Ce ulei se foloseÂşte la servodirecĂžie (asistatĂŁ) la Xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

motrocel
pasionat

Ce ulei se foloseÂşte la servodirecĂžie (asistatĂŁ) la Xsara

Mesajde motrocel » Sâm 25-Iun-2011 09:51

Îmi cer scuze pentru cã în mod sigur s-a mai discutat pe "Forum".
Ce ulei se foloseÂşte la servodirecĂžie (asistatĂŁ) la Xsara hdi, 90 cp, an 2002 ?

Eu am gĂŁsit TOTAL AT 42 care este DEXRON III Âşi TOTAL ATX care este DEXRON II D.

Programele din magazinele de piese auto dau DEXRON ul III fĂŁrĂŁ sĂŁ se specifice nimic de direcĂžia asistatĂŁ Âşi fiÂşa tehnicĂŁ a TOTAL ATX (DEXRON II D) e singura care dĂŁ ceva de direcĂžie asistatĂŁ. Sau nu conteazĂŁ?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 26-Iun-2011 18:14

merg ambele, dar daca ce a avut inainte a fost diferit de ce pui, e bine sa faci o spalare inainte
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Dum 26-Iun-2011 21:17

khan scrie:merg ambele, dar daca ce a avut inainte a fost diferit de ce pui, e bine sa faci o spalare inainte

Îmi cer scuze cã insist dar de unde ºtiu ce a fost înainte? Dacã ar fi curat ar fi roºu chiar dacã anterior s-a bãgat în ea TOTAL AT 42 (sintetic, cum dã programul de la magazinele de piese auto) sau TOTAL ATX (mineral, puþin mai ieftin ºi mai uºor de gãsit).

Singurul care am gĂŁsit eu (doar pe net) cĂŁ are altĂŁ culoare este TOTAL FLUIDE DA (portocaliu).

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 26-Iun-2011 21:30

atunci ia oricare dintre ele, 2 litri, cu unul speli si pe celalalt il folosesti
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Dum 26-Iun-2011 22:00

khan scrie:atunci ia oricare dintre ele, 2 litri, cu unul speli si pe celalalt il folosesti

MulĂžumesc. AÂşa o sĂŁ fac (Âşi este foarte logic).

fmihai
simpatizant

Re: Ce ulei se foloseÂşte la servodirecĂžie (asistatĂŁ) la X

Mesajde fmihai » Lun 04-Iul-2011 08:38

MOTROCEL scrie:Îmi cer scuze pentru cã în mod sigur s-a mai discutat pe "Forum".
Ce ulei se foloseÂşte la servodirecĂžie (asistatĂŁ) la Xsara hdi, 90 cp, an 2002 ?

Eu am gĂŁsit TOTAL AT 42 care este DEXRON III Âşi TOTAL ATX care este DEXRON II D.

Programele din magazinele de piese auto dau DEXRON ul III fĂŁrĂŁ sĂŁ se specifice nimic de direcĂžia asistatĂŁ Âşi fiÂşa tehnicĂŁ a TOTAL ATX (DEXRON II D) e singura care dĂŁ ceva de direcĂžie asistatĂŁ. Sau nu conteazĂŁ?

Salut,

ca idee sa-ti dau un exemplu de nesiguranta:
ptr xsara picasso cartea tehnica spune ulei servodirectie TOTAL ATX.
Ma duc la service sa cumpar si ei spun ca de ani de zile ei folosesc AT42.

Trimit mail la citroen romania cerand confirmare ptr AT42 versus ATX, ei spun ca serviceul are dreptate TOTAL AT42.

Atunci oare de ce in manualul masinii se specifica clar ATX???

usatii83
pasionat

Mesajde usatii83 » Joi 17-Noi-2011 11:26

khan scrie:atunci ia oricare dintre ele, 2 litri, cu unul speli si pe celalalt il folosesti

Vreau sa schimb uleiul servo, cred ca voi folosi TOTAL FLUIDE ATX mineral, AT-42 sintetic ar putea curge pe undeva! la 280.000km trebuie sa aiba uzura buna, ma ajutati cum curati sistema inainte de inlocuirea uleiului, ms

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”