reconditionare faruri

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ovidiufao
pasionat

reconditionare faruri

Mesajde ovidiufao » Vin 13-Ian-2012 19:24

salutare!farurile mele sunt foarte zgariate,motiv pentru care in timpul noptii pe faza scurta nu prea vad mare lucru.am vazut ceva tutoriale pe net pentru reconditionare faruri si ma gandeam sa cer un sfat si de pe site.poate e cineva care a facut asa ceva si poate sa mi dea un sfat.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Vin 13-Ian-2012 19:36

uite aici un tutorial destul de detaliat

La mine s-au matuit (lacul de protectie) amindoua farurile cam 3 sferturi (partea
superioara) mai rau cel din dreapta.
Eu am rezolvat asa:

1. spalat bine si uscat amindoua sticlele (plastic) farurilor ;

2. prima data am slefuit farurile cu "lina de otel" (finete "oooo" adica cea mai fina)
pe toata suprafata matuita si un pic dar usor si peste cea lacuita (unde se termina
lacul si incepea partea matuita) = operatie manuala.

3. apoi am lustruit cu "pisla" si "pasta abraziva de lustruit" peste toata suprafata
descrisa mai sus = cu bormasina.

4. Inainte de a da lustru final cu un disc curat de pisla, am sters/curatat bine farul
cu o cirpa uda si apoi l-am uscat bine.

5. in final am dat " lustru" numai cu "pisla" = cu bormasina.

Au iesit 95-98% ca de fabrica !

poze cu "ustensilele" folosite :

PS. Am folosit discuri de pisla ptr. bormasina, ptr. punctul 3 se foloseste o pisla
curata (noua). Aceasta operatie a durat cam 3 ore si jumatate.
Bormasina se foloseste pe o turatie mica ptr. ca altfel se incalzeste plasticul si se
topeste.

Pss. "lina de otel" se simte la mina exact ca si "vata de sticla". Ptr. utilizare se
rupe cite o bucata din ea. In loc de aceasta "lina de otel" se poate folosii si smirghel
fin (finete exact ca cele utilizate de vopsitorii auto, nu-mi aduc aminte exact care, si
ca sa nu zic prostii mai bine va interesati) in caz ca nu gasiti asa ceva.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Re: reconditionare faruri

Mesajde mbc » Sâm 14-Ian-2012 09:46

ovidiufao scrie:salutare!farurile mele sunt foarte zgariate,motiv pentru care in timpul noptii pe faza scurta nu prea vad mare lucru.am vazut ceva tutoriale pe net pentru reconditionare faruri si ma gandeam sa cer un sfat si de pe site.poate e cineva care a facut asa ceva si poate sa mi dea un sfat.

Schimba-le. E singura rezolvare. A facut o reconditionare profi un prieten cu BMW si desi aratau foarte bine, performanta lor era tot slaba. A rezolvat problema schimband farurile. Eu am avut aceeasi problema la BX-uri, la al doilea am schimbat si eu farurile. Taica-mio are problema la Xantia, acum e in curs de a schimba farurile.

Daca inteleg eu bine, discutia este despre a curata sticla farurilor. Problema este in oglinda, oglinda pe care nu o poti curata pentru ca odata uzata, nu mai ai cum sa o readuci la starea initiala, chiar daca freci pe ea cu orice.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 14-Ian-2012 11:43

Si eu am reconditionat niste faruri la C5 si, desi arata destul de bine, nu au eficienta care o aveau pe vremuri.
Si asta se intampla pt ca se invechesc si oglinzile interioare, plasticul exterior se prajeste in timp si astfel, le scade eficienta.
Iti recomand si eu doua faruri noi si o sa te feliciti in fiecare seara ca le-ai schimbat.
Si musai pe original.

ovidiufao
pasionat

multumesc pt raspunsuri

Mesajde ovidiufao » Sâm 14-Ian-2012 13:47

la mine nu e vb de oglinda pt ca din cate am obsv. ea nu are nimic.in zona in care stau e f mult praf in aer si din cauza lui materialul plastic are foarte multe zgarieturi fine.din cauza asta a devenit aproape mat si nu se mai vede bine.

robby
simpatizant

Mesajde robby » Sâm 14-Ian-2012 16:57

mesersmith scrie:Iti recomand si eu doua faruri noi si o sa te feliciti in fiecare seara ca le-ai schimbat.

asta ar fi ideal .. dar poate nu-si permite fiecare (financiar) si alege o reconditionare :)

ovidiufao
pasionat

:))

Mesajde ovidiufao » Sâm 14-Ian-2012 21:47

aici ai si tu dreotatea ta.:))))))))) pai 2 faruri noi sunt 10 milioane si fac pariu ca o sa ma tina 5 ani si dupa o sa patesc aceeasi chestie.din cate am vazut prin tutorialele de pe net farurile reconditionate te tin cam 1 milion 1 milion jumate si costa cam 30 ron asa ca pe vremea asta de criza cred ca o sa incerc varianta asta cea mai ieftina intai si daca nu sunt multumit si farurile noi sunt ultima varianta atunci o sa optez pt ea.

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Joi 12-Apr-2012 14:04

reconditionare ....merge ....nu sunt ca noi(ptr ca nimic nu este ca nou) ,maxin 100roni....am facut acum 6 luni...e ok

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Vin 13-Apr-2012 10:06

Salut si eu am reconditionat farurile si au iesit foarte bine,la una dintre masini am dat si cu lac dupa ce am lustruit foarte bine farurile,astupand si zgirieturile la care nu am ajuns. a iesit foarte bine,s-a vazut diferenta.nu erau ca noi dar se vedea mult mai bine . la mine costa un singur far 850 ron :shock: ori doi=1700 roni ](*,)

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”