Pompa apa (sau lichid racire)

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

grigoret
pasionat

Pompa apa (sau lichid racire)

Mesajde grigoret » Dum 22-Apr-2007 11:52

Salut,

Toate bune si frumoase dar a trebuit sa-mi schimb fulia la motor; 5 mil piesa ok schimbat merge ok.

Cureaua de acesorii a fost schimbata; rolele nu, ca erau ok (le schimbasem la distributie, bine ca si cureaua era schimbata)

Acum au tensionat cureaua pe role, si inca si inca... avea un foarte foarte mic balans de rasucire

Merge ok
Ma uit recent sub masina cu alte treburi si vad ca antigelul s-a prelins prin spatele fuliei la imbinarea pompei de apa ?!?! cu chiuloasa ?!?!
Inainte nu era nimic !!!!

Acum ma intreb daca din cauza tensiunii prea mari a curelei sa nu fi cedat putin garnitura respectiva...
Stiu ca exista rola intinzatoare,..... dar... in cazul cel mai negru se poate sa fi fost lucrul acest de vina ?????

ca duc sa o slabesc....... :(
O poza cu urmele astea de antigel ( nu a scazut nivelul in borcan)
http://www.megaupload.com/?d=CDF902NK

Multumesc,
Grigore

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Lun 23-Apr-2007 16:52

Mi-am schimbat uleiul la utia de viteze(la ATS) si s-au uitat si la antigelul asta scurs: nu are legatura cu, cureaua de accesorii pentru ca e pe cureaua de la distributie (pompa de apa);
Si mai grav e ca trebuie schimbata (pompa de apa) cat de curand....

Ce fiabilitate mai au si pompele astea de apa....
Stie cineva cat costa ?????

In rest scumpi.... manopera schimbat uleiul 80 UM = > 54Ron *80/60 aprox 700.000 Lei vechi. MANOPERA !!!!! Poate au inclus aici si uitatul la antigel si la telecomanda de la cheie, lucruri cerute expres de mine cu titlu de informare.
uleiul a fost 2 litri 75w80 sintetic aprox 500.000 lei

Danke,
Grigore

ovicti
simpatizant
Masina: Citroen Cactus 1.6 HDI
2: Citroen Xsara 1.6 16V
3: Citroen Xsara 2.0 HDI

Mesajde ovicti » Mar 24-Apr-2007 09:20

Pompa de apa e cam 2 milioane. Depinde de unde o cumperi.
Daca vrei orginala e poate cam 3.

Si eu am schimbat pompa de apa la 160 mii cand am schimbat cureaua de distributie. La mine nu curgea tare doar transpirase ceva spuma. Si se simtea ca se invarte cumva infranata. Deci sigur nu ar fi rezistat inca 160 de mii asa ca am schimbat-o.

Pe o masina anterioara mi-a cedat pompa de apa din cauza curelei de alternator intinse prea tare.

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Mar 24-Apr-2007 12:29

ovicti scrie: Pe o masina anterioara mi-a cedat pompa de apa din cauza curelei de alternator intinse prea tare.

Pai pe cureaua de alternator e volanta , alternatorul, compresorul de aer conditionat, servopompa si 2 role;
Pompa de apa e pe cureaua de distributie:
Cureaua de distributie invarte:
volanta, pompa de apa, pompa de injectie, axa cu came si 2 role

anyway sper ca ma mai tine pompa asta de apa (are ceva spume cum zici tu, si am completat un 30 de grame de apa distilata).
Am 102K si distributia e schimbata la 64K asa ca mai astept un 130 K sa-i schimb distrib +pompa de apa (sper sa tina)

Acum faza a 2-a e ca nu imi mergea cheia de rezerva dupa ce ATS verificase telecomanda celei principale; Vorbesc cu ei suparat ca mi-au stricat masina, ma inteleg sa mi-a seteze si pe a doua fara costuri;
M-am dus, au facut ce au facut si la livrare imi spun ca si telecomanda si-a revenit !!! dar ca nu va tine mult... ca dupa ei e moarta de ieri.

Acum Ura si iar ura, am telecomanda reparata moka ... (una noua e 371 Ron :) )

Bafta,
G

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 24-Apr-2007 13:38

grigoret scrie:Cureaua de distributie invarte:
volanta, pompa de apa, pompa de injectie, axa cu came si 2 role

...in acest caz schimbarea distributiei inseamna si schimbarea pompei de apa. Daca pompa nu "plinge" inca, cu siguranta va plinge dupa maxim citeva sute de km. Nu e bug, e "feature".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 24-Apr-2007 13:56

grigoret, nu vreau sa te speriu, dar un om informat face cat o armata nestiutoare:

http://www.reno.ro/index.php?s=690bfb0c ... ntry806954

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Mar 24-Apr-2007 14:57

Multam de sfaturi....

@Alexd: ce-mi arati e un caz horror, sa se rupa paletele pompei de apa si sa nu-ti dai seama .... zgomot sau altceva...

dar se poate.....

Asa ca urmaresc nivelul la antigel....

Oricum ma duc la service-ul ce mi-a schimbat cureaua de accesorii sa mi-o slabeasca... si sa-mi dea explicatii de ce a aparut spuma aia exact dupa munca lor,
Ca astia isi fac scoala pe masinile si banii nostrii ....

...

Grigore

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”