Bumbi capac motor
Moderator: Echipa Tehnica
Bumbi capac motor
Salut
mie mi se rup mereu bumbii aia care sustin capacul la motor, si ma gandesc ca s-ar putea face din aluminiu. si sa se inlocuiasca cauciucul. Este clar ca are si cauciucul un rol, insa si 90 ron -patru bumbi ( suruburi cu cauciuc ) mi se pare cam mult, avand in vedere ca se rup destul de des.
Asa ca vroiam sa va intreb daca e cineva care are posibilitatea sa faca la strung treba asta.
Merci
mie mi se rup mereu bumbii aia care sustin capacul la motor, si ma gandesc ca s-ar putea face din aluminiu. si sa se inlocuiasca cauciucul. Este clar ca are si cauciucul un rol, insa si 90 ron -patru bumbi ( suruburi cu cauciuc ) mi se pare cam mult, avand in vedere ca se rup destul de des.
Asa ca vroiam sa va intreb daca e cineva care are posibilitatea sa faca la strung treba asta.
Merci
-
- pasionat
Bumbii aia se scot usor doar rotind usor spre stanga sau spre dreapta. Eu am pus 4 buc noi acum ~ 2 ani si sant intregi si acuma.
Inainte de inlocuire eu lipisem (fund in fund) 2 opritoare de cauciuc care aveau vulcanizat cate un surub M6. Apoi cu piulita fixam capavul. Chestia e ca de la caldura motorului cand ceda lipitura la un opritor in cateva zile cedau si celelalte.
Este posibil sa se intample la fel si la piesele originale. Daca cedeaza 1 bumb trebuie inlocuit "asap" ca altfel se rup si celelalte.
Eu unul nu as face asamblare rigida intre capac si motor.
Inainte de inlocuire eu lipisem (fund in fund) 2 opritoare de cauciuc care aveau vulcanizat cate un surub M6. Apoi cu piulita fixam capavul. Chestia e ca de la caldura motorului cand ceda lipitura la un opritor in cateva zile cedau si celelalte.
Este posibil sa se intample la fel si la piesele originale. Daca cedeaza 1 bumb trebuie inlocuit "asap" ca altfel se rup si celelalte.
Eu unul nu as face asamblare rigida intre capac si motor.
-
- pasionat
Ar putea sa mearga dar macar pune furtunul pe un surub nou sau macar aflat in stare buna.
E bine sa nu fie furtun de irigator ci un furtun industrial gros in carne (rezistent la temperatura) care sa intre presat ca un manson, Daca ai tupeu si nu ti se pare prea riscant, asigura-l cu un colier metalic (nu se va vedea cu capacul pus).
E bine sa nu fie furtun de irigator ci un furtun industrial gros in carne (rezistent la temperatura) care sa intre presat ca un manson, Daca ai tupeu si nu ti se pare prea riscant, asigura-l cu un colier metalic (nu se va vedea cu capacul pus).
Problema mare cu suportii astia
. Si eu cumpar periodic. Cred ca merge manufacturat ceva, dar care sa contina si cauciuc, altfel in cele din urma se va crapa capacul de deasupra. Cine gaseste o solutie este artist. A existat o incercare cu un holsurub in baza pe care sa vina infipt cauciucul respectiv, dar nu a tinut nici ala.
Altfel, ar mai putea fi luate niste masuri pentru prelungirea vietii lor.
1 Daca se rupe unul trebuie inlocuit imediat ca altfel se duc toti.
2. Capacelele de plastic de deasupra, teroretic se pot desface pentru a se elibera usor siguranta. Astfel suportii de cauciuc se solicita si se rup mai usor.
3. Cand este de lucrat la motor, trebuie sa ii desfacem noi cu grija. Nu am vazut pe nimeni in nici un service sa incerce sa ii desfaca cu blandete.
PS: la reprezentantele de provincie, acesti suporti sunt ceva mai ieftini decat in Bucuresti.

Altfel, ar mai putea fi luate niste masuri pentru prelungirea vietii lor.
1 Daca se rupe unul trebuie inlocuit imediat ca altfel se duc toti.
2. Capacelele de plastic de deasupra, teroretic se pot desface pentru a se elibera usor siguranta. Astfel suportii de cauciuc se solicita si se rup mai usor.
3. Cand este de lucrat la motor, trebuie sa ii desfacem noi cu grija. Nu am vazut pe nimeni in nici un service sa incerce sa ii desfaca cu blandete.
PS: la reprezentantele de provincie, acesti suporti sunt ceva mai ieftini decat in Bucuresti.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Orice idee e bine venita. eu asa ma gandeam sa le fac la strung, dintr-o bara surubul care sa se prelungeasca cu material in forma cauciucului. si apoi sa vin cu un tub de cauciuc peste.
Chiar ar fi interesant daca cineva poate sa ne furnizele un pret la ustensilele astea, de la o reprezentanta din tara. Sa avem un tremen de comparatie.
Chiar ar fi interesant daca cineva poate sa ne furnizele un pret la ustensilele astea, de la o reprezentanta din tara. Sa avem un tremen de comparatie.
eu am facut din alama si nu am vazut nici un capac rupt pina acum, e un plastic fff rezistent
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
- cristidica
- pasionat
am gata facute, dar nu stiu un pret in clipa asta, postez mai tirziu pretul
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available