recomandari privind intretinerea XSARA 2
Moderator: Echipa Tehnica
recomandari privind intretinerea XSARA 2
De curand am achizitionat o bestie mica, XSARA 1,6 benzina, 110 CP din 2002 cu dotarile existenta la vremea respectiva. As dori, daca se poate , din partea forumistilor din PITESTI niste recomandari privind service sau ateliere (seriosi si capabili) care se ocupa de acest tip de autovehicul, preturi la piese, probleme frecvente intalnite, s.a.m.d.Multumesc
TORO as vrea o sugestie legata de indicatorul de benzina. Azi am bagat benzina de 70 de lei, desi mai aveam pana la peco 80 de km si becul nu se aprinse-se, si dupa ce am alim., s-a aprins becul si asa a ramas. Am scos borna cateva secunde si nimic, am resetat calc. de bord, nimic. Ce dracu o avea .
Indicator benzina
Buna. Am si eu o Xsara si la fel patesc si eu. Ce trebue sa faci e sa scoti mufa de la pompa de benzina si sa o pui la loc, pui contactul si vezi daca indica bine. Daca nu tot scoti mufa si o bagi la loc. Exact asa fac si eu. Daca mi se aprinde becul si nu merg imediat sa alimentez chiar daca bag benzina de 100 lei nu se stinge becul sau daca alimentez inainte de a se aprinde becul ca stiu ca nu mai am multa benzina pana sa se aprinda, nu se misca acul de nivel deloc. Plec din pompa sa nu incurc pe nimeni, trag pe dr. si ma apuc si scot mufa, o pun la loc , pun contactul pana vad ca isi revine acul de nivel.
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Buba este la litrometru ! Cursorul murdar sau uzat. Se scoate si se curata de mizeriile depuse . - http://img850.imageshack.us/img850/9106 ... enzina.jpg --- http://img248.imageshack.us/img248/3759/pict19.jpg
Peace on earth ... War under the blanket !
o sa incerc si eu sa vad , dar pana acum nu mi-a facut asa ceva, a fost ok. Multumesc.
As mai avea o nelamurire legata de mecanica.
Cand virez dreapta, si numai dreapta, se aude un zgomot de frecare in partea stanga. M-am uitat nu se vede nimic frecat. Aud acest zgomot la viteze mici,la viteze mai mari nu se distinge. Ce o fi, pana ajung la un mecanic. O fi rulmentul de la amortizor, o fi altceva?
As mai avea o nelamurire legata de mecanica.
Cand virez dreapta, si numai dreapta, se aude un zgomot de frecare in partea stanga. M-am uitat nu se vede nimic frecat. Aud acest zgomot la viteze mici,la viteze mai mari nu se distinge. Ce o fi, pana ajung la un mecanic. O fi rulmentul de la amortizor, o fi altceva?
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Sunt multe cauze si locuri . Poate fii din rul. de presiune amortizor... poate o anvelopa mai mare si freaca ... cap & pivot uzat . Fara a face o verificare sunt doar presupuneri. Ridic-o sus pe partea cu pricina ,drage stg-drpt. de volan si cineva sa traga cu urechea*.
Peace on earth ... War under the blanket !
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”