problema cu antifurt volan

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

plorinz
just curious

problema cu antifurt volan

Mesajde plorinz » Vin 09-Mar-2012 11:40

Salut,

Sunt disperat,de fapt am fost mai mult aseara cand a trebuit sa merg cu sotia la spital si nu am putut urni masina,antifurtul mecanic care bloca volanul s-a blocat si nu am putut in nici un chip sa-l deschid;am incercat sa-i pun putin ulei sa-l mai misca stanga dreapata,nimic,cand introduc cheia sa-l deschid nu o pot misca nici in stanga nici in dreapta e totul blocat.
Antifurtul este in forma de arc... sa zicem,adica are o parte ca un baston dreapta care vine pe bord si un fel de aparatoare care se prinde de volan si-l blocheaza,unde se afla si incuietoarea care-l tine blocat de volan...eventual o sa pun si o poza.
Acum ce as putea sa fac?Ma gandesc sa scot volanul,desi acum mi se pare o chestie extrem de dificila,sa incerc sa manevrez intr-un fel incuietorea de la antifurt desi si la asta nu ma pricep,sau eventual sa gasesc pe cineva priceput la asa ceva.
Orice ajutor este bine venit mai ales in perioada asta cand am nevoie de masina ca de aer.
[url=http://postimage.org/image/f49n86gz5/][img]http://s16.postimage.org/f49n86gz5/65379.jpg[/img][/url]

robby
simpatizant

Mesajde robby » Vin 09-Mar-2012 16:36

ai zis orice :)
o solutie ar fi sa gauresti butucu antifurtului cu o bormasina (minus la solutia mea: n-ar mai fi functional antifurtu)

plorinz
just curious

Mesajde plorinz » Vin 09-Mar-2012 17:25

Si eu m-am gandit la asta,ar fi un pic cam complicat sa trag curent la masina pentru bormasina dar asta se poate rezolva...in nici un caz nu ma mai intereseaza antifurtul,se arunca imediat la gunoi si gata.Nu stiu daca merge si solutia asta,trebuie ales cu grija un burghiu rezistent la metal dur.
Alta idee care am mai vazut e sa incerc sa incalzesc foarte mult acolo unde intra cheia si apoi sa incerc sa torn o solutie care se poate gasi si la farmacie(dimetiletere e propano) care ingheata instantaneu pana la -57 grade locul in care se toarna si sa incerc sa o pun tot acolo unde e incuietoare,din asta ar trebui sa rezulte mecanismul incuietorii distrus si eventual cu o dalta si un ciocan sau eu stiu masina de gaurit sa termin treba.
Oricum va spun ca e nasol momentul,spre norocul meu masina e in parcare in fata blocului,ma gandesc ce aveam de tras daca mi se intmpla pe la munte sau in vreo parcare la supermarket.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Vin 09-Mar-2012 22:08

Daca scoti volanul , ai grije cu airbag-ul. O alta obtiune mai putin SF , ar fii flexul .Cumperi o panza pt. taieturi in aluminiu .Discurile pt. taieri in aluminiu nu scot scanteii ca cele pt. otel si deci nu risti sa dai foc la ceva in interior. Totusi ideal ar fii sa acoperi totul si tii usile deschise sa nu sara pe geam vreo scanteie.
Peace on earth ... War under the blanket !

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 09-Mar-2012 22:36

plorinz
just curious

Mesajde plorinz » Lun 12-Mar-2012 11:49

Multumesc pentru sfat,intradevar am reusit cu flexul,sambata ma trezesc cu un prieten care avea un fel de fierastrau de taia lemn,am incercat si cu asta chiar daca credeam ca nu ar avea nici un rezultat si am reusit sa fac cam 1/2 cm dupa care ne-am dus frumusel la magazin si am cumparat ceva mai serios,adica un fierastrau pentru metal si tuburi metalice cu care am terminat treaba;am ajuns la un butuc interior care l-am taiat un pic,am pus niste vaselina in interior si mecanismul s-a deblocat si am reusit sa deschid cu cheia.
Mai bine asa nu prea am facut mizerie cine stie ce si am rezolvat treba,evident ca antifurtul nu mai este utilizabil.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”