insonorizare portiera xsara
Moderator: Echipa Tehnica
insonorizare portiera xsara
din cate am vazut nu exista un asemenea topic motiv pt care m-am gandit sa-l deschid in ideea ca voi primi/oferi niste raspunsuri. am un citroen xsara si "evident" ca baraie portierele de la muzica... bineinteles ca am citit 1000 de posturi pe 100 de forumuri si sunt mester pe partea de teorie, in schimb practica e total diferita. hu-ul l-am schimbat de curand cu un pioneer amplificare 4x52w nu mai stiu modelul. difuzoarele sunt cele originale. asta ca sa intelegeti despre ce e vorba acum voi trece la subiect. am desfacut fetele portierelor in sperata ca voi gasi un surub neprins sau un plastic rupt etc si voi rezolva repede problema. La o portiera am reusit in schimb celalalte tot baraie. m-am documentat despre operatiunea "insonorizare". am inteles dynamat treburi cel mai bun etc... problema e ca nu vreau sa dau 1000 ron pe insonorizat, nu ma intereseaza calitate audio de studio, ma intereseaza sa se auda bine. sunt mai mult ca sigur ca baraitu il pot rezolva si cu un material tip izopren sau ceva asemanator. problema este ca am citit ca portiera ar fi alcatuita din 3 parti (corectati-ma daca gresesc) partea de interior din material, un schelet metalic la mijloc si partea metalica de exterior. am desfacut portiera si am constatat ca partea de tabla e dintr-o singura bucata. intrebarea mea este cum depistez ce anume baraie si cum introduc material fonoabsorbant pe partea de interior a tablei in portiera. alta problema o constituie acei braduti de plastic care nu se mai inchid chiar si daca introduc numai o folie fonoabsorbanta de 4mm intre scheletul metalic si partea de material din interior. astept cu nerabdare ajutor din partea cuiva care cunoaste problema. multumesc
-
- simpatizant
Salut ! O sa trebuiasca sa fac si eu acelasi lucru, imi trebuie material pt insonorizare. Acesta poti sa il gasesti pe la magazine de constructii, izolant pentru acoperis etc, sunt mult mai ieftine decat dynamat.
"Braduletii " cum ii numesti se numesc clipsuri, si poti sa ti le comanzi, originale, de la un magazin de piese serios, sau poti sa cumperi de espero negre, sau te duci cu unul rupt si compari, se potrivesc.
Cat despre sunete ciudate prin masina, poti sa folosesti mastic, eu o sa ma apuc serios de treaba la masina pt ca in fata nu mai suport sa aud sunetul, cel din spate de la hayon n-are rost ca s-ar putea sa nu pot sa ii fac nimic, ca la drumurile noastre...
Daca ai ceva poze cu dezmembratul usilor ...
"Braduletii " cum ii numesti se numesc clipsuri, si poti sa ti le comanzi, originale, de la un magazin de piese serios, sau poti sa cumperi de espero negre, sau te duci cu unul rupt si compari, se potrivesc.
Cat despre sunete ciudate prin masina, poti sa folosesti mastic, eu o sa ma apuc serios de treaba la masina pt ca in fata nu mai suport sa aud sunetul, cel din spate de la hayon n-are rost ca s-ar putea sa nu pot sa ii fac nimic, ca la drumurile noastre...
Daca ai ceva poze cu dezmembratul usilor ...
crezi ca nu exista ? http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... highlight=
reply
cleme de prindere am cautat, n-am gasit. poze cu portierele n-am dar daca vrei da-mi un pm cu un id de mess si discutam stiu cum se fac bucati portierele si te pot ajuta daca te intereseaza. si poate gasim o solutie si pt insonorizat, acum eu stiu de ce materiale am nevoie si de unde le pot cumpara nu asta este problema. problema este cum se aplica acestea intr-un mod eficient in asa fel incat sa-si faca treaba... in fine. da-mi un id de mess si discutam daca te intereseaza:)
- cristidica
- pasionat
-
- simpatizant
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”