un inceput de derapaj. Cel mai sigur este sa tragi stanga-dreapta intr-o succesiune rapida. Adica testul elanului. Orice masina are tendinta sa derapeze urat cand tragi stanga-dreapta sau dreapta stanga in succesiune rapida.

Al treilea, oameni buni, revenitit-va, ESP nu se poate monta in afara fabricii. Nu e ca si cum ai lua niste senzori si ii arunci pe masina precum boabele de porumb la gaini.

doru10
just curious

Mesajde doru10 » Lun 11-Ian-2010 13:25

mii de multumiri.
cine stie cunoaste.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”